Такса за шофьорска книжка

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
ave

Такса за шофьорска книжка

Мнение от ave »

Наскоро получих депеша от SAQ да платя $72 такса за подновяване на шофьорска книжка за 1 год. Струва ми се малко множко, при положение, че нямам нарушения (освен 3-4 тикета за паркиране). Как е при вас? Отварям темата, за да направим някакво сравнение.
Аватар
Yahoo!

Re: Такса за шофьорска книжка

Мнение от Yahoo! »

ave написа:Наскоро получих депеша от SAQ да платя $72 такса за подновяване на шофьорска книжка за 1 год. Струва ми се малко множко, при положение, че нямам нарушения (освен 3-4 тикета за паркиране). Как е при вас? Отварям темата, за да направим някакво сравнение.
това е нормално, след последните изменения в наредбите, всички ще плащаме толкова и не за 2, а за 1 година
"I want to know God's thoughts; the rest are details."
ave

шоф.кн

Мнение от ave »

Допуснала съм в постинга по-горе неволна грешка:
Моля, SAQ да се чете SAAQ. ;)
Ами... празници, какво да се прави.... :)
:beer: :beer: :beer: :beer:
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Аз пък по неопитност си мислех, че в Албърта нямало такава такса, ама гледам пратили ми да платя $29.35 за две години... Няма безплатни неща, или са много малко вече. :wink:
Embrace your climate change!
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Ми ave, трябва да се радваш щото плащаш горе-долу възможно най-ефтиното което съшествува ...
:beer: :beer: :beer:
ave

шоф.кн

Мнение от ave »

Ами аз имам някакви спомени, че плащах преди нещо като 25$ за две години, после доплащах некакви 13$. Ама 72$ за 1 год, нещо ми се видя бая. Ама щом казвате, че е така, може би аз не съм разбрала, че са вдигнали тарифата.
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

А, не знам кви са тия спомени дето имаш ...
А иначе цените постоянно се дигат, нали си имаме много хубавата "no fault" застрахофка, та за тва е така най вече ...
bat genko

Мнение от bat genko »

Ами на жена ми платих 58 долара за книжката/средата на декември/.
За една година.
Само да попитам 7geordge колко застраховка плаща на месец за
кола на 10 години в Алберта.Говорих с мой приятел, та той плаща на
месец колкото аз за една ГОДИНА тук.Нищо чудно защо книжките са им толкова евтини.
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

bat genko, е са, ти па в Табарнашко искаш да се сравняваш с жените ли ???
Аватар
7George

Мнение от 7George »

bat genko написа:Ами на жена ми платих 58 долара за книжката/средата на декември/.
За една година.
Само да попитам 7geordge колко застраховка плаща на месец за
кола на 10 години в Алберта.Говорих с мой приятел, та той плаща на
месец колкото аз за една ГОДИНА тук.Нищо чудно защо книжките са им толкова евтини.
Цената на подновяването на книжките в Албърта (което е провинциална такса), няма нищо общо с цената на авто застраховката. Тука си избираме сами частна застрахователна компания, която ни кефи. Кола точно на 10 години нямам и не знам дали това е определящо за цената, мисля че би било около 70 CAD на месец за такава кола, ако ти признаят шоф. стаж от БГ, само за гражданската отговорност примерно. Ако не - почваш с 3000 CAD годишно или повече, като нов шофьор. Моята лично сега е $150 месечно за 2 коли, едната от които пълна застраховка.
Embrace your climate change!
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

bat genko написа: Само да попитам 7geordge колко застраховка плаща на месец за
кола на 10 години в Алберта. Говорих с мой приятел, та той плаща на
Не е само до провинцията, а и до града.
Примерно новобранец в Торонто плаща едно, а новобранец в Кингстън съвсем друго (по-малко). Все е Онтарио.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

optics написа:Не е само до провинцията, а и до града.
Примерно новобранец в Торонто плаща едно, а новобранец в Кингстън съвсем друго (по-малко). Все е Онтарио.
Не е само до града а е и до квартала, например ...
Публикувай отговор