Декларация за пътуване от родителите?
Декларация за пътуване от родителите?
Здравейте. Може ли някой да ми каже какво точно се попълва от родителите при напускане на страната? При нотариус ли се ходи и какъв е точно текста? Има ли някой примерна декларация?
Благодаря.
Благодаря.
22.02.2007 DCS Vienne
05.03.2007 Accusé de réception
05.12.2007 Entrevue - Succès
05.03.2007 Accusé de réception
05.12.2007 Entrevue - Succès
-
Нямам представа как стои въпроса с Флорида, но за България се заверява в българското консулство. И тази декларация трябва по-скоро за да излезе след това родителя от България с детето, което е български гражданин. Аз правих такава преди година и половина. Нищо, че на мен ми я искаха също на влизане, тук на летището в Монреал, но не можах да им я покажа, защото на излизане от България ми я взеха.
"КАК МОГАТ НЕПЪЛНОЛЕТНИ И МАЛОЛЕТНИ ДА ПЪТУВАТ САМИ В ЧУЖБИНА
От Национална служба "Гранична полиция" напомнят на всички, че напускане на страната от деца не може да бъде разрешено без писмено и нотариално заверено съгласие на двамата родители. (Когато детето пътува с единия от родителите е необходим документ със съгласието на другия родител). За родители, които са в чужбина, заверката се извършва от компетентно длъжностно лице в съответното българско посолство или консулство. Децата - български граждани, постоянно пребиваващи в чужбина или с двойно гражданство, чиито родители живеят постоянно или дългосрочно в друга държава - не са задължени да представят декларация от родителите."
Аз до сега декларация не съм правил, а и аз и съпругата ми сме пърували до БГ сами с детето. Последния път при тръгване от тук на чек-ин ни дадоха да подпишем една бланка от самолетната компания и това беше.
А, и веднъж при влизане в Канада ми искаха декларация от другия родител, но не ми правиха проблеми че нямам. Само питаха къде е майката, аз им казах че ни чака на летището и това беше. Все пак казаха, че е хубаво да имам такава. Но пак повтарям, това е декларация за канадските власти, не за БГ такива.
От Национална служба "Гранична полиция" напомнят на всички, че напускане на страната от деца не може да бъде разрешено без писмено и нотариално заверено съгласие на двамата родители. (Когато детето пътува с единия от родителите е необходим документ със съгласието на другия родител). За родители, които са в чужбина, заверката се извършва от компетентно длъжностно лице в съответното българско посолство или консулство. Децата - български граждани, постоянно пребиваващи в чужбина или с двойно гражданство, чиито родители живеят постоянно или дългосрочно в друга държава - не са задължени да представят декларация от родителите."
Аз до сега декларация не съм правил, а и аз и съпругата ми сме пърували до БГ сами с детето. Последния път при тръгване от тук на чек-ин ни дадоха да подпишем една бланка от самолетната компания и това беше.
А, и веднъж при влизане в Канада ми искаха декларация от другия родител, но не ми правиха проблеми че нямам. Само питаха къде е майката, аз им казах че ни чака на летището и това беше. Все пак казаха, че е хубаво да имам такава. Но пак повтарям, това е декларация за канадските власти, не за БГ такива.
Everyone should believe in something -
I believe I'll have another drink.
По темата : хубаво е да се знае за къде е декларацията за да ти дадем правилната информация ???pantata написа:А, и веднъж при влизане в Канада ми искаха декларация от другия родител, но не ми правиха проблеми че нямам. Само питаха къде е майката, аз им казах че ни чака на летището и това беше. Все пак казаха, че е хубаво да имам такава. Но пак повтарям, това е декларация за канадските власти, не за БГ такива.
Личен опит: последния път когато жена ми си идва до Канада с двете деца, граничния й направил въпрос на големия, който е ц БГ паспорт. Питал я къде е декларацията от другия родител. Тя нямаше такава, тогава човека й казал да мълчи и питал малкия ( на 8 години) къде е баща му и дали знае че пътува сам с майка си. Аз ги чаках на летището такак че нямаше проблем, но все пак ми беше странно, случва ни се за първи път
Не е вярно. Аз съм жена и ме питаха на Монреалското летище за декларацията. Аз имах само превода , че ми взеха в България оргинала. Редно ли е да ми взимат оргиналната декларация на българската граница? Според мен не е, ама не ми се разправяше.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Е, на мене Ники ми го каза, може и да ме лъже, той минава с такъф документ на табарнашкото летище и ми каза че винаги го проверявали а жените никога, може и така да се е случило само.IRA написа:Не е вярно. Аз съм жена и ме питаха на Монреалското летище за декларацията. Аз имах само превода , че ми взеха в България оргинала. Редно ли е да ми взимат оргиналната декларация на българската граница? Според мен не е, ама не ми се разправяше.

Ми не знам дали е редно, но както акзах - аз на БГ власти никога не съм и показвал никакви декларации, защото няма нужда от такава.. Та не е имало какво да ми взимат...IRA написа:Не е вярно. Аз съм жена и ме питаха на Монреалското летище за декларацията. Аз имах само превода , че ми взеха в България оргинала. Редно ли е да ми взимат оргиналната декларация на българската граница? Според мен не е, ама не ми се разправяше.
Но в БГ летището - една жена до мен пътуваше с дете на нейни познати за канада.. та на нея нашите власти и направиха голям проблем, че декларацията е на английки, а не на български.. Та в такива случаи май трябват 2 деклараци - 1 на български за БГ власти и една на английски за канадските такива..
Иначе за излизане от Канада само с малкия канадците не са ми правили проблем, въпреки че излизаме от тук с канадските паспорти и аз и детето.. питат на влизане в канада.. странно..
Everyone should believe in something -