как да си помогнем при адаптацията на децата
как да си помогнем при адаптацията на децата
Здравейте, вече сме от 1г. тук,но синът ми,който е на 7г. продължава често да боледува.Миналата зима я изкарахме благодарение на антибиотиците,които си носех,но не искам тази да се повтори.Но още от сега започна да се сополиви и вдига около38.5 ,на което тук не обръщат внимание.Търсих в аптеките нещо превантивно или хомеопатично,но ми отговаряха,че за деца са само витамините.Моля родители,сблъсквали се с тези проблеми да ми помогнат със съвет.Благодаря предварително !
iveta333, и аз се сополевех по 2-3 пъти на година преди.
От както почнах да взимам хапчета чесън (които нито миришат, нито имат вкус) се сополявя по 1 път на 3 години.
Разбира се взимам и други добавки, но относно подсилването на имунната система, чесанът е непобедим.
Ако те интересува, може да се чуеме по телефона да ти обадя 2-3 лафа щото иначе тука ще пусна брада от писане.
Чао и успех
От както почнах да взимам хапчета чесън (които нито миришат, нито имат вкус) се сополявя по 1 път на 3 години.
Разбира се взимам и други добавки, но относно подсилването на имунната система, чесанът е непобедим.
Ако те интересува, може да се чуеме по телефона да ти обадя 2-3 лафа щото иначе тука ще пусна брада от писане.
Чао и успех

- lz2arn
- Обратна връзка:
Допълвам с бабешки методи ( и чесънът е такъв ). Изкарах пневмония на която не обърнах внимание в началото, докато стигнах да се задъхвам до третия етаж, който преди изкачвах на бегом. Доктора ме прекара през 3 курса антибиотици, след които си мислех, че съм се отровил тотално, но слабостта не минаваше. След което открих ... топлата вода! Във вид на леген със морска сол да си топиш краката, вана с колкото топло може да издържиш и една-две бутилки от безалкохолни в краката или където ти се иска за лека нощ, или вместо подложка за крака когато седя. Или вълнения пуловер на голо преди лягане. Плюс 50г коняк вътрешно
А сега не чакам много да просополивя, за да напълня ваната пак. А ето и за чесъна се сетих, не е лошо да минем една имунотерапия по домашному преди сезона.

Благодаря на отговорилите. Дважди на премълчалите.
- ablood
- Обратна връзка:
Според мен най лошите видове лечение са:
1. Бабешкото. Чувал съм такива безумия на народната медицина, които ако не убият пациента, то поне драстично влошават симптомите. Има и попадения, но те в никакъв случай не са тайна за съвременната медицина. Смешно!
2. Самолечението. Всеки антибиотик атакува различно заболяване, скапвайки друга част от организма. Грип, настинка и подобни инфекции не се влияят от НИКАКЪВ антибиотик. Ако в следствие на тежък грип възникнат усложнения (пневмония, отит...) тогава се намесват антибиотиците.
3. Никаквото лечение. Ако не мине, тогава ще ми мислим.
4. Хомеопатичното лечение. То е основата на съвременната фармацефтика, но му липсват ПОВЕЧЕТО лабораторни изследвания, дозиране, противопоказания и всякакви неща които са гаранция, че няма да прецакаме отганизма си, пълнейки гушите на алтернативните медици. Разбира се има и безобидни отварки, които нито помагат нито пречат.
1. Бабешкото. Чувал съм такива безумия на народната медицина, които ако не убият пациента, то поне драстично влошават симптомите. Има и попадения, но те в никакъв случай не са тайна за съвременната медицина. Смешно!
2. Самолечението. Всеки антибиотик атакува различно заболяване, скапвайки друга част от организма. Грип, настинка и подобни инфекции не се влияят от НИКАКЪВ антибиотик. Ако в следствие на тежък грип възникнат усложнения (пневмония, отит...) тогава се намесват антибиотиците.
3. Никаквото лечение. Ако не мине, тогава ще ми мислим.
4. Хомеопатичното лечение. То е основата на съвременната фармацефтика, но му липсват ПОВЕЧЕТО лабораторни изследвания, дозиране, противопоказания и всякакви неща които са гаранция, че няма да прецакаме отганизма си, пълнейки гушите на алтернативните медици. Разбира се има и безобидни отварки, които нито помагат нито пречат.
Аз давам вит. C през зимата и "да чукна на дърво" не сме имали сериозни проблеми, само леки хреми и кашлица. Сиропите им тук са доста добри и за 5 дни минава, но не трябва да се дава един и същ дълго време, поне така каза фармацевта миналата година/ пита ме какъв вид е пило детето последния път, за да ми даде друг/. Наблягайте на плодовете, както казваше баба- една ябълка на ден ще държи доктора настрана, а аз лично също много уважавам чесъна и го слагам почти по всички манджи /дори да му се мръщят моите хора
/

