Помогнете на един n00b с малко информация
Помогнете на един n00b с малко информация
Здравейте!
Може ли някой, който е емигрирал в Квебек да ми каже колко пари трябва да се платят по цялата процедура за емиграция за един човек? Доколкото си направих сметка е около 1200 евро, но може и да греша.
Още един въпрос - онлайн тестът го изкарвам САМО ако му укажа, че нивото ми на разбиране на френски е най-високото възможно, а всъщност в момента си нямам и идея от френски език (за друго в теста не съм лъгал, хаха). Въпросът ми е: според вас за колко време бих могъл да науча Френски до такова ниво (най-високото в теста) и всъщност, много би ме улеснило да знам какво ТОЧНО е това ниво като изисквания.
Защото в теста имаше обяснения, че за подобно ниво се изисква да можеш да рзбираш и да участваш в разговор на много различни теми, да можеш по няколко начина да изразяваш едно и също нещо, бла-бла, не е твърде специфично. Ако е това, мисля, че няма да имам проблеми за около 6 месеца да го постигна, тъй като е само за говоримо ниво, а говоримо се учи най-лесно и информацията е най-достъпна (ака елементарна граматика за структура на изреченията и малко от времената, не повече от 600 думи и доста гледане на френска телевизия и филми, мисля, че ще са достатъчни).
Както сигурно става ясно, съм пълен n00b, тепърва се запознавам с информацията за процеса за емиграция, събирам си плюсове и минуси и мисля, че бихте ми били неоценима помощ.
Благодаря предварително!
Може ли някой, който е емигрирал в Квебек да ми каже колко пари трябва да се платят по цялата процедура за емиграция за един човек? Доколкото си направих сметка е около 1200 евро, но може и да греша.
Още един въпрос - онлайн тестът го изкарвам САМО ако му укажа, че нивото ми на разбиране на френски е най-високото възможно, а всъщност в момента си нямам и идея от френски език (за друго в теста не съм лъгал, хаха). Въпросът ми е: според вас за колко време бих могъл да науча Френски до такова ниво (най-високото в теста) и всъщност, много би ме улеснило да знам какво ТОЧНО е това ниво като изисквания.
Защото в теста имаше обяснения, че за подобно ниво се изисква да можеш да рзбираш и да участваш в разговор на много различни теми, да можеш по няколко начина да изразяваш едно и също нещо, бла-бла, не е твърде специфично. Ако е това, мисля, че няма да имам проблеми за около 6 месеца да го постигна, тъй като е само за говоримо ниво, а говоримо се учи най-лесно и информацията е най-достъпна (ака елементарна граматика за структура на изреченията и малко от времената, не повече от 600 думи и доста гледане на френска телевизия и филми, мисля, че ще са достатъчни).
Както сигурно става ясно, съм пълен n00b, тепърва се запознавам с информацията за процеса за емиграция, събирам си плюсове и минуси и мисля, че бихте ми били неоценима помощ.
Благодаря предварително!
Събери си точките по тази таблица доста по точно е от онлаин теста....
http://www.canlii.org/qc/legis/regl/i-0 ... /tout.html
англииски
http://www.canlii.org/qc/laws/regu/i-0. ... whole.html
http://www.canlii.org/qc/legis/regl/i-0 ... /tout.html
англииски
http://www.canlii.org/qc/laws/regu/i-0. ... whole.html
- milla
- Модератор
Re: Помогнете на един n00b с малко информация
Изискваните суми за отделните етапи от процедурата постоянно се менят. Ще е нужно за:10xbye написа:Здравейте!
Може ли някой, който е емигрирал в Квебек да ми каже колко пари трябва да се платят по цялата процедура за емиграция за един човек? Доколкото си направих сметка е около 1200 евро, но може и да греша...
- такса за обработка на документите във Виена - тук
- такса за обработка на докуменетите във Букурещ - тук
- такса за медицински изследвания - за това ще те осведомят от МОМ - тук
- такса за виза - тук
- изискван минимум средства за първите три месеца в Квебек - тук
- разходи за уроци по френски - щом ще започваш сега изучаването му
Ако съм пропуснала нещо, допълнете ме

Мечтите се постигат, когато се потрудиш за тях, така както вятърът гони облаците, докато се покаже слънцето!
Ок, за Виена всичко е ясно, за Букурещ тези всичките ли се изискват?
Постоянно пребиваване -Кандидат/Съпруг /съвместно живеещ партнъор /Дете придружител на 22г. или повече - 315 EUR
Такса за постоянно пребиваване в Канада - Кандидат / съпруг (а) / съвместно живеещ партнъор - 280 EUR
Разрешение за работа ( такса за многократна виза включена ) - 85 EUR
Документ за пътуване - 30 EUR
Общо: 315 + 280 + 85 + 30 = 710 EUR за посолство в Бъкурещ. Прав ли съм?
post scriptum: Много благодаря за полезната информация на всички
Постоянно пребиваване -Кандидат/Съпруг /съвместно живеещ партнъор /Дете придружител на 22г. или повече - 315 EUR
Такса за постоянно пребиваване в Канада - Кандидат / съпруг (а) / съвместно живеещ партнъор - 280 EUR
Разрешение за работа ( такса за многократна виза включена ) - 85 EUR
Документ за пътуване - 30 EUR
Общо: 315 + 280 + 85 + 30 = 710 EUR за посолство в Бъкурещ. Прав ли съм?
post scriptum: Много благодаря за полезната информация на всички

