Посещение на роднини
Посещение на роднини
Здравейте! Моля споделете как се "справят" близките ви с митническата декларация когато пътуват до Канада, при условие че не владеят френски или английски език? Намира ли се някакъв електронен вариант на тази декларация и може ли да бъде попълнена предварително? Благодаря.
-
Ето ти я: http://www.cbsa.gc.ca/E/pbg/cf/e311/e311-eng08-04.pdf
на моите им я изпратих попълнена и те са си преписали чинно всичко в дадената им в самолета.
Успех и за такива неща проверявай първо в сайтовете на съответните институции
в случая Тази
на моите им я изпратих попълнена и те са си преписали чинно всичко в дадената им в самолета.
Успех и за такива неща проверявай първо в сайтовете на съответните институции

ей, Петрова, много си находчиваPetrova_bs написа:Ето ти я: http://www.cbsa.gc.ca/E/pbg/cf/e311/e311-eng08-04.pdf
Успех и за такива неща проверявай първо в сайтовете на съответните институциив случая Тази
трябва да питам моите как са се справили, изобщо не ми беше хрумвало, че са минавали такива препятствия

Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
-
krimon, далеч съм от мисълта, че няма да се справят и сами, но гледам да им спестявам ненужен стрес. Просто за мен важи принципа "подготви се за каквото можеш" и без друго винаги има достатъчно непредвидени ситуации.
Например елементарното поръчение да носят телефон с включен роуминг свърши чудесна работа, когато им отмениха полета на междинното летище
предполагам иначе трябваше да си ги търся в някоя лондонска кардиологична клиника
7George, радвай се, че твоите родители по една или друга причина нямат нужда от това. Ние непотомствените ще правим каквото ни е по силите
Например елементарното поръчение да носят телефон с включен роуминг свърши чудесна работа, когато им отмениха полета на междинното летище

7George, радвай се, че твоите родители по една или друга причина нямат нужда от това. Ние непотомствените ще правим каквото ни е по силите

въпрос на родители, Петрова
аз на моите само ако им спомена "роуминг" и те веднага ще тръгнат доброволно към кардиологичната клиника
(без майтап)

аз на моите само ако им спомена "роуминг" и те веднага ще тръгнат доброволно към кардиологичната клиника

Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
*
Благодаря, Petrova_bs, отговорът ти ще ми бъде много полезен. Хубаво е да спестим възможно максимално стреса около пътуването на близките ни
. Благодаря още веднъж.

-
- Обратна връзка:
Re: *
това с декларацията са бели кахъри - как ще им спестите стреса от гледките в Мтл?panchita написа:Благодаря, Petrova_bs, отговорът ти ще ми бъде много полезен. Хубаво е да спестим възможно максимално стреса около пътуването на близките ни. Благодаря още веднъж.
Или може би сте им купили по чифт розови очила?
точно така мисля по въпроса:)
Розови очила незная дали ще им трябват, но ако живеят из гетата на Монреал по-необходими са щипки за нос и дано ловците на хлебарки и мишки са навястявали блока скоро ... Днес една клиентка си отвори чантата и от нея бързо изпълзя една гнусна хлебарка... Цял следобед си загубих за да търся фирма която да дойде веднага ( не съм си представял, че и за това се чакалоpeter_pan написа:това с декларацията са бели кахъри - как ще им спестите стреса от гледките в Мтл?panchita написа:Благодаря, Petrova_bs, отговорът ти ще ми бъде много полезен. Хубаво е да спестим възможно максимално стреса около пътуването на близките ни. Благодаря още веднъж.
Или може би сте им купили по чифт розови очила?

-
ами освен да кажем, че много ви мизерни клиентитеanalgin написа:Днес една клиентка си отвори чантата и от нея бързо изпълзя една гнусна хлебарка... Цял следобед си загубих за да търся фирма която да дойде веднага ( не съм си представял, че и за това се чакало) за да обезпаразити офиса.

-
- Обратна връзка:
красотите на ла бель провенс никой не ги оспорва - въпроса е къде се живее и работи - иначе за закупуване на имоти за почивки, места много.Petrova_bs написа:как ще им спестите стреса от гледките в Мтл?Аха, ти си от тези, които живеят в другото измерение на Канада.
Та на моите очилата са им прозрачни, с около 2 диоптъра плюс, та най вероятно на това се дължи заслепението им от красотите на провинция Квебек и нетърпението им да си купят имот тук..
С тия диоптъри явно ще виждат само отблизо и това е добре за тях, отдалече всичко ще изглежда размазано и сюреалистично:) като във филм на Костурица.
точно така мисля по въпроса:)
-