Здрасти Пепи
малко ме шашна с твоя отговор

..като гледам ви е отнело 7-8 месеца за виза за съпругата ти

. Съпругът ми е Канадо/американец и сега движим нещата за спонсорство и се надяваме да ме извикат до 4 месеца ( до края на лятото/есента) най-късно..но май не ни е много реалистично очакването.

..Интервюто ще е във Виена, защото аз живея в Прага в момента. Може ли да попитам коя година сте кандидатсвали и мислиш, че имаме шанс да стане по-бързо за нас при положение, че ще е във Виена, защото съм чувала, че в Букурещ процедурата е по-тромава...както и друг е факт, че той е роден в Канада ама цял живот си е живял в САЩ, само миналата година работи за малко по проект в Канада. Ако някой има подобен опит ще се радва да сподели мнение.

Мерси!
pepiliverpool написа:Може да се спонсорира от БГ ако си Канадски поданик, но трябва да им докажеш, че ще се върнеш в Канада. като доказателство е работа която си напуснал временно, банкови сметки или собствен имот. трябва да покажеш, че имаш и достатъчно средства. по-лесно е да си в Канада. ако спонсорираш само съпруга дохода няма значение колко е, но трябва да има такъв. на моята съпруга документите ги изпратих през Май месец и Януари следващата година имаше виза. документите се изпращат първо в централата им в Mississauga и от там се препращат до визовия офис отговарящ за района, в нашия случай(БГ) в Букурещ. Поздрави и късмет.