Здравейте,
Бих искала да получа вашето мнение и съвет по един въпрос, който касае нашето семейство: отговаряме на условията и много бихме искали да кандидатстваме, но ни притеснява факта, че малкото ни детенце е със синдром на даун. Физически е напълно здраво, за другото е прекалено малко за да се каже.
Дали биха ни елиминирали поради това? Има ли подобни прецеденти? Дали изобщо да започваме процедурата и да плащаме толкова много пари или да оставим всяка надежда?
Благодаря на всички отзовали се предварително!
Дете с увреждане
Не би трябвало да има никакъв проблем.
Тук по принцип има специализирани училища за такива деца където се набляга не толкова на обучението а на социализирането и след завършването им децата получават професия и могат да се справят сами.
Имам приятел който е технически ръководител във фирма в която работят само такива хора. Има много такива фирми.
От гледна точка къде ще се чувства по-добре детето мисля че тук е най-добре. Става дума за Монреал, не знам как е в другите провинции.
Тук по принцип има специализирани училища за такива деца където се набляга не толкова на обучението а на социализирането и след завършването им децата получават професия и могат да се справят сами.
Имам приятел който е технически ръководител във фирма в която работят само такива хора. Има много такива фирми.
От гледна точка къде ще се чувства по-добре детето мисля че тук е най-добре. Става дума за Монреал, не знам как е в другите провинции.
Сиренето е безплатно само в капана.
Здравей!
Ние имаме подобен на вашия проблем, но нашето детенце е с друг вид заболяване, за което до сега сме правили няколко операции. В момента сме на етап от процедурата за Квебек - изчакване на "ОК" от мидицинските прегледи, като имаме уверението на доктора, който направи крайното заключение в болница "Вита" в София, че всичко ще е наред. Но скоро ще разберем.
Когато бях на етапа, който сте Вие пуснах тема в съседния форум, дано Ви помогне.
http://www.go-to-quebec.net/forum/viewt ... ff0f0838d4
Ако мога с нещо още да Ви помогна, пишете ми на лични, обещавам да се постарая.
Успех!
Ние имаме подобен на вашия проблем, но нашето детенце е с друг вид заболяване, за което до сега сме правили няколко операции. В момента сме на етап от процедурата за Квебек - изчакване на "ОК" от мидицинските прегледи, като имаме уверението на доктора, който направи крайното заключение в болница "Вита" в София, че всичко ще е наред. Но скоро ще разберем.
Когато бях на етапа, който сте Вие пуснах тема в съседния форум, дано Ви помогне.
http://www.go-to-quebec.net/forum/viewt ... ff0f0838d4
Ако мога с нещо още да Ви помогна, пишете ми на лични, обещавам да се постарая.
Успех!

- документи до Виена - 08.05.2007г.
- интервю - 11.06.2008г.- успешно
- направени мед. прегледи - 14.08.2008г.
- покана за визи - 28.10.2008г.
- визи - 15.11.2008г.
- визи - 15.11.2008г.
Ïèøè íà êèðèëèöà, çà äà íå òè ñå èçòðèâàò ïîñòèíãèòå - Ïðàâèëà íà ôîðóìà.Sliven написа:Çäðàâåéòå,
Àç íå ìîãà äà âçåìà îòíîøåíèå ïî âúïðîñà äàëè ùå èìàòå ïðîáëåì ñ ïðîöåäóðàòà ïîðàäè çàáîëÿâàíåòî íà äåòåíöåòî,íî èñêàì äà âè êàæà, ÷å Ìèíèñòåðñòâîòî íà Ñîöèàëíèòå ãðèæè â Îíòàðèî îòïóñêà ïîìîùè íà äåöà ñ óâðåæäàíèÿ. Programite, po koito mojete da kandidastvate sa dve: Special Services at Home i Assistance for Children with Severe Disabilities. Aêo ïîòúðñèòå â google ùå ïðî÷åòåòå äåòàéëè è çà äâåòå.
Ðàçáèðà ñå, ñåãà íå âè å äî òîâà, çàùîòî äîðè íå ñòå îùå òóê, à è íå çíàì êúì êîÿ ïðîâèíöèÿ ñòå ñå íàñî÷èëè. ïðåäïîëàãàì,÷å äðóãèòå ïðîâèíöèè èìàò ïîäîáíà ïîëèòèêà ñúùî,íî íå ñúì çàïîçíàò.Ïðîñòî âèäÿõ ïîñòèíãà âè è ðåøèõ äà âè ïèøà, ñ íàäåæäàòà,÷å àêî äîéäåòå òóê èíôîðìàöèÿòà ìîæå äà âè å ïîëåçíà åäèí äåí.
Ìîæåø äà èçïîëçâàø çà óëåñíåíèå íàïðèìåð òàçè ñòðàíèöà - http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php.
milla
Здравей отново esperanza, ако това ще ти помогне в решението ти, бих искал да споделя, че въпреки проблема с нашето детенце, ние имаме "ОК" на медицинските.
Успех и на теб!
Успех и на теб!
- документи до Виена - 08.05.2007г.
- визи - 15.11.2008г.
- визи - 15.11.2008г.