Предварително откриване на банкова сметка извън Канада .
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Предварително откриване на банкова сметка извън Канада .
Здравейте,
като човек който се надява все някой ден да получи визи имам следния казус за решаване.
До колкото разбирам за да бъдеш пълноценен канадски емигрант трябва да притежаваш кредитна история. Това не знам дали може да се постигне извън Канада но скоро открих възможност да си открия сметка в Канада от тук. Това се предлага от една банка а това е линка
https://www.hsbc.ca/1/2/!ut/p/kcxml/04_ ... 82XzJfSjFF
и при това става чрез попълване на формуляр и изпращането му от тук. Минималния депозит е 100 САД, което не е в случая проблем.
Моля кажете ми правилно ли съм прочел условията на банката и дали има смисъл да се открива депозит предварително. Не говоря от гледна точка на кредитния рейтинг, а чисто практически дали има смисъл.
Ясно ми е че с депозит от 100 САД няма да натрупам никакви кредитни точки.
като човек който се надява все някой ден да получи визи имам следния казус за решаване.
До колкото разбирам за да бъдеш пълноценен канадски емигрант трябва да притежаваш кредитна история. Това не знам дали може да се постигне извън Канада но скоро открих възможност да си открия сметка в Канада от тук. Това се предлага от една банка а това е линка
https://www.hsbc.ca/1/2/!ut/p/kcxml/04_ ... 82XzJfSjFF
и при това става чрез попълване на формуляр и изпращането му от тук. Минималния депозит е 100 САД, което не е в случая проблем.
Моля кажете ми правилно ли съм прочел условията на банката и дали има смисъл да се открива депозит предварително. Не говоря от гледна точка на кредитния рейтинг, а чисто практически дали има смисъл.
Ясно ми е че с депозит от 100 САД няма да натрупам никакви кредитни точки.
Последно промяна от kill_u на Пон Дек 14, 2009 9:02 pm, променено общо 1 път.
Не е много лесно да се открие сметка в Канада от България. Ние го пробвахме преди да дойдем. Не си спомням точно какви им бяха условията, но трябваше да ходим до консулството в София да ни заверяват копия от международните паспорти, а и също да удостоверят, че това са нашите подписи и т.н Беше нещо сложно и ние се отказахме в крайна сметка.
Сметка ще си откриете много лесно като дойдете.
Мисля, че няма да спечелиш нещо кой знае какво ако имаш сметка в Канада преди да дойдеш.
Кредит точки не се трупат с внасяне на депозит и откриване на сметка, както сам го каза.
Кредит история ще имаш, когато банката ти издаде кредитна карта и започнеш да я използваш и внасяш парите в срок. И най-вероятно първата ти кредитна карта ще бъде с внесени твои 1000 долара security deposit.
Сметка ще си откриете много лесно като дойдете.
Мисля, че няма да спечелиш нещо кой знае какво ако имаш сметка в Канада преди да дойдеш.
Кредит точки не се трупат с внасяне на депозит и откриване на сметка, както сам го каза.
Кредит история ще имаш, когато банката ти издаде кредитна карта и започнеш да я използваш и внасяш парите в срок. И най-вероятно първата ти кредитна карта ще бъде с внесени твои 1000 долара security deposit.
Re: Предварително откриване на банкова сметка извън Канада.
Според мен смисъл да си откриеш банкова сметка в Канадска банка би имало само ако смяташ да преведеш по нея парите с които ще имигрираш. По подразбиране - ако идваш с по-голяма сума пари и не ти се рискува да ги носиш със себе си.
Предварителното откриване на сметка няма да ти помогне особено по отношение на създаването на кредитна история, това изисква време и накакво трайно движение на пари през сметката. Може би по-добър вариант в това отношение би било да си направиш веднага след пристигането ти в Канада кредитна карта с блокирани пари и да започнеш да я използваш редовно.
Предварителното откриване на сметка няма да ти помогне особено по отношение на създаването на кредитна история, това изисква време и накакво трайно движение на пари през сметката. Може би по-добър вариант в това отношение би било да си направиш веднага след пристигането ти в Канада кредитна карта с блокирани пари и да започнеш да я използваш редовно.
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Отначало смятах да дойда с травъл чекове. Обаче като се замисля колко трудно ще е да обясня на служителите в банката тук как се издават такива, почвам сериозно да се замислям за откриването на банкова сметка.Koko написа:Според мен смисъл да си откриеш банкова сметка в Канадска банка би имало само ако смяташ да преведеш по нея парите с които ще имигрираш. По подразбиране - ако идваш с по-голяма сума пари и не ти се рискува да ги носиш със себе си.
