Доказване на съжителство???

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Sodar

Доказване на съжителство???

Мнение от Sodar »

Знам, че този въпрос е коментиран и преди, но въпреки това моля за малко помощ.
Аз и приятелката ми мислим скоро да подаваме документи към Виена.
Живеем заедно отдавна, но нямаме брак и не искаме и да сключвамве.
Поради тази причина, бяхме посъветвани от хора запознати с процедурата един от нас да смени адресната си регистрация на адреса на другия.
Това направих аз като отидох в кметството на района, в който тя живее и се записах на нейният адрес, за което ми беше издаден документ, на който пише от кой адрес идвам и на кой ще пребивавам от датата на записване.
Въпросът ми е дали този документ ще важи пред властите като доказателство за съжителство, при условие, че на личната ми карта все още си пише старият ми адрес (който се води постоянен).
За по ясно прилагам снимка с двете ни Л.К. и въпросният документ.
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=10576013
Моля ако някой е наясно или е заминал без да има брак да ми опише точно как е доказал връзката с партньора си ! Благодаря предварително! :)
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Няма да е лошо да си смениш личната карта. Можете да си извадите удостоверения за адресна регистрация когато му дойде времето. Трябва да удостоверите поне една година съвместно съжителство.

Според мен варианта със смяната на личната карта е най-удачен.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Върху личната карта се изписва постоянният адрес, който не е задължително да съвпада с адреса по местоживеене и в никакъв случай не доказва съжителство. Две лични карти с еднакъв постоянен адрес показват единствено, че две лица са избрали един и същ адрес за постоянен адрес, а не че живеят на този същият адрес.
Адресната регистрация по местоживеене в общината е доказателството за съжителство на един и същ адрес. А личната карта дори не е и сред задължителните документи прилагани към молбата за селекция. Задължително е да се приложи копие от първите две страници на международния паспорт, в който няма изписани никакви адреси.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
AnnaR

Мнение от AnnaR »

Доколкото си спомням имаше изискване и двамата да сте с една и съща адресна регистрация поне от една година. Така че, не вярвам този документ да ти свърши работа. Сигурно си видял вече тази статия, но ако все пак не си...

http://www.bgcanada.com/portal/index.ph ... icle&id=63
Sodar

Мнение от Sodar »

Благодаря ви, но нак не ми е ясно :(
Незнам дали видяхте документа, който приложих, но той е точно такава "адресна карта за настоящ адрес" издадена на мое име.
Адресът в тази карта съвпада с постоянният адрес на приятелката ми и поради тази причина от някой мнения разбирам, че върши работа, но според други.....????
Аз направих точно това отидох в кметството на района в който живеех, те ме препратиха в кметството на района в който сега живея и ме регистрираха на адреса на приятелката ми, при което ми бе издаден този документ. Всичко това се случи на 30.01.08, което е вече повече от година съжителство.
Но дали е доказателство, уви, все още не ми е ясно!!!
Sodar

Мнение от Sodar »

Благодаря ви, но нак не ми е ясно :(
Незнам дали видяхте документа, който приложих, но той е точно такава "адресна карта за настоящ адрес" издадена на мое име.
Адресът в тази карта съвпада с постоянният адрес на приятелката ми и поради тази причина от някой мнения разбирам, че върши работа, но според други.....????
Аз направих точно това отидох в кметството на района в който живеех, те ме препратиха в кметството на района в който сега живея и ме регистрираха на адреса на приятелката ми, при което ми бе издаден този документ. Всичко това се случи на 30.01.08, което е вече повече от година съжителство.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Sodar, от 30.01.2009 г. нататък може да подадете молба за селекция като фактически съжители без никакви проблеми. Документът от общината е възможно най-валидното доказателство за това едногодишно фактическо съжителство. Забравете ги тези лични карти и какво пише върху тях най-после.
Ако се чувстваш несигурен и все още си мислиш, че трябва да си смениш личната карта за "по-сигурно', то си помисли и каква ще е датата, която ще съществува на новата ти лична карта с общият адрес. Това ще е датата на издаване на личната карта. И какво ще се получи като представиш лична карта издадена през м. март или април 2009 г. с изписан на нея адрес? Това дали ще е доказателство, че живееш на този адрес от преди "еди-колко си" време? Не. Пак ще опрете до документа за настоящ адрес от съвета и ще трябва да обяснявате на имиграционните какво ще рече "постоянен адрес" и "настоящ адрес" и защо датите на адресната карта и на личната карта се различават. Но, вие си решавате в края на краищата.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
AnnaR

Мнение от AnnaR »

Sodar написа:. Всичко това се случи на 30.01.08, което е вече повече от година съжителство.
Моя е грешката, видя ми се като 30/07/08. В такъв случай, би трябвало да можеш да го използваш. Само го преведи.
Sodar

Мнение от Sodar »

Благодаря ви много за бързите и коректни отговори. Успокоихте ме!!! :thumbsup:
А предполагам,че ще трябва при изпращане на документите и двамата да си изкараме такива карти, от които да се види съответно какъв е общият период на съжителство към датата на подаване ???
Fireman

Мнение от Fireman »

Няма нуджа да се вижда общо колко дни са,важното е да е поне 1 година съжителство на един и същи адрес.Във Виена не ги интересува точно колко дни са,важното е да е поне една година.Затова ако както казваш имате адресни карти,на които е видното от датата им и до днешна дата,че е поне 1 година е изминало и само това ви е спирало да си подавате документите-ПОДАВАЙТЕ :lol: :D :P
NIAnia

Здрасти

Мнение от NIAnia »

Отивате двамата в общината и искате да ви издадат уверение за настоящ адрес заверено за чужбина. Това означава, че ще платите за да ви сложат по един допълнителен правоъгълен печат на гърба на всяко уверение. След това го снимате, носите за превод и пращате. А такова уверение може да си извадите още веднъж за по сигурно и в деня на интервюто да го носите с вас. На нас ни поискаха на самото интервю отново да им представим такива с актуална дата, за да се види че все още живеем заедно. Успех!
nia
Публикувай отговор