Предварително откриване на банкова сметка извън Канада .

Федералната процедура за имиграция, спонсориране, студентски, работни и посетителски визи, програмите за имиграция на останалите провинции.
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Предварително откриване на банкова сметка извън Канада .

Мнение от kill_u »

Здравейте,
като човек който се надява все някой ден да получи визи имам следния казус за решаване.

До колкото разбирам за да бъдеш пълноценен канадски емигрант трябва да притежаваш кредитна история. Това не знам дали може да се постигне извън Канада но скоро открих възможност да си открия сметка в Канада от тук. Това се предлага от една банка а това е линка
https://www.hsbc.ca/1/2/!ut/p/kcxml/04_ ... 82XzJfSjFF
и при това става чрез попълване на формуляр и изпращането му от тук. Минималния депозит е 100 САД, което не е в случая проблем.
Моля кажете ми правилно ли съм прочел условията на банката и дали има смисъл да се открива депозит предварително. Не говоря от гледна точка на кредитния рейтинг, а чисто практически дали има смисъл.
Ясно ми е че с депозит от 100 САД няма да натрупам никакви кредитни точки.
Последно промяна от kill_u на Пон Дек 14, 2009 9:02 pm, променено общо 1 път.
prace

Мнение от prace »

Не е много лесно да се открие сметка в Канада от България. Ние го пробвахме преди да дойдем. Не си спомням точно какви им бяха условията, но трябваше да ходим до консулството в София да ни заверяват копия от международните паспорти, а и също да удостоверят, че това са нашите подписи и т.н Беше нещо сложно и ние се отказахме в крайна сметка.
Сметка ще си откриете много лесно като дойдете.
Мисля, че няма да спечелиш нещо кой знае какво ако имаш сметка в Канада преди да дойдеш.
Кредит точки не се трупат с внасяне на депозит и откриване на сметка, както сам го каза.
Кредит история ще имаш, когато банката ти издаде кредитна карта и започнеш да я използваш и внасяш парите в срок. И най-вероятно първата ти кредитна карта ще бъде с внесени твои 1000 долара security deposit.
Аватар
Koko

Re: Предварително откриване на банкова сметка извън Канада.

Мнение от Koko »

Според мен смисъл да си откриеш банкова сметка в Канадска банка би имало само ако смяташ да преведеш по нея парите с които ще имигрираш. По подразбиране - ако идваш с по-голяма сума пари и не ти се рискува да ги носиш със себе си.
Предварителното откриване на сметка няма да ти помогне особено по отношение на създаването на кредитна история, това изисква време и накакво трайно движение на пари през сметката. Може би по-добър вариант в това отношение би било да си направиш веднага след пристигането ти в Канада кредитна карта с блокирани пари и да започнеш да я използваш редовно.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Немалко банки отказват отваряне на сметка дори и след пристигането, докато не ви излязат социалните номера. Работата с финансовеите институции не е чак толкова лесна.
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

Koko написа:Според мен смисъл да си откриеш банкова сметка в Канадска банка би имало само ако смяташ да преведеш по нея парите с които ще имигрираш. По подразбиране - ако идваш с по-голяма сума пари и не ти се рискува да ги носиш със себе си.
Отначало смятах да дойда с травъл чекове. Обаче като се замисля колко трудно ще е да обясня на служителите в банката тук как се издават такива, почвам сериозно да се замислям за откриването на банкова сметка.
Благодаря за отговорите.
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Мнение от hadministratora »

А тези, които сте вече там, защо не споделите, кой е най-практичния начин човек да пренесе парите, с които смята живее от начало?
pumpy

Мнение от pumpy »

hadministratora написа:А тези, които сте вече там, защо не споделите, кой е най-практичния начин човек да пренесе парите, с които смята живее от начало?
какво значи най-практичен ?
ако имаш левове и тепърва ще купуваш валута и става въпрос за под 10 000 канадски долара - просто си ги вземи на ръка от БГ.
ако вече имаш американски и става въпрос за 30000, вземи си 5000 кеш, останалите с травел или поименен чек.
и всякакви комбинации от горните два, в зависимост от валутата която имаш и количеството й ;)
Аватар
tonich

