Искам да си купя някакъв хубав Френско-български речник,обаче не знам какъв.................
Та бих помолил да ми препоръчате нещо хубаво!?!
Благодаря предварително ))))))))))))

Става въпрос за книжен,а не електронен вариант !!!
Pons имам средно големия вариант(18-20 лева). И ми е добре с него:))vankata_vd написа:Здрасти на всички,
Искам да си купя някакъв хубав Френско-български речник,обаче не знам какъв.................
![]()
![]()
Какво разбираш под хубав и Български?vankata_vd написа:Здрасти на всички,
![]()
![]()
Здрасти ZanzibarHero,ZanzibarHero написа:Какво разбираш под хубав и Български?vankata_vd написа:Здрасти на всички,
![]()
![]()
Защо си против електронен вариант? Няма логика?
Четири години използвах OXFORD Advanced Learner's. Доволен съм, но се разпадна. Много голям е и е изключително неудобен за често "вадене" на думи.
Родих се, когато минах на специализиран електронен речник Sharp PW-E560. Малък, удобен да го поставиш между страниците на книгата. Скоростта на намиране на търсена дума е в пъти по-бърза в сравнение с хартиения вариант. Има история за 30-думи.
"Зареден" е с English Oxford Dictionary с около 350 000 обекта, както и с Oxford-Hachette French Dictionary/Le Grand Dictionnaire Hachette-Oxford (двупосочен ENG-FR И FR-ENG).
Има функция Super-Jump. Т.е. ако имаш непозната дума в тълкуването можеш да предкочиш директно на нея, дори в английско-френския речник.
За повече информация: http://www.sharp.ca/products/eDictionary/560.html
или тук (на мен не ми се понравиха - много са скъпи, въпреки, че имат и български речници) http://www.ectaco.ca/catalogue/Handheld-Dictionaries/
Благодаря ти CHili,chili написа:Издателство "Наука и изкуство"
Френско-български речник ( Има и Българо-френски вариант).
Под дирекцията на д-р Асен Чаушев.
София, 2002
Аз си купих моя от една книжарница в "Димитър Благоев" на Цариградско шосе, май се казваше Софиа прес сега, ама не съм сигурна.