Благодаря за отговорите.
- hadministratora
- Хабсурден
какво значи най-практичен ?hadministratora написа:А тези, които сте вече там, защо не споделите, кой е най-практичния начин човек да пренесе парите, с които смята живее от начало?
ако имаш левове и тепърва ще купуваш валута и става въпрос за под 10 000 канадски долара - просто си ги вземи на ръка от БГ.
ако вече имаш американски и става въпрос за 30000, вземи си 5000 кеш, останалите с травел или поименен чек.
и всякакви комбинации от горните два, в зависимост от валутата която имаш и количеството й
Не е трудно.kill_u написа:Отначало смятах да дойда с травъл чекове. Обаче като се замисля колко трудно ще е да обясня на служителите в банката тук как се издават такива, почвам сериозно да се замислям за откриването на банкова сметка.
Потърси в търсачката да разбереш кои банки могат да го направят без да им се обяснява!
- hadministratora
- Хабсурден
Ами аз мисля да направя всичко възможно да имам поне С$10000. Крайно неразумно ми се струва да ги нося с мен в брой докато обикалям половината земно кълбо. Остават начините с някаква сметка, карта или чекове. И това е въпроса: по кой начин парите ми ще са най-бързо/лесно достъпни когато стъпя на канадска земя. Чувал съм какво ли не за чековете издавани тук и в никой случай не искам да се окажа в ситуация в която имам $5 в брой и още $5000 в чекове, които не мога да осребря толкова бързо колкото ми трябват. С картите има лимити, такси, проблеми със съвместимостта на платежните системи и кой знае какво още.poumpy написа:какво значи най-практичен ?.....
Интересува ме какво да направя, за да имам максимално бърз достъп до парите си, без да се налага да ги нося кеш. В крайна сметка имам и приятели в Канада и бих могъл да се бръкна за един международен превод и да изсипя парите в тяхната сметка (няма проблем с доверието). Въпроса е обаче дали си струва.
Пътувахме с 8000$ в брой. Не е толкова неразумно. Пачка с пари по 100 и 50$, които ги държиш в вътрешният си джоб или в нашият случай имахме нещо като малко портмоне от непромокаем плат с връв на врата. Продават се обикновено да си сложиш вътре документите ако си на плаж и т.н. Доларите ги сменихме в Пиреус банк в София. Ако заявиш една седмица или няколко дни предварително ще ти осигурят каквато сума искаш в CAD.
Другите ни пари ни ги изпрати моят свекър после, когато вече открихме банкова сметка в Канада.
не беше сложно изобщо.
Никой не ни е питал на летището с колко пари идваме. Когато си landed emigrant те знаят, че идваш с пари. Нали си ги доказал за пореден път, когато ти издават виза.
Това мога аз да споделя от нашият опит.
Другите ни пари ни ги изпрати моят свекър после, когато вече открихме банкова сметка в Канада.
не беше сложно изобщо.
Никой не ни е питал на летището с колко пари идваме. Когато си landed emigrant те знаят, че идваш с пари. Нали си ги доказал за пореден път, когато ти издават виза.
Това мога аз да споделя от нашият опит.
10k са 20 банкноти по 500- събират се в всеки портфеил - от това по практичн начин няма.hadministratora написа:Ами аз мисля да направя всичко възможно да имам поне С$10000. Крайно неразумно ми се струва да ги нося с мен в брой докато обикалям половината земно кълбо. Остават начините с някаква сметка, карта или чекове. И това е въпроса: по кой начин парите ми ще са най-бързо/лесно достъпни когато стъпя на канадска земя. Чувал съм какво ли не за чековете издавани тук и в никой случай не искам да се окажа в ситуация в която имам $5 в брой и още $5000 в чекове, които не мога да осребря толкова бързо колкото ми трябват. С картите има лимити, такси, проблеми със съвместимостта на платежните системи и кой знае какво още.poumpy написа:какво значи най-практичен ?.....
Интересува ме какво да направя, за да имам максимално бърз достъп до парите си, без да се налага да ги нося кеш. В крайна сметка имам и приятели в Канада и бих могъл да се бръкна за един международен превод и да изсипя парите в тяхната сметка (няма проблем с доверието). Въпроса е обаче дали си струва.
В БГ може и много да ти се струват за мъкнене в брои ама на запад си е нищо -например ако ходиш да купиш кола в неделя - няма ка да се дръпнат 10 к от банкомата.
Така че само се шашкаш излишно.