Таdoussac

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Аватар
AnnaR

Таdoussac

Мнение от AnnaR »

Препоръчайте ми, ако знаете хотел или мотел в Тадусак. Трудно ми е да си намеря, защото сме 3ма възрастни и бебе на 1г. Нека, ходилите да разкажат за разходките с корабче и дали наистина са видяли китове и белуги, от там ли са си резервирали или още преди тръгване. Всякаква информация ще ми бъде полезна.
choky

Re: Таdoussac

Мнение от choky »

За спането не мога да дам инфо, ние спахме по пътя м/у Квебек и Тадусак, всъщност на около 80-ина км от Тадусак, в някакъв мотел, на пътя, който не беше зле всъщност. Но за съжаление имаше места само за първата вечер - на отиване към Тадусак, за следващата вечер искахме да останем в самия Тадусак, но беше фул с народ...и отпътувахме на обратно към Монреал. Не бяхме резервирали нищо, защото не знаехме до последно ще ходим ли или не. Най-накрая се оказахме там точно за лонг уикенда...в който се честваше и някаква годишнина на Квебек сити и места нямаше никакви, никъде!!!!
Иначе в самия Тадусак има инфо център, където са обявени всички хотелчета и мотелчета и на въпросното място са информирани къде има свободни места. Предполагам, че ако не е някакъв празник (както беше в нашия случай) няма да е проблем спането, нооооо...не мога да обещая :D :beer: За по-сигурно някой да сподели ако е резервирал...;-)
Иначе корабчетата са супер, тръгват от няколко места, навсякъде из града и по пътя още има информация от къде могат да се купят билети и т.н. и т.н. Ние видяхме животинките, хванахме страхотно време и изобщо преживяването си струва. Корабчето мисля беше към 60$ на човек (ако не ме лъже паметта.....), за детето е безплатно (нашето беше на 2...и не плащахме). Дано съм помогнала с първоначално инфо поне:-)
Умея да мълча на седем езика
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Без резервция не отивайте, защото може да не намерите места, преди много години ми се случи това и едвам в 1 часа през ноща на единствената бензиностанция отворена в района ни приютиха в някаква къща...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
AnnaR

Мнение от AnnaR »

Lub0 написа:Без резервция не отивайте, защото може да не намерите места, преди много години ми се случи това и едвам в 1 часа през ноща на единствената бензиностанция отворена в района ни приютиха в някаква къща...
Да, прочетох старите теми и видях, че е добре да резервираме предварително, черпейки от твоя опит. Но, така или иначе нямаше много информация и затова пуснах темата.
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Ето тука една идея, ако сте членове на http://www.caa.ca/ или имате някой познат, който е, те 100% ще имат всички хотели и мотели в раьона... Ето тука намерих списък от сайта на тадусак:

http://www.tadoussac.com/EN/tourismeeng/hebergement.htm
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
iveta333

Мнение от iveta333 »

Кога е сезона на китовете? :)
delisted_2

Мнение от delisted_2 »

Проверете в така наречените жит-ове или Б&Б на по-човешки език. Има много сайтове кадето можете да разгледате и да направите резервация но най-сигурно е по-телефона. Преди няколко години намерихме стая за двама за $60 в много добър жит в Тадусак. Трябва да се резервира поне 2 седмици преди да пътувате. Ние бяхме с 1 преспиване но пътят е доста и е уморително за сам шофьор особено на връщане.
edin_potrebitel

Мнение от edin_potrebitel »

Ние бяхме през август (началото) и видяхме доста от обещаните видове китове. Отседнахме в т.нар. gîte с предварителна резервация. Разходката може с по-голямо корабче и с лодка. На лодката не дават деца. Аз избрах корабчето. Същото е, отиват на едно и също място с лодките, просто не те лашка толкова като мине кита на 10 метра от лодката. Цената беше към 60 долара на човек. Много добре изкарахме. Не ходете за повече от 2 нощи. Като видите китовете и няма какво друго да се прави.
Аватар
AnnaR

Мнение от AnnaR »

Благодаря на всички отговорили. Пътуването е резервирано. :beer:
Заключено