Мнение от tonich »

kill_u написа:Отначало смятах да дойда с травъл чекове. Обаче като се замисля колко трудно ще е да обясня на служителите в банката тук как се издават такива, почвам сериозно да се замислям за откриването на банкова сметка.
Не е трудно.
Потърси в търсачката да разбереш кои банки могат да го направят без да им се обяснява!
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Мнение от hadministratora »

poumpy написа:какво значи най-практичен ?.....
Ами аз мисля да направя всичко възможно да имам поне С$10000. Крайно неразумно ми се струва да ги нося с мен в брой докато обикалям половината земно кълбо. Остават начините с някаква сметка, карта или чекове. И това е въпроса: по кой начин парите ми ще са най-бързо/лесно достъпни когато стъпя на канадска земя. Чувал съм какво ли не за чековете издавани тук и в никой случай не искам да се окажа в ситуация в която имам $5 в брой и още $5000 в чекове, които не мога да осребря толкова бързо колкото ми трябват. С картите има лимити, такси, проблеми със съвместимостта на платежните системи и кой знае какво още.

Интересува ме какво да направя, за да имам максимално бърз достъп до парите си, без да се налага да ги нося кеш. В крайна сметка имам и приятели в Канада и бих могъл да се бръкна за един международен превод и да изсипя парите в тяхната сметка (няма проблем с доверието). Въпроса е обаче дали си струва.
speedy

Мнение от speedy »

С traveler's чекове няма проблем при пренасяне и депозиране в сметка. Те реално са чекове от Amex или Visa, а не от българска банка.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
prace

Мнение от prace »

Пътувахме с 8000$ в брой. Не е толкова неразумно. Пачка с пари по 100 и 50$, които ги държиш в вътрешният си джоб или в нашият случай имахме нещо като малко портмоне от непромокаем плат с връв на врата. Продават се обикновено да си сложиш вътре документите ако си на плаж и т.н. Доларите ги сменихме в Пиреус банк в София. Ако заявиш една седмица или няколко дни предварително ще ти осигурят каквато сума искаш в CAD.
Другите ни пари ни ги изпрати моят свекър после, когато вече открихме банкова сметка в Канада.
не беше сложно изобщо.
Никой не ни е питал на летището с колко пари идваме. Когато си landed emigrant те знаят, че идваш с пари. Нали си ги доказал за пореден път, когато ти издават виза.
Това мога аз да споделя от нашият опит.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

prace написа:Никой не ни е питал на летището с колко пари идваме.
:shock: Верно?
prace

Мнение от prace »

да. Верно.
bp_de

Мнение от bp_de »

hadministratora написа:
poumpy написа:какво значи най-практичен ?.....
Ами аз мисля да направя всичко възможно да имам поне С$10000. Крайно неразумно ми се струва да ги нося с мен в брой докато обикалям половината земно кълбо. Остават начините с някаква сметка, карта или чекове. И това е въпроса: по кой начин парите ми ще са най-бързо/лесно достъпни когато стъпя на канадска земя. Чувал съм какво ли не за чековете издавани тук и в никой случай не искам да се окажа в ситуация в която имам $5 в брой и още $5000 в чекове, които не мога да осребря толкова бързо колкото ми трябват. С картите има лимити, такси, проблеми със съвместимостта на платежните системи и кой знае какво още.

Интересува ме какво да направя, за да имам максимално бърз достъп до парите си, без да се налага да ги нося кеш. В крайна сметка имам и приятели в Канада и бих могъл да се бръкна за един международен превод и да изсипя парите в тяхната сметка (няма проблем с доверието). Въпроса е обаче дали си струва.
10k са 20 банкноти по 500- събират се в всеки портфеил - от това по практичн начин няма.
В БГ може и много да ти се струват за мъкнене в брои ама на запад си е нищо -например ако ходиш да купиш кола в неделя - няма ка да се дръпнат 10 к от банкомата.
Така че само се шашкаш излишно.
Аватар
Мими

Мнение от Мими »

500? Една банкнота? :lol: :lol: :lol:
Изпратени докс до Букурещ--12.05.2008
Искане за доп.докс--19.12.2008
Изпратени доп.докс до Букурещ--11.04.2008
Получени Медицински--15.06.2009
ОК Медицински--10.07.2009
Покана за ВИЗА--30.07.2009
ВИЗИ--18.08.2009