Ок, ново въпросче: кой колко точки събра от таблицата за самооценяване, преди да подаде документи?
Аз се самооценявам както следва:
Образование: магистърска степен: 13
Област: Е 0
Втора специалност: нямам 0
Трудов опит: 12-23 месеца 4
Възраст: 25 съм => 18
Език: Френски 16
Английски 6
Престой/роднини в Квебек: 0
Съпруга/придружител: 0 (евентуално повече, ако приятелката ми се навие)
Работна оферта: 0
Деца: 0
Финансова самостоятелност: 1
Адаптивност: 0 (какво е това и кой го преценява? На интервюто консулът ли ги дава тези от 0 до 8 точки?)
Общо: 13 + 4 + 18 + 16 + 6 + 1 = 58 т
Малко съм над минимума... Вие колко бяхте?
Аз се самооценявам както следва:
Образование: магистърска степен: 13
Област: Е 0
Втора специалност: нямам 0
Трудов опит: 12-23 месеца 4
Възраст: 25 съм => 18
Език: Френски 16
Английски 6
Престой/роднини в Квебек: 0
Съпруга/придружител: 0 (евентуално повече, ако приятелката ми се навие)
Работна оферта: 0
Деца: 0
Финансова самостоятелност: 1
Адаптивност: 0 (какво е това и кой го преценява? На интервюто консулът ли ги дава тези от 0 до 8 точки?)
Общо: 13 + 4 + 18 + 16 + 6 + 1 = 58 т
Малко съм над минимума... Вие колко бяхте?
-
Здравей,
Както по-горе са ти писали за таксите, добавяш си още 500 лв за преводи и изпращане на документите, 1200 Евро за 2 самолетни билета (1700 някъде ако сте с дете). А най-важната сума е тази с която ще разполагаш като пристигнеш.
За френския на онлайн теста и на мен ми искаше мах на френски, макар че за почти всичко друго събирах максимум точки. Не мисля че това трябва да те притеснява. По важното е да започнеш да го учиш преди да подадеш или когато подадеш докс. Нас ни извикаха много бързо, бях писала 9 ниво а започнах да го уча като пратих документи. На интервюто се справих без проблеми а като ме попита какво ще е първото нещо като пристигна и казах курс по френски. Тя ме погледна и каза - Че за какво, ти си 9 ниво ... аз само се усмихнах ... Инъче ми каза че събирам максимален брой точки за образование. Това е от мен, ако се колебаеш първо започни с френския. Готовите примерни въпроси много ще ти помогнат ...
Както по-горе са ти писали за таксите, добавяш си още 500 лв за преводи и изпращане на документите, 1200 Евро за 2 самолетни билета (1700 някъде ако сте с дете). А най-важната сума е тази с която ще разполагаш като пристигнеш.
За френския на онлайн теста и на мен ми искаше мах на френски, макар че за почти всичко друго събирах максимум точки. Не мисля че това трябва да те притеснява. По важното е да започнеш да го учиш преди да подадеш или когато подадеш докс. Нас ни извикаха много бързо, бях писала 9 ниво а започнах да го уча като пратих документи. На интервюто се справих без проблеми а като ме попита какво ще е първото нещо като пристигна и казах курс по френски. Тя ме погледна и каза - Че за какво, ти си 9 ниво ... аз само се усмихнах ... Инъче ми каза че събирам максимален брой точки за образование. Това е от мен, ако се колебаеш първо започни с френския. Готовите примерни въпроси много ще ти помогнат ...
Живей така, сякаш на земята е рай!
25.02.2009 Varna - Paris - Montreal
25.02.2009 Varna - Paris - Montreal
Re: Помогнете на един n00b с малко информация
10xbye написа: а всъщност в момента си нямам и идея от френски език
Не искам да те отчаивам но тва ниво 12/12 максималното не може да се достигне и практически и теоретично за толкова кратък период освен ако не си някои супер гении и отделно си полиглот и владееш поне още 15-20 езика10xbye написа: Език: Френски 16

Ако става въпрос за 9/9 което също дава 16 точки според мен минимума е 1 година и то пак трябва да ти се отдават езиците ,а имаи също впредвид че френския не е лесен език
-
- cherna_perla
само да вметна за точките за образувание:
за магистърска степен дават 11т.
28.12.07-док.за виена
24.04.2008 покана за интервю
25.06.2008-15.00 интервю-успешно
13.08.2008 док.за букурещ
25.09.2008 баркодове
29.09.2008получени медицински
17.10.2008 направени медицински-7.11-ОК
29.12.2008 покана за виза
11.02.2009ВИЗИ
24.04.2008 покана за интервю
25.06.2008-15.00 интервю-успешно
13.08.2008 док.за букурещ
25.09.2008 баркодове
29.09.2008получени медицински
17.10.2008 направени медицински-7.11-ОК
29.12.2008 покана за виза
11.02.2009ВИЗИ
Да, за съжаление е така. Малко подвеждаща е тази таблица на пръв поглед. Добре, че е форумът да сигнализира за тези "неточности".cherna_perla написа:само да вметна за точките за образувание:
Само да попитам и аз, понеже съм гледал тези таблици, че от 9 до 12 все са 16 точки на какъв документ се основават, че ми се губи нещо?kurta007 написа:10xbye написа: а всъщност в момента си нямам и идея от френски езикНе искам да те отчаивам но тва ниво 12/12 максималното не може да се достигне и практически и теоретично за толкова кратък период освен ако не си някои супер гении и отделно си полиглот и владееш поне още 15-20 езика10xbye написа: Език: Френски 16
Ако става въпрос за 9/9 което също дава 16 точки според мен минимума е 1 година и то пак трябва да ти се отдават езиците ,а имаи също впредвид че френския не е лесен език