Връщане на данъци/ ДДС?

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Redemption

Връщане на данъци/ ДДС?

Мнение от Redemption »

Здравейте,
скоро ми предстои едномесечно пътуване до Канада, а има някои неща, които все още не са ми ясни. Като начало бих искал да попитам дали се връщат начислените такси върху продуктите/ доколкото разбирам, за всяка провинция те са различни и не са начислени върху етикета на стоката, а се прибавят накрая/, подобно на ЕС с duty free? ако да, каква е процедурата?
pumpy

Мнение от pumpy »

Преди се връщаше само федералната такса, но от миналата или по-миналата година програмата е отменена и федерална такса TPS не се възстановява вече. За провинциални не знам някога да са се връщали, но опита ми е само от Кебек. Не искам да съм категоричен за другите провинции, но не ми се вярва.
Федералната такса все е дно е само 5%, така че не е кой знае каква загуба ( сравнено с ДДС в Европа )
bp_de

Мнение от bp_de »

poumpy - връща се ... поне миналата година октомври кат питах за информация на летището в Ван.
Redemption - връща се само на тва дет си купил(придобил ) и го изкарваш от Канада ама требе да имаш фактура или касова бележка. ид аим го покажеш и т.н
На летището има инфо -но ако не изкарваш нещо по скъпо разправията е безмислена - на 1000 долара са си 50 кинта и нема смисъл (поне за мене де )
Аватар
Koko

Re: Връщане на данъци/ ДДС?

Мнение от Koko »

Виж този сайт, както и препратките дадени в него

http://www.cra-arc.gc.ca/visitors/
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
pumpy

Мнение от pumpy »

bp_de написа:poumpy - връща се ...
не обичам да споря, но официалната информация подтвърждава това, което съм написал.
On September 25, 2006, the Government of Canada announced amendments to the Excise Tax Act that eliminate the Visitor Rebate Program effective April 1, 2007. Budget 2007 confirmed the elimination of the Visitor Rebate Program
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

bp_de написа:poumpy - връща се ... поне миналата година октомври кат питах за информация на летището в Ван.
Redemption - връща се само на тва дет си купил(придобил ) и го изкарваш от Канада ама требе да имаш фактура или касова бележка. ид аим го покажеш и т.н
На летището има инфо -но ако не изкарваш нещо по скъпо разправията е безмислена - на 1000 долара са си 50 кинта и нема смисъл (поне за мене де )
НЕ СЕ ВРЪЩА от близо 3 години. Да вярваш на някой служител от летището във Ван си е загуба на време ;)
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
Redemption

Мнение от Redemption »

Мерси за бързите и изчерпатени отговори, ако излезе нещо друго, пак ще се включвам :D
tztania

Мнение от tztania »

Redemption написа:Мерси за бързите и изчерпатени отговори, ако излезе нещо друго, пак ще се включвам :D
Води се сделка за износ, с рате на ДДС = 0%
Ето и извадка от сайта на CRA:

A non-resident purchaser (other than a consumer) can apply for a rebate to recover the tax paid on qualifying goods (other than excisable goods, wine, and gasoline) exported from Canada. To qualify for the GST/HST rebate, the non-resident purchaser has to export the goods from Canada within 60 days of delivery, as well as meet other conditions. For more information, see Guide RC4033, General Application for GST/HST Rebates, and Form GST189, General Application for Rebate of GST/HST.

А това е от CBSA Memo D8-1-2:
Refund for Individual Non-Residents
65. This refund allows non-residents to claim the tax paid on eligible short-term accommodation and on eligible goods exported from Canada. For example, delegates may be able to claim this refund for goods bought in Canada while attending a convention if they export them within 60 days.
66. This refund is claimed on Form GST176, Application for Tax Refund for Visitors to Canada. There is no charge for this service.
67. Non-residents will have to provide proof that they have exported the goods from Canada. The proof of export changes with the mode of travel used to leave Canada and the value of the individual goods being exported. For more information see the CBSA publication entitled Tax Refund for Visitors to Canada.
68. Visitors to Canada can get the refund application form and the GST/HST pamphlet at CRA tax services offices, CBSA offices, Canadian embassies and consulates, participating Canadian duty free shops, most tourist information centres, and some hotels and retail stores in Canada, or from the CRA Web site at www.cra.gc.ca.
ralli90

Мнение от ralli90 »

ето още нещо, което може да ви е от полза rttax.com/bg/canada/ явно данъци се връщат щом ги има като възможност... :)
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

ralli90 написа:ето още нещо, което може да ви е от полза rttax.com/bg/canada/ явно данъци се връщат щом ги има като възможност... :)
Струва ми се че не си разбрал за какви точно данъци става дума в темата, пък и защо беше нужно да възкресяваш тема от преди почти 5 години?
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
mortigur
Обратна връзка:

Мнение от mortigur »

Не знам дали тук е мястото но ако пътувате в Северна Европа се поинтересувайте когато купувате подаръци за Канада. Имат същата програма както Канада имаше преди. Тоест връщат ви таксите.
Taxation is theft.
Публикувай отговор