Плащане на таксата до Виена
Плащане на таксата до Виена
Моля за съвет всички онези които вече са платили таксата до Виена. Коя банка използвахте и кои начин - с превод или чек. Надявам се Вашият опит да ни помогне и на нас. Благодаря предварително на отзовалите се.
Re: Плащане на таксата до Виена
и аз очаквам с нетърпение съветите

DCS Vienne - 18.08.2009
Аccuse - 28.08.2009
Писмо с искане за още документи
- 06.02.2010
2010 отказ по е-mail, който били пратили някога си, на адрес, който не съм
посочвала за кореспонденция
Аccuse - 28.08.2009
Писмо с искане за още документи

2010 отказ по е-mail, който били пратили някога си, на адрес, който не съм
посочвала за кореспонденция

За плащане на сумата за Документите-Виена
НАЙ-ЛЕСНО, НАЙ-ИЗГОДНО, НАЙ-СИГУРНО е използването на "ЧЕК" на Централна Кооперативна Банка - много е писано по темата:
http://www.ccbank.bg/bg/cheques
ЦЕНАТА НА ЧЕКА Е "15 ЛЕВА", КОЕТО РЕСПЕКТИВНО Е РАВНОСТОЙНО НА ЦЕНАТА НА ПРЕВОДА В ДРУГИТЕ СЛУЧАИ НА ПЛАЩАНЕ НА СУМАТА ЗА ВИЕНА.
Къде са 15 лева - къде са 40 евро.
Издава се по-принцип на момента, но понеже това не е често срещана услуга и служителите са "компетентни", назначени по бащина или майчина линия- затова в зависимост от случия започват да се питат един-друг и накрая до максимум 2-3 дена ЧЕКА е готов, в който има да се попълнят два,три реда.
В случай на загуба, ЧЕКА не може да бъде осребрен от друг, освен от получателя, парите си остават в сметка и ви се издава нов (изгубения се канцелира).
НАЙ-ЛЕСНО, НАЙ-ИЗГОДНО, НАЙ-СИГУРНО е използването на "ЧЕК" на Централна Кооперативна Банка - много е писано по темата:
http://www.ccbank.bg/bg/cheques
ЦЕНАТА НА ЧЕКА Е "15 ЛЕВА", КОЕТО РЕСПЕКТИВНО Е РАВНОСТОЙНО НА ЦЕНАТА НА ПРЕВОДА В ДРУГИТЕ СЛУЧАИ НА ПЛАЩАНЕ НА СУМАТА ЗА ВИЕНА.
Къде са 15 лева - къде са 40 евро.
Издава се по-принцип на момента, но понеже това не е често срещана услуга и служителите са "компетентни", назначени по бащина или майчина линия- затова в зависимост от случия започват да се питат един-друг и накрая до максимум 2-3 дена ЧЕКА е готов, в който има да се попълнят два,три реда.
В случай на загуба, ЧЕКА не може да бъде осребрен от друг, освен от получателя, парите си остават в сметка и ви се издава нов (изгубения се канцелира).
19.05.2009 - DCS Vienne-за 2ри път
04.06.2009 - Accusé de réception
30.07.2009 - CSQ - без интервю
02.02.2010 - Документи Букурещ
22.02.2010 - Баркодове
17.03.2010 - Формуляри Медицински
=======
Светльо, Вики, Кари и Емо
Варна
04.06.2009 - Accusé de réception
30.07.2009 - CSQ - без интервю
02.02.2010 - Документи Букурещ
22.02.2010 - Баркодове
17.03.2010 - Формуляри Медицински
=======
Светльо, Вики, Кари и Емо
Варна
Да добавя, че ЦКБ вече вземат 10 евро /20 лева/. Останалото toro40 го е казал.
според мен най-лесно, бързо и евтино е плащането с кредитна карта. Ние така си платихме таксите за Виена и нямахме никакви проблеми.
"I am a very stable genius " - Powered by Donald Trump
"Donald Trump is a fucking moron " - Powered by Rex Tillerson
"Donald Trump is a fucking moron " - Powered by Rex Tillerson
кажи ми, моля те, каква ти беше кредитната карта, към коя банка и в каква валута и как именно става банков превод с нея (прощавай за невежеството, ама не съм имала никога кредитна карта, ползвала съм само разплащателни сметки)emilcho написа:според мен най-лесно, бързо и евтино е плащането с кредитна карта. Ние така си платихме таксите за Виена и нямахме никакви проблеми.
... САЩ или Канада? 
Решено е - USA, идвамееее!
Летим на 17 март 2011
Las Vegas, пази се!!!

НАПРАВИХМЕ ПРАВИЛНИЯ ИЗБОР! Тук все повече ни харесва!!!
http://www.youtube.com/watch?v=YqlQS5CC" onclick="window.open(this.href);return false; ... r_embedded

Решено е - USA, идвамееее!
Летим на 17 март 2011
Las Vegas, пази се!!!

НАПРАВИХМЕ ПРАВИЛНИЯ ИЗБОР! Тук все повече ни харесва!!!
http://www.youtube.com/watch?v=YqlQS5CC" onclick="window.open(this.href);return false; ... r_embedded
ЦКБ?
В София има най малко 100 клона на тази банка.
Малко ще е трудно да ги обикалят кандидатите един по един.
Нека човек, който вече е плащал да даде точен адрес на клона.
- JennyAnyDots
Марина, понеже видях въпроса ти, отговарям ти вместо Емил (аз съм жена му) - за ползването на кредитна карта по принцип ти пиша на лични за да не спамим темата. Ето линк към формуляра за плащане с кредитна карта. Попълнихме го и го изпратихме заедно с документите, това е. При плащане с кредитна карта или няма такса, или тя е символична (2-3 евро).
Ще кажа за един клон, за който ми казаха на мен - надявам се инфото да ви е от полза - за София на кръстовището на Раковска и Гурко. Предполагам ,че в бгмапс ще го има отбелязан - по принцип почти всички клонове на банките ги има за София.kefche1 написа:ЦКБ?
- vankata_vd
........и ние така платихме с чек на ЦКБ !!!toro40 написа:За плащане на сумата за Документите-Виена
Най-добре е така !!!

"В мечтите си хората се надяват, в живота си - очакват... Късметлиите, казват, не влизат в сметката!"