брак преди заминаване
брак преди заминаване
Някой може ли да ми помогне със следния казус: Ще мога ли да изтегля съпруга си ако сключа брак с него след като ми издадат визата за постоянно пребиваване? Ще трябва ли да си върна сертификата и визата ако сключа брак след издаването на визата и да започна процедура вече като семейство отначало? А ако все пак мога да сключа брак без промяна на имиграционния статус и отлетя за канада без него , дали ще му улесня неговото полжение за имиграция?
-
- Обратна връзка:
Re: брак преди заминаване
Мисля, че в твоя случай визата трябва да се анулира, да се пратят документи за съпруга ти, на когото ще бъде издаден сертификат за селекция. После на двамата ще ви бъдат дадени визи и ще заминете. Поне това се случи с един приятел в твоята ситуация.
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Няма такова нещо. Анулира се сертификата за селекция ако бракът е сключен след получаването му и преди визата. Но след като е получена визата единственият вариант е спонсориране на съпругът от Канада.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
На кой точно етап от процедурата сте в момента? От въпроса не става ясно, а в зависимост до къде са стигнали нещата вариантите са различни.solsol написа:Някой може ли да ми помогне със следния казус: Ще мога ли да изтегля съпруга си ако сключа брак с него след като ми издадат визата за постоянно пребиваване? Ще трябва ли да си върна сертификата и визата ако сключа брак след издаването на визата и да започна процедура вече като семейство отначало? А ако все пак мога да сключа брак без промяна на имиграционния статус и отлетя за канада без него , дали ще му улесня неговото полжение за имиграция?
Най-неприятната грешка която можете да направите е ако вече имаш издадена виза - да сключите брак и след това да отлетиш сама за Канада - в този случай ще си усложните много живота и вместо да улесниш неговото положение, по-скоро ще усложниш своето, защото ще излезне че си излъгала имиграционните за семейното си положение и рискуваш да загубиш собствения си статут в Канада.
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
- ablood
- Обратна връзка:
Точно заради такава хитрина на един колега му взеха паспорта и му го държаха няколко години, докато решат дали да го изгонят, или не.
Каквото и да правиш, декларирай го!
Каквото и да правиш, декларирай го!
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Здравей,
Ние имахме същата дилема и сега сме много щастливи, че не се поддадохме на изкушението да замине единия и после " да му мислим". Ще Ви разкажа само част от нашата история и след край на процедурата ще напиша цялата ни история от край до край. При сключен брак след медицински, преди виза се АНУЛИРА сертификата за селекция ЗАДЪРЖИТЕЛНО. На въпроса към Виена, дали е по- добре да замина и после да се оженя ми отговориха, че ако сега подам документи на съпруга си и ми преизчислят точките ще е много по- добре отколкото спонсорството след това. Защото:
1. За да спонсорираш когото и да е трябва да имаш работа и то нормална, а не час тук, два- там.
2. Докато трае процедурата по спонсорство не можеш да напускаш Канада.
3. Процедурата може да трае до 9 месеца и повече (спонсорската)
Аз получих семеен сертификат след преизчисляване на точките 1 месец след кото сключих брак и подадох допълнителните документи (това е индивидуално, разбира се). Но мисля, че и това е достатъчно да Ви убедя, че е по- добре да си вземете сертификат заедно. Това беше и препоръката на Виена. Изразходваните средства на основния апликант и документите не се губят, а медицинските важат 1 година. Просто доплащате и изпращате допълнителните документи на новия апликант.
Късмет и успех Ви пожелавам.
Ние имахме същата дилема и сега сме много щастливи, че не се поддадохме на изкушението да замине единия и после " да му мислим". Ще Ви разкажа само част от нашата история и след край на процедурата ще напиша цялата ни история от край до край. При сключен брак след медицински, преди виза се АНУЛИРА сертификата за селекция ЗАДЪРЖИТЕЛНО. На въпроса към Виена, дали е по- добре да замина и после да се оженя ми отговориха, че ако сега подам документи на съпруга си и ми преизчислят точките ще е много по- добре отколкото спонсорството след това. Защото:
1. За да спонсорираш когото и да е трябва да имаш работа и то нормална, а не час тук, два- там.
2. Докато трае процедурата по спонсорство не можеш да напускаш Канада.
3. Процедурата може да трае до 9 месеца и повече (спонсорската)
Аз получих семеен сертификат след преизчисляване на точките 1 месец след кото сключих брак и подадох допълнителните документи (това е индивидуално, разбира се). Но мисля, че и това е достатъчно да Ви убедя, че е по- добре да си вземете сертификат заедно. Това беше и препоръката на Виена. Изразходваните средства на основния апликант и документите не се губят, а медицинските важат 1 година. Просто доплащате и изпращате допълнителните документи на новия апликант.
Късмет и успех Ви пожелавам.