Обучение в Монреал
-
Обучение в Монреал
Здравейте,
Аз и съпругът ми преминахме успешно интервюто и най-вероятно при успешни медицински и визи ще пътуваме за Канада януари.
Аз съм бакалавър по информатика и магистър-счетоводство и контрол.
Въпросът ми е дали ще е необходимо там да искарам някаква магистратура, например по Информатика/ Графичен дизайн или нещо подобно, за да си намеря работа по специалността, трябва ли от тук да имам TOEFL и ще ми помогне ли. Знам че за кандидатстване в университет ще ми е необходим, но още не знам дали ще се наложи да кандидатствам ...
Аз по принцип съм много добре с английския, в момента го практикувам често, била съм и в САЩ, френския ми е горе долу, колкото да искараме интервюто...но и него ще го науча...
Моля някой в подобна ситуация,който вече е там да ми пише, дайте съвет как да постъпя.
Аз и съпругът ми преминахме успешно интервюто и най-вероятно при успешни медицински и визи ще пътуваме за Канада януари.
Аз съм бакалавър по информатика и магистър-счетоводство и контрол.
Въпросът ми е дали ще е необходимо там да искарам някаква магистратура, например по Информатика/ Графичен дизайн или нещо подобно, за да си намеря работа по специалността, трябва ли от тук да имам TOEFL и ще ми помогне ