Има ли шанс за кинезитерапевт в Канада?

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Medichi
Обратна връзка:

Има ли шанс за кинезитерапевт в Канада?

Мнение от Medichi »

Здравейте!
За пореден път и аз,като много други,ще попитам как е в Канада. :)
Аз съм на 35г.,мъжа ми на 33г.Имаме 2 деца,момичета,на 3г. и на 7г. Имам диплома за завършено полувисше образование-рехабилитатор,а после и кинезитерапия,бакалавър, преди 7г.Работя като рехабилитатор от 97г. Малко съм объркана как точно ще се тълкуват двете ми дипломи. Полувисшия медицински институт в София стана колеж преди няколко години,а кинезитерапията,която ни водеха като следдипломна квалификация ми е със степен"бакалавър".
Мъжа ми има завършена само гимназия,но се оправя чудесно като системен администратор в една голяма фирма за хидроизолация тук, в София.
Няма смисъл да ви разказвам как се живее тук,особено напоследък. Предполагам знаете долу-горе от многобройните разкази по темата за Бг и битието тук.
Така или иначе искаме да дадем нещо повече от вегетиране и посредствен живот на децата си.
Мъжа ми има първа братовчедка,която от 4г.живее в Монреал,а аз имам близка приятелка,която живее в Квебек, по-малък от първия,но според нея по-подходящ за спокойно живеене.Там е от 6г.
Имаме инфо долу-горе за живота там,но все пак тук пишат повече хора с различни съдби в Канада.
Разкажете ми как е там и има ли реализация моята професия.
Също така бих искала да зная какви мотиви за желанието ви за живот в Канада посочихте на интервютата си.
Благодаря предварително.
Последно промяна от Medichi на Пон Дек 08, 2008 5:08 pm, променено общо 2 пъти.
Аватар
ZanzibarHero

Re: Има ли шанс за кинезитерапевт в Канада?

Мнение от ZanzibarHero »

Medichi написа:... Също така бих искала да зная какви мотиви за желанието ви за живот в Канада посочихте на интервютата си. ...
Забравил съм. Спомням си само, че отделих време за това около 4-5 дни преди интервюто.

Какво е това "кинезитерапевт"?
leaf

Мнение от leaf »

http://www.oka.on.ca/

https://www.oka.on.ca/becomingAKinesiologist

http://www.cka.ca/kinesiology_links.php

Това горе са четива за kinesiologist. Там ще намериш отговор на твоите въпроси за практикуването на тази професия. Безработицата е голяма сред випускниците на тази специалност.

Ако искаш да работиш в тази област се приготви за учене. Най- вероятно за рехабилитатор - physical or occupational therapist.

http://www.caot.ca/default.asp?pageid=2

http://www.physiotherapy.ca/

Или ако не ти се учи много за масажист. Ама пак ти трябва лиценз за практика.

http://www.amtmc-ampq.qc.ca/

Чети информацията от Интернет. Там всичко е обяснено с пълни подробности. Ако отговаряш на техните условия ще получиш лиценз и може да практикуваш.

Успех.
Medichi
Обратна връзка:

Мнение от Medichi »

Кинезитерапията в превод е "лечение чрез движение". Тази дисциплина е част от всичко,което се нарича рехабилитация,или за да е още по-ясно-възстановяване,в случая с кинезитерапията-физическо възстановяване.
Аз се занимавам с рехабилитация и физиотерпия при ортопедични и неврологични случаи.
Ние сме следващото звено след лекарите ,които дават крайния резултат след една операция например,след едно счупване или друга травма.
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Драсти.

Шансове винаги има, дори и да сте супер некадърни и мързеливи (квито са много от живущите тука).
Та относно причината която ще дадете, мисля че не е лошо ако им кажете че искате да се установите в Канада защото там има повече условия за реализация и е по безопасно да растят децата ви там ...

Айде успех :-)

:beer: :beer: :beer:
Аватар
kurta007

Мнение от kurta007 »

Шансове за всеки има стига да го пожелае силно и истински ! :wink:
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Без да те льжем,трудна работа
Масажи и тем подобни на всека крачка и то предимно китайско произвоство 18 до 25 г.
Ако искаш да работиш в тукашните болници ,трябва да си на много високо ниво език и 4 или 5 г учение ,ако мислиш че мьжьт ти може да опьва аврам каиша 5 г докато ти учиш става !!
А можеш и да вземеш заем от дьржавата за да си плащаш учението /УСАП/
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Medichi
Обратна връзка:

Мнение от Medichi »

Благодаря ти leaf за изчерпателната информация.
Благодаря и на myhata II за честноста. :)
Така и мисля,че ще стане. Ще се учи,но това не ме плаши. Предполагам и други несгоди , особено в началото...а когато си с деца е още по-важно да е ясна картинката.
Децата са нашата основна грижа и там. Интересуват ни как стават нещата за порастналото ни българче на почти 8,което знае някой друга дума на английски само, и малката маймунка ,която може би вече ще е на 4г , когато ние се надявам да сме успели да пристигнем там. Училища детски градини,здравеопазване за децата...
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Medichi, за децата не се притеснявайте, ма ВЪОБЩЕ.
Те са на най-голяма почит в Канада и са на първо място пред сички, дори и пред лесбийките.
ВСИЧКО е уредено и предвидено за тях.
А иначе че не знаели език, не се косете, децата лесно учат :-)
prace

Мнение от prace »

За училището на децата не се притеснявай. Зависи къде си. Ние пристигнахме преди 3 месеца в Онтарио и най-хубавото нещо, което видяхме е училището. Имаме три деца на 7 и 5 години. Близнаците са ни на 5 и тръгнаха веднага на kindergarten в училището. Ходиха заедно с по-голямата ни дъщеря от 8.30 до 3.20. Тя пък отиде направо в grade II това е като втори клас. Понеже английският не й е на същото ниво като другите деца, затова има допълнителни занимания с учител само по английски език. Сега се преместнихме в друга провинция Saskatchewan и тук програмата за голямата ни дъщеря е същата, но малките ходят само до 11.20 на kindergarten и това много ограничава свободното ми време. Но ще е така, докато малките станат на 6 години и отидат в I grade. За здравеопазването много се е писало по форума. Аз в Онтарио не можах да имам личен доктор. Просто нямаше доктор, който да приема нови пациенти и не се чувствах добре особено с три малки деца. Тук в Saskatchewan веднага си записах час при фамилен доктор и то се оказа българка. Зависи пак къде ще отидеш.
Публикувай отговор