Immigration Legal services - да или не ?
Immigration Legal services - да или не ?
Здравейте,
Взехме решение да имигрираме в канада, и съответно се насочих към Immigration lawyer (Rosenblatt Associates - www.immigrate.net ) който да ни представляват с цел нещата да се случат по бързо, и с по малко спънки и разкарване.
Някой използвал ли е immigration legal service. Имате ли наблюдения, коментари ?
Малко инфо за мен и съответно няколко неща които ме вълнуват:
Работя от 7 години като ИТ специалист, като последните 2 съм Quality Manager в HP Global delivery Bulgaria center. Което ме класира в списъка за skilled workers program. Има ли някакво предимство че работя в US company и по голяма част от стажа ми (3г и 6м) e в англииско говоряща компания?
От гледна точка на образование имам малък проблем, понеже не съм си завършил Уни-то, а се водя прекъснал, но имам 3 години пълни завършени. Признават ли се тези години и влизат ли при формирането на точките?
И последно, някой налагало ли му се е да доказва common law partnership ? И ако да, как ?
Предварително благодаря,
Взехме решение да имигрираме в канада, и съответно се насочих към Immigration lawyer (Rosenblatt Associates - www.immigrate.net ) който да ни представляват с цел нещата да се случат по бързо, и с по малко спънки и разкарване.
Някой използвал ли е immigration legal service. Имате ли наблюдения, коментари ?
Малко инфо за мен и съответно няколко неща които ме вълнуват:
Работя от 7 години като ИТ специалист, като последните 2 съм Quality Manager в HP Global delivery Bulgaria center. Което ме класира в списъка за skilled workers program. Има ли някакво предимство че работя в US company и по голяма част от стажа ми (3г и 6м) e в англииско говоряща компания?
От гледна точка на образование имам малък проблем, понеже не съм си завършил Уни-то, а се водя прекъснал, но имам 3 години пълни завършени. Признават ли се тези години и влизат ли при формирането на точките?
И последно, някой налагало ли му се е да доказва common law partnership ? И ако да, как ?
Предварително благодаря,
- hadministratora
- Хабсурден
Re: Immigration Legal services - да или не ?
Здравей,
Тук не веднъж е имало дискусии за и против ползването на посреднически услуги. Потърси из старите теми и ще видиш всякакви мнения. Аз лично го намирам за излишен лукс, но мнозина са заминали успешно използвайки посредници и твърдят че са постъпили правилно, като са ползвали такива услуги. Избора си е твой. Преди всичко имай предвид следното: ако посредника ти "гарантира", че ще получиш виза значи е измамник; ако ти обещае процедура по-кратка от нормалната, пак е измамник.
Тук не веднъж е имало дискусии за и против ползването на посреднически услуги. Потърси из старите теми и ще видиш всякакви мнения. Аз лично го намирам за излишен лукс, но мнозина са заминали успешно използвайки посредници и твърдят че са постъпили правилно, като са ползвали такива услуги. Избора си е твой. Преди всичко имай предвид следното: ако посредника ти "гарантира", че ще получиш виза значи е измамник; ако ти обещае процедура по-кратка от нормалната, пак е измамник.
Сигурен ли си? Под кой NOC смяташ че се класира твоята професия?raziel написа:...Quality Manager в HP Global delivery Bulgaria center .... Което ме класира в списъка за skilled workers program...
Не. Ако работеше някъде в чужбина (напр. в англо-говоряща страна) можеше да се пробваш да го ползваш като доказателство за владеене на английски език и евентуално да си спестиш явяването на IELTS. Може да ти е от полза по-късно при търсенето на работа, когато/ако идеш в Канада.raziel написа:...Има ли някакво предимство че работя в US company и по голяма част от стажа ми (3г и 6м) e в англииско говоряща компания?...
Вероятно да, но не съм сигурен.raziel написа:...Признават ли се тези години и влизат ли при формирането на точките?...
Ако ползваш посредник той ще ти помогне с това.raziel написа:...някой налагало ли му се е да доказва common law partnership? И ако да, как?...
Common law partnership се доказва с обща адресна регистрация минимум за една година.Трабва да се убедят имиграционните власти , че партньорите живеят на семейни начала, но по някаква причина не са се оженили.Такива доказателства са общи банкови сметки, придобита недвижима собственост на името и на двамата, общи сметки за комунални услуги и т.н.Ако нямате такива доказателства, то са достатъчни общата адресна регистрация, както и общи снимки, резервации за съвместни екскурзии, хотели, както и декларации от близки и роднини, които ви познават и могат да заявят че живеете заедно.Необходимо е да опишете вашата връзка, кога и къде сте се запознали, от колко време сте заедно, какви са ви намеренията за в бъдеще.Де факто е по трудно доказването на Common law partnership отколкото ако сте съпрузи, така,че се замислете над този вариант.
О това е ясно, никой не обещава нищо повече, но поне помагат в бумащината и бюрокрацията. А и аз съм на принципа че когато има специалисти в дадена област по добре да си платиш и да получиш необходимата услугаhadministratora написа: Преди всичко имай предвид следното: ако посредника ти "гарантира", че ще получиш виза значи е измамник; ако ти обещае процедура по-кратка от нормалната, пак е измамник.
NOC: 0213 : Computer and Information Systems Managers - Имам 3г и 6мhadministratora написа:Сигурен ли си? Под кой NOC смяташ че се класира твоята професия?raziel написа:...Quality Manager в HP Global delivery Bulgaria center .... Което ме класира в списъка за skilled workers program...
NOC: 2172: Database Analysts and Data Administrators - 3г и 2месеца.
От Агенцията казаха че всяка година в Унито дори и без да е завършено ми се признава и се добавя в изчислението на точките за образование. Но все пак исках да проверя ако някой се е сблъсквал.hadministratora написа:Вероятно да, но не съм сигурен.raziel написа:...Признават ли се тези години и влизат ли при формирането на точките?...
А относно English-a то е ясно че от IELTS няма да се избяга, но се надявам да изкарам поне 7

По принцип не пречи да използваш консултантски фирми, стига да имаш излишни 1000лева за подаряване, но имай предвид че така придобиваш лоши навици, т.е. да разчиташ на консултанти
1000 лева може да не са много пари за тебе, но тука консултантите взимат ДОСТА повече парички. Толкова много, че някои от тях направо ги е срам да си публикуват цените в интернет.
Както преди ти писаха, вземи и се порови из този сайт най-малко, уверявам те че всичко което ще ти е нужно като информация ще го намериш тука, и/или на официалният сайт на имиграционните. А и не забравяй че като кацнеш тука, няма да намериш такива консултанти които и работа да ти намерят, сам ще трябва да си търсиш, а в твоята област, има само един начин: ИНТЕРНЕТ.....

Както преди ти писаха, вземи и се порови из този сайт най-малко, уверявам те че всичко което ще ти е нужно като информация ще го намериш тука, и/или на официалният сайт на имиграционните. А и не забравяй че като кацнеш тука, няма да намериш такива консултанти които и работа да ти намерят, сам ще трябва да си търсиш, а в твоята област, има само един начин: ИНТЕРНЕТ.....
Здравей Cosoce,cocose написа:По принцип не пречи да използваш консултантски фирми, стига да имаш излишни 1000лева за подаряване, но имай предвид че така придобиваш лоши навици, т.е. да разчиташ на консултанти1000 лева може да не са много пари за тебе, но тука консултантите взимат ДОСТА повече парички. Толкова много, че някои от тях направо ги е срам да си публикуват цените в интернет.
Услугите са доста над 1000лв, защото са канадска фирма и цените са нормални за канада. Може би се придобиват лоши навици но аз смятам че всеки е силен в нещо и трябва да прави това в което е силен, и когато има хора които цял живот са правили това е по добре да се плати отколкото да се чудя, това трябва ли ми, а това не ми ли трябва. Ще ми признаят ли незавършено Уни, няма ли...
Иначе съм прочел immigration sitе основно, и знам какво по принцип ми трябва но винаги има дреболии които не се забелязват и за който може се забавиш с месеци.
А за кацането в канада и намирането на работа, зависи в какво се целиш, но в сектора в който съм аз и позициите които търся са в повечето случай - head hunting и добро представяне в големи агенции за подбор на персонал. С което съм доста добре запознат защото официално работя за Adecco, а Adecco и Ajilon Consulting Canada са много добре развити в канада и заемат огромен дял от perm staffing and staffing for managed service. Незнам защо повечето българи имаме подобни навици, но според мен никой не може да ме продаде по добре от един лидер в бранша - и по добре да се вложат пари за консултанти, но после да ти се възвърнат десетократно.
Според мен е напълно излишно да се дават пари за посредници по процедурата за имиграция.Още повече да се дават такива пари за да се дойде в Канада.Процедурите за имиграция в Канада са толкова опростени и достъпни,че няма накъде повече.Разбира се,сигурно ще си спестиш време и малко нерви,но не си заслужава парите.По-добре си спести парите за когато пристигнеш в Канада,защото тогава започва якото пръскане на пари за началното устройване.Ако четеш внимателно този сайт и официалните сайтове за имиграция в Канада,ще се справиш напълно сам без никаква платена помощ. 

Интересна тема, за и против Immigration Legal services.
Raziel, споменава за изпита по ИЕЛТС и точкуването му. Чудех се какъв е максималният брой точки, който може да се получи. Още, какъв е минимума точки за да се приеме изпита за успешно взет.
Raziel, споменава за изпита по ИЕЛТС и точкуването му. Чудех се какъв е максималният брой точки, който може да се получи. Още, какъв е минимума точки за да се приеме изпита за успешно взет.

Федерална процедура-продължителност 18 месеца!
За да имаш 4 точки на всяка категория която се оценява в skilled worker, трябва да имаш съответните точки на IELTS:
Speaking 6.5 - 9.0
Listening 7.5 - 9.0
Reading 6.5 - 9.0
Writing 6.5 - 9.0
Под оценка 4.5 на IELTS - не взимаш точки в skilled worker.
Повече инфо на: Before you apply
А оценяването на IELTS може да видиш как се преравнява тук
Speaking 6.5 - 9.0
Listening 7.5 - 9.0
Reading 6.5 - 9.0
Writing 6.5 - 9.0
Под оценка 4.5 на IELTS - не взимаш точки в skilled worker.
Повече инфо на: Before you apply
А оценяването на IELTS може да видиш как се преравнява тук
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Ми аз нещо не схванах. Ти си знаеш по кои NOC си, казваш че си изчел целия сайт, тогава защо трябва да даваш >1000 CAD, след като само опита от кандидатстването ти ще ти струва не повече от 550 CAD плюс разходите за пращането на документите. Ако от Сидни Нова Скотия те одобрят на първи етап не виждам кой ще е тоя консултант дето ще ти помогне вече. Да си събереш документите ли? Че кой освен теб знае повече за твоята автобиография, учене в университета и т.н. Или пък консултанта ще ти вземе reference letter от работодателя ти? Помисли за консултантите ........
- hadministratora
- Хабсурден
Значи ако е за помощ с бумащината, може да си наемеш някой студент/ка за доста по-малко да ти помогнеraziel написа:...но поне помагат в бумащината и бюрокрацията. А и аз съм на принципа че когато има специалисти в дадена област по добре да си платиш и да получиш необходимата услуга...

0213 е ок за първоначалното кандидатстване. Другото не става, но ще ти зачетат годините трудов стаж и би трябвало да получиш максимума точки по този критерий. Обаче: под 0213 работата в HP ли имаш предвид? Защото ако съдя по името на длъжността ти (което по принцип не е правилно) ми се струва че не си съвсем прав.raziel написа:...NOC: 0213 : Computer and Information Systems Managers - Имам 3г и 6м
NOC: 2172: Database Analysts and Data Administrators - 3г и 2месеца....
hadministratora: Писах ти на private msg.
А мислиш ли, че ще имаш по-малко разкарване с адвоката? Та той ще ти каже: набави ми тия, тия и тия документи. Повечето се набавят лично, той няма а да го направи, особено от БГ институциите. После ще му ги пращаш по пощата. Имал ли си си работа с канадски адвокати?
"Загубихме делото, ще ти пратя сметката в пандиза" ли исаш да чуеш най-хладнокръвно. Ти си знаеш, ама щом си си дал случая на всенародно обсъждане.... 

Embrace your climate change!
Малко извън темата, ама ако ви кажа че една консултанстка местна фирма взима 50к и нагоре за да ти "уреди" зелената карта за щатите
няма да ми повярвате
(имам предвид да уреди на канадeц H1B визата, която си е безплатна отвсякъде... )

7George написа:А мислиш ли, че ще имаш по-малко разкарване с адвоката? Та той ще ти каже: набави ми тия, тия и тия документи. Повечето се набавят лично, той няма а да го направи, особено от БГ институциите. После ще му ги пращаш по пощата. Имал ли си си работа с канадски адвокати?"Загубихме делото, ще ти пратя сметката в пандиза" ли исаш да чуеш най-хладнокръвно. Ти си знаеш, ама щом си си дал случая на всенародно обсъждане....
За това съм го дал за всенародно обсъждане за да чуя и други мнения и да си направя заключенията

И може би да си променя мнението...