Да си изкажа и аз компетентното или некомпетентно мнение.
1. Всяко такова събитие като температура 38 и повече е обезпокоително - особенно ако се повтаря често. Трябва да потърсят причините за това.
Причините за високата температура обикновенно са 2: вируси или бактериални инфекции.
В някои случаи това може да са и гъбички или полени - но последните обикновенно протичат под формата на кожни обриви или алергии.
Значи ако вие или децата ви боледувате непрекъснато - добре е да се разбере каква е основната причина за това. При вирусите настинката започва много бързо, вдига се висока температура - около 39 - и продължава 2-3 дена. Антибиотиците не помагат. Организма си изработва имунитет срещу тях, този имунитет е краткотраен, на следващия сезон вирусът пак може да ни тръшне.
По неприятни са бактериалните инфекции. Бактериите са доста по-съвършени микроорганизми в сравнение с вирусите. Бактериалните инфекции не са толкова внезапни, могат да протичат с по-ниска температура. Но те са и много по-коварни.
Може да се каже че вирусите перфорират нашите клетки и се размножават вътре в самите ни клетки.
Бактериите -обратно - развиват се в междуклетъчните пространства и кухините.
До една седмица здрав организъм успява да открие вирусите и да ги обезвреди. Но борбата с бактериите е много по-трудна. Затова ползваме антибиотици. Но внимание: Повечето бактерии също са интелигентни и се приспособяват към използваните антибиотици. Затова неправилното ползване на антибиотик може да направи вашите бактерии резистивни - тоест устоичиви на много видове антибиотици.
Ролята на бабешките рецепти или на всякакви нетрадиционни методи на лечение е пак в зависимост от първопричината.
В зависимост от нарушенията може да се приложат множество тактики:
-укрепване на имунитета, сгряване, повишаване на вътрешната концентрация на соли или киселини или захари, намаляване на излишните хранителни вещества - за да няма какво да ядат вредителите ни.
Между другото тукашните лекари добре си разбират от работата, дозират много точно антибиотиците и не дават антибиотици за нищо. Ако сте с бактериална инфекция - почти сигурно ще ви дадат силен антибиотик. За вирусите ще ви кажат да пиете тайленол и да чакате 5 дена - ако не мине - едва тогава ще ви дадат нещо по-сериозно.
1. Всяко такова събитие като температура 38 и повече е обезпокоително - особенно ако се повтаря често. Трябва да потърсят причините за това.
Причините за високата температура обикновенно са 2: вируси или бактериални инфекции.
В някои случаи това може да са и гъбички или полени - но последните обикновенно протичат под формата на кожни обриви или алергии.
Значи ако вие или децата ви боледувате непрекъснато - добре е да се разбере каква е основната причина за това. При вирусите настинката започва много бързо, вдига се висока температура - около 39 - и продължава 2-3 дена. Антибиотиците не помагат. Организма си изработва имунитет срещу тях, този имунитет е краткотраен, на следващия сезон вирусът пак може да ни тръшне.
По неприятни са бактериалните инфекции. Бактериите са доста по-съвършени микроорганизми в сравнение с вирусите. Бактериалните инфекции не са толкова внезапни, могат да протичат с по-ниска температура. Но те са и много по-коварни.
Може да се каже че вирусите перфорират нашите клетки и се размножават вътре в самите ни клетки.
Бактериите -обратно - развиват се в междуклетъчните пространства и кухините.
До една седмица здрав организъм успява да открие вирусите и да ги обезвреди. Но борбата с бактериите е много по-трудна. Затова ползваме антибиотици. Но внимание: Повечето бактерии също са интелигентни и се приспособяват към използваните антибиотици. Затова неправилното ползване на антибиотик може да направи вашите бактерии резистивни - тоест устоичиви на много видове антибиотици.
Ролята на бабешките рецепти или на всякакви нетрадиционни методи на лечение е пак в зависимост от първопричината.
В зависимост от нарушенията може да се приложат множество тактики:
-укрепване на имунитета, сгряване, повишаване на вътрешната концентрация на соли или киселини или захари, намаляване на излишните хранителни вещества - за да няма какво да ядат вредителите ни.
Между другото тукашните лекари добре си разбират от работата, дозират много точно антибиотиците и не дават антибиотици за нищо. Ако сте с бактериална инфекция - почти сигурно ще ви дадат силен антибиотик. За вирусите ще ви кажат да пиете тайленол и да чакате 5 дена - ако не мине - едва тогава ще ви дадат нещо по-сериозно.
- ablood
- Обратна връзка:
Откакто учените са започнали да използват отделни съставки от билки, да ги изследват, дозират, обработват и пречистват за да създадат ИСТИНСКО ЛЕКАРСТВО.miteto написа:Ъ? Откога и според кого съвременната фармацевтика има в основата си хомеопатията?!?ablood написа:4. Хомеопатичното лечение. То е основата на съвременната фармацефтика
Да си чувал на някой с пневмония да му е помогнал мухъл? 10 години им е трябвало след като се е установило, че мухъла убива бактерията на пневмонията, за да създадат Пеницилин, които да лекува.
Пич, нещо бъркаш понятията. Ходи прочети кога е възникнала хомеопатията (и кога фармацията, т.е. кое е първото), и какво точно представляват хомеопатичните "лекарства". Билколечението не е хомеопатия, не знам за кво споменаваш билките тука.ablood написа:Откакто учените са започнали да използват отделни съставки от билки, да ги изследват, дозират, обработват и пречистват за да създадат ИСТИНСКО ЛЕКАРСТВО.miteto написа:Ъ? Откога и според кого съвременната фармацевтика има в основата си хомеопатията?!?ablood написа:4. Хомеопатичното лечение. То е основата на съвременната фармацефтика
Да си чувал на някой с пневмония да му е помогнал мухъл? 10 години им е трябвало след като се е установило, че мухъла убива бактерията на пневмонията, за да създадат Пеницилин, които да лекува.
По едно време, когато децата бяха почнали да хващат често настинки се зачетох за хомеопатията. Не намерих нито едно доказателство, че работи, освен твърденията на хомеопатите. За мен попада в категорията на астрологията и подобни "науки". В крайна сметка гледайте да ядат плодове и зеленчуци и да си мият често ръцете.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001