Такса за шофьорска книжка
Такса за шофьорска книжка
Наскоро получих депеша от SAQ да платя $72 такса за подновяване на шофьорска книжка за 1 год. Струва ми се малко множко, при положение, че нямам нарушения (освен 3-4 тикета за паркиране). Как е при вас? Отварям темата, за да направим някакво сравнение.
Re: Такса за шофьорска книжка
това е нормално, след последните изменения в наредбите, всички ще плащаме толкова и не за 2, а за 1 годинаave написа:Наскоро получих депеша от SAQ да платя $72 такса за подновяване на шофьорска книжка за 1 год. Струва ми се малко множко, при положение, че нямам нарушения (освен 3-4 тикета за паркиране). Как е при вас? Отварям темата, за да направим някакво сравнение.
"I want to know God's thoughts; the rest are details."
шоф.кн
Допуснала съм в постинга по-горе неволна грешка:
Моля, SAQ да се чете SAAQ.
Ами... празници, какво да се прави....

Моля, SAQ да се чете SAAQ.

Ами... празници, какво да се прави....

шоф.кн
Ами аз имам някакви спомени, че плащах преди нещо като 25$ за две години, после доплащах некакви 13$. Ама 72$ за 1 год, нещо ми се видя бая. Ама щом казвате, че е така, може би аз не съм разбрала, че са вдигнали тарифата.
Цената на подновяването на книжките в Албърта (което е провинциална такса), няма нищо общо с цената на авто застраховката. Тука си избираме сами частна застрахователна компания, която ни кефи. Кола точно на 10 години нямам и не знам дали това е определящо за цената, мисля че би било около 70 CAD на месец за такава кола, ако ти признаят шоф. стаж от БГ, само за гражданската отговорност примерно. Ако не - почваш с 3000 CAD годишно или повече, като нов шофьор. Моята лично сега е $150 месечно за 2 коли, едната от които пълна застраховка.bat genko написа:Ами на жена ми платих 58 долара за книжката/средата на декември/.
За една година.
Само да попитам 7geordge колко застраховка плаща на месец за
кола на 10 години в Алберта.Говорих с мой приятел, та той плаща на
месец колкото аз за една ГОДИНА тук.Нищо чудно защо книжките са им толкова евтини.
Embrace your climate change!
- optics
- Модератор
Не е само до провинцията, а и до града.bat genko написа: Само да попитам 7geordge колко застраховка плаща на месец за
кола на 10 години в Алберта. Говорих с мой приятел, та той плаща на
месец колкото аз за една ГОДИНА тук.Нищо чудно защо книжките са им толкова евтини.
Примерно новобранец в Торонто плаща едно, а новобранец в Кингстън съвсем друго (по-малко). Все е Онтарио.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel