Ордер на инженерите/автомобилен инженер
Ордер на инженерите/автомобилен инженер
Здравейте. Задавам този въпрос към всички инженери дошли от БГ и най-вече,ако има такива с автомобилни специалности. Интересува ме има ли смисъл да плащам, да държа изпити и да се запиша накрая в ордера? Ще ми помогне ли да си намеря работа? В БГ съм работил 8 години в сервиз на CITROEN,но като ремонт и поддръжка по автомобилите, то е ясно че няма заводи за производство и т.н.
Има ли друг път, за да си намеря по-лесно работа, колеж ли да карам,за да добия някаква тукашна специалност, университет ли или какво? Вие как подходихте, имате ли познати, които са минали по подобен път? Благодаря на всички, които ще дадат информациия. Само за сведение, аз съм в Монтреал и сам тук от 1 седмица,завършил сам Технически Университет Варна, ДВГ.
Има ли друг път, за да си намеря по-лесно работа, колеж ли да карам,за да добия някаква тукашна специалност, университет ли или какво? Вие как подходихте, имате ли познати, които са минали по подобен път? Благодаря на всички, които ще дадат информациия. Само за сведение, аз съм в Монтреал и сам тук от 1 седмица,завършил сам Технически Университет Варна, ДВГ.
Re: Ордер на инженерите/автомобилен инженер
Членството в орден не дава работа, работата я получава кандидата, членството може да му помогне да бъде назначен, но няма да му помогне да си върши работата.Lyulinka написа:... Интересува ме има ли смисъл да плащам, да държа изпити и да се запиша накрая в ордера? Ще ми помогне ли да си намеря работа?....
Ако се стремите към истинска "инженерна" работа, ще ви трябва членство.
Иначе има доста позиции за които не се изисква членство в орден.
Моя съвет е - подайте си документи за членство, докато чакате кандидатствайте за работа и вижте дали се изисква за позициите които ви интересуват.
Ако си намерите работа, която ви устройва и нямате други амбиции, не ви трябва членство, ако ли не - трябва ви.
Re: Ордер на инженерите/автомобилен инженер
ghost написа:Членството в орден не дава работа

Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Искам само да вметна, че има такса за кандидатстване за членство в ордера, която е 450 CAD, после има изпити,за които ще отиде време за подготовка и нова такса от 150 CAD за всеки изпит, така че не става само така да подам молба, пък после да се откажа, ако не ми върши работа. Дано се включи някой, който има опит с тези неща.
OK, щом преценихте че аз нямам опит ... няма да ви давам мнения повечеLyulinka написа:Искам само да вметна, че има такса за кандидатстване за членство в ордера, която е 450 CAD, после има изпити,за които ще отиде време за подготовка и нова такса от 150 CAD за всеки изпит, така че не става само така да подам молба, пък после да се откажа, ако не ми върши работа. Дано се включи някой, който има опит с тези неща.

Пишете после какво е станало, че ми е интересно

В кой ордер? С ДЕП няма как да е в ордера на инженерите, там просто не могат да те приемат с такава степен. За да те приемат там автоматично ти трябва бакалавърска степен. Всъщност тогава е автоматичен само членството като младши инженер, а не като пълноправен член. За пълноправен член ти трябва местен стаж.
Ордера не намира работа, но ако си негов младши член , такъв ставаш като си вземеш изпитите, се повишава интереса към теб и получаваш повече обаждания поне за интервю. Освен разходите да се има предвид ,че разглеждането на документите отнема време. Първоначалното разглеждане е 6 месеца и след това изпитните сесии са на всеки 6 месеца. Зависи колко изпита ти дадат според мен най-бързо може да станеш член за около година .
Според мен лично има смисъл, но това е мое лично мнение, не значи че за всички важи.
Ордера не намира работа, но ако си негов младши член , такъв ставаш като си вземеш изпитите, се повишава интереса към теб и получаваш повече обаждания поне за интервю. Освен разходите да се има предвид ,че разглеждането на документите отнема време. Първоначалното разглеждане е 6 месеца и след това изпитните сесии са на всеки 6 месеца. Зависи колко изпита ти дадат според мен най-бързо може да станеш член за около година .
Според мен лично има смисъл, но това е мое лично мнение, не значи че за всички важи.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Вярно ли е това? Съпруга ми има евалюасион с бакалавърска степен / така го приравниха тук,от магистър на бакалавър/ , та ако е така може да стане автоматично член на Ордера ли?IRA написа:В кой ордер? С ДЕП няма как да е в ордера на инженерите, там просто не могат да те приемат с такава степен. За да те приемат там автоматично ти трябва бакалавърска степен. Всъщност тогава е автоматичен само членството като младши инженер, а не като пълноправен член. За пълноправен член ти трябва местен стаж.

-
Вярно е самода се допални ,че става дума за Канадски Бак , ан е за Български.т.е трябжа тук да сте учили. Всичко е описано на сайта им.mima++ написа:Вярно ли е това? Съпруга ми има евалюасион с бакалавърска степен / така го приравниха тук,от магистър на бакалавър/ , та ако е така може да стане автоматично член на Ордера ли?IRA написа:. За да те приемат там автоматично ти трябва бакалавърска степен. Всъщност тогава е автоматичен само членството като младши инженер, а не като пълноправен член. .
Ако имате късмет могат да ви вземат в фирма и без да сте член и после да ви платят процедурата ( при мен так се получи), но аз завърших преди това мастерс и не работя за кебекарска фирма. Как да е , важното е да гледате на това като на инвестиция. която после се изплаща.
П.С. Не съм автомобилен инженер.
"О, картофът е злочест зад желязната завеса.
Вадят го с ръка до днес враговете на прогреса.
А в нашия лагер го вадим с багер! " AT
Вадят го с ръка до днес враговете на прогреса.
А в нашия лагер го вадим с багер! " AT