Торонто добра идея ли е

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
didi1979

Торонто добра идея ли е

Мнение от didi1979 »

Здравейте съфорумци. Пиша тук защото сме от тези,които сме се ориентирали към английската част,по точно към Торонто.
Бихте ли ме посъветвали на този етап за новопристигащи дали е добра идея ако има кой да ни посрещне,наемите много ли са скочили?
И по принцип ме посъветваха да търсим под наем в къща, били по прилични и по поносими като цени
Моля да ме ориентирате?
Аватар
myhata II

Re: Торонто добра идея ли е

Мнение от myhata II »

didi1979 написа:Здравейте съфорумци. Пиша тук защото сме от тези,които сме се ориентирали към английската част,по точно към Торонто.
Бихте ли ме посъветвали на този етап за новопристигащи дали е добра идея ако има кой да ни посрещне,наемите много ли са скочили?
И по принцип ме посъветваха да търсим под наем в къща, били по прилични и по поносими като цени
Моля да ме ориентирате?
Веднага ,
Колко човека сте ?
Имате ли малки деца ?
Имате ли Бг книжки ?
Как сте с Английския ?
Как сте с кинтите ?
Май месец е най добре за новопристигащи
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
didi1979

Мнение от didi1979 »

Трима човека сме - едно дете на 6г,което наесен трябва да тръгне на училище. И аз и мъжа ми имаме книжки над 2г.Аз съм много добре с английския, той повече говоримо.
С парите е малко трудно - на този етап имаме 5000 долара и търсим възможност за още
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

didi1979 написа:Трима човека сме - едно дете на 6г,което наесен трябва да тръгне на училище. И аз и мъжа ми имаме книжки над 2г.Аз съм много добре с английския, той повече говоримо.
С парите е малко трудно - на този етап имаме 5000 долара и търсим възможност за още
Не си струва да идвате с повече
След 3 месеца минавате на социал
и мьжьт ти си тьрси бачкане
Най добре си тьрсете едно бедроом за начало
Сьвет ,наемете некаде на тея улици ,Косбьрн,Гембьл,бг маала е там
за 3 месеца и си тьрсете некаде дето ви кефи ,Там не е мноо гот ама за начало е ок ,и там има бг който ще ви светнат на повечето мурафети
В кьща е дьрво ,за 1 стая 400 кинта ,не може 3 ма души да се врете в 1 стая
За повече вьпроси на лични

Успехи !!!
Стефан Цанев
Аватар
ZanzibarHero

Re: Торонто добра идея ли е

Мнение от ZanzibarHero »

didi1979 написа:Здравейте съфорумци. Пиша тук защото сме от тези,които сме се ориентирали към английската част,по точно към Торонто.
Моля да ме ориентирате?
Най-най-най напред уговорете някой да ви посрещне и подслони минимум за две седмици. Не подценявайте това начинание и планирайте добре още от самото начало.

КАД5000 са малко, особено за Торонто, с малко дете и в началото на икономическа рецесия. Ако трябва да търсите спешно подслон още от първият ден, най-вероятно ще "изгърмите" тези пари за квартира, обзавеждане и храна само за два-три месеца.

Ако търсите добра квартира за живот и ако е по-правилата на Онтарио, ще трябва да бъде минимум two bedroom (най-добре е да попитате, защото възрастта на детето е от значение, май). Под добра квартира, разбирам близо до добро училище. Задъжително ще Ви трябва гарант за договора за наем. Планирайте и уговорете това още от България. Моментът с първото жилище е много важен, защото може така да се "забиете", че после 1-2 години да излизате от някой "гаден" квартал или жилище.
Последно промяна от ZanzibarHero на Нед Мар 01, 2009 11:15 am, променено общо 1 път.
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Торонто е един отличен избор. А вие добри емигранти ли сте? Който ще ви осиновява, ще иска да го знае. 8)
Embrace your climate change!
didi1979

Мнение от didi1979 »

Незнам какво имаш предвид,но целта не ни е да легнем на нечий гръб, а да се ориентираме и да уредим живота си. Определено социала не ни е приоритет
prace

Мнение от prace »

5000 долара са много малко пари. Трябват ви за депозит, за наем, най-елементарно обзавеждане като легла, стол компютър, телевизия. Трябва ви телефон за връзка с света.
Да не говоря за кола, изкарване на шофьорска книжка и т.н...
Дано намерите работа веднага. Успех
becks

Мнение от becks »

didi1979 написа:Незнам какво имаш предвид,но целта не ни е да легнем на нечий гръб, а да се ориентираме и да уредим живота си. Определено социала не ни е приоритет
Наемите за 1 bedroom почват от около 800$. Това включва обикновено всички разходи. Евентуално някъде тока или паркинга няма да са включени (зависи от блока). 1 bedroom е по квебекски стандарти 3 1/2 доколкото ми е известно.

По мои наблюдения наемите в няколко по-скъпи блока са паднали през последните 3-4 месеца, но едва ли може да се намери някаква определена зависимост.
didi1979

Мнение от didi1979 »

Благодаря за информацията и аз се притеснявам че 5000 долара са малко и затова търсим начин до началото на лятото да ги увеличим
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Вярно е, че в Монреал е малко(не много) по евтино, но ние дойдохме с $3000 и след 2 седмици вече имах кола и работа. Не сме се глезили, но имахме всичко необходимо. Компютър, телефон, GSM, интернет, кола, телевизор и подобни неща не ги приемам като глезотии. Бели хора сме все пак! Намалихме драстично в началото неща като чипс, бира, излишни парцалки, заведения и подобни.
Къща със етаж под наем е евтин вариант но в 75% от случаите крие непоносим недостатък - шумна или раздразнителна стопанка, липса на транспорт, без достъп до нещо необходимо... Като хора, неориентирани в обстановката ще е доста рисковано.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

ablood написа:Вярно е, че в Монреал е малко(не много) по евтино, но ние дойдохме с $3000 и след 2 седмици вече имах кола и работа. Не сме се глезили, но имахме всичко необходимо. Компютър, телефон, GSM, интернет, кола, телевизор и подобни неща не ги приемам като глезотии. Бели хора сме все пак! Намалихме драстично в началото неща като чипс, бира, излишни парцалки, заведения и подобни.
Къща със етаж под наем е евтин вариант но в 75% от случаите крие непоносим недостатък - шумна или раздразнителна стопанка, липса на транспорт, без достъп до нещо необходимо... Като хора, неориентирани в обстановката ще е доста рисковано.
Aи прекали :lol:
Стефан Цанев
Странджата

Мнение от Странджата »

Муха , ако се засечете на летището , що не им хвърлиш ключовете на хората? :wink:
kralimarko

Мнение от kralimarko »

Странджата написа:Муха , ако се засечете на летището , що не им хвърлиш ключовете на хората? :wink:

е това е много добра идея.той мухата ми еше обещал на мен колата но аз с голям кеф бих я преодстъпил.И муха това ще е голяма и благородна постъпка ,Ще ти носи късмет поне 10 години а и хората ще те споменават с добро сигурен съм ,а аз лично ще ти запаля свещтичка за здраве и успех ,когато ида в БГ черква следващият път.БРАВО на Странжата за добрата идея
Аватар
ZanzibarHero

Мнение от ZanzibarHero »

ablood написа:Вярно е, че в Монреал е малко(не много) по евтино, но ние дойдохме с $3000 и след 2 седмици вече имах кола и работа. Не сме се глезили, но имахме всичко необходимо. Компютър, телефон, GSM, интернет, кола, телевизор и подобни неща не ги приемам като глезотии. Бели хора сме все пак! Намалихме драстично в началото неща като чипс, бира, излишни парцалки, заведения и подобни.
Много би помогнал на задаващите въпроса, ако в 14 реда=2 седмици опишеш какво и за какво си похарчил. Няма да бъде голям постинг, нали?
Например:
Ден 1 - кацане в Монреал____ $2 - burger combo на летището
Ден 2 - ....
....
Ден ХХ - кола $$$.$$
....
Ден 14 - ...
========
Всичко $3000
Публикувай отговор