въпроси за Évaluation comparative и Ordre des technologues

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
demococcus

въпроси за Évaluation comparative и Ordre des technologues

Мнение от demococcus »

Има, значи, един такъв ордер и поради няколко причини (повече точки в имиграцонната процедура например) ми се стори интересно да кандидатствам в него. Ако някой случайно е негов член или е кандидаствал, ще съм му благодарен да сподели опит.

Относно Évaluation comparative des études effectuées hors du Québec - мисля си че все някой досега ще го е правил и бих искал да попитам какви са възможните резултати. Предметите в моята специалност не съвпадат 100% със най-близкия канадски еквивалент, но пък броят часове които съм учил е по-голям от съответната бакалавърска или колежанска специалност в Канада. В такъв случай какъв би могъл да бъде отговорът на тази комисия? Ако стгне до извод че не ми достигат примерно 20 кредита за да съм като Канадските бакалаври.. ще мога ли да искам да я сравнят със по-ниските колежански дипломи и да се надявам че поне за колежанин мога да мина (за гореспоменатия ордер и колеж е достатъчно ако съм завършил).

Ще се радвам много някой да подскаже, за да знам дали да се впускам в разходи и губене на време за търсене на оторизиран преводач и Évaluation comparative и такси за разгвеждане на документите в ордера и т.н...

ПС:
1. Знам че Евалюасиона не върши работа почти за нищо съществено, но този ордер изисква да го направя.
2. Знам че на канадските работодатели не им пука за БГ дипломите, даже и самият перзидент да им е написал писмо че са валидни.
3. Още съм в България посред процедурата за имиграция, затова отговори от типа "иди питай на улица Камамбер" няма да са много полезни.
Публикувай отговор