Здравейте,
поканихме наш роднина да ни посети това лято. От Румъния му изпращат покана за интервю в отговор на молбата му за еднократна виза за посетител. Това което ме притеснява е, че нашият поканен говори само български и руски. Знаете ли на какъв език се провеждат тези интервюта? И изобщо някой има ли опит с роднини, които са минавали такова интервю? Как точно протича?
Аз вече писах до посолството с въпроси. Очаквам отговор, който ще публикувам във форума след като го получа. Много ще съм благодарна за всяка информация, която споделите. Моят роднина е доста притеснен и аз, общо взето, не съм в състояние да му кажа нещо смислено за това интервю, за да го успокоя. Мерси
ИНТЕРВЮ ЗА ВИЗА ЗА ПОСЕТИТЕЛ - КАКЪВ ЕЗИК?
Re: ИНТЕРВЮ ЗА ВИЗА ЗА ПОСЕТИТЕЛ - КАКЪВ ЕЗИК?
Е няма да го бият на тва интервю - тва е сигурно .......womanEZ написа:Здравейте,
поканихме наш роднина да ни посети това лято. От Румъния му изпращат покана за интервю в отговор на молбата му за еднократна виза за посетител. Това което ме притеснява е, че нашият поканен говори само български и руски. Знаете ли на какъв език се провеждат тези интервюта? И изобщо някой има ли опит с роднини, които са минавали такова интервю? Как точно протича?
Аз вече писах до посолството с въпроси. Очаквам отговор, който ще публикувам във форума след като го получа. Много ще съм благодарна за всяка информация, която споделите. Моят роднина е доста притеснен и аз, общо взето, не съм в състояние да му кажа нещо смислено за това интервю, за да го успокоя. Мерси
Споко - посетителя не е длъжен да говори каквто и да е език рзличен от маичиния си -та те като искат да го питат ще намерят начин -със сигурност има един ако не и повече служители в посолството дето говорят български.
Факта че викат някои на интервю за посетителска виза говори единствено че посетителя нещо не нагласил както трябва в док дет е пратил и ония го привикват да разберат дали не послъгва.
Така че твоя човек да сяда и попрочете това онова -тука сме писали достатъчно за какво иде реч -иначе може и да не го огрее с виза.
отговор от посолството
Днес получих изключително лаконичен отговор от посолството, в който се казва че интевюто може да бъде и на български. Цитирам:
Bonjour Mme,
L'entrevue peut être tenue en Bulgare .
Мисля, че това отговаря добре на въпроса ми. Единственото ни притеснение беше именно това - как ще успее да обясни на имиграционните нещата които ги притесняват.
Мерси на всички!
Bonjour Mme,
L'entrevue peut être tenue en Bulgare .
Мисля, че това отговаря добре на въпроса ми. Единственото ни притеснение беше именно това - как ще успее да обясни на имиграционните нещата които ги притесняват.
Мерси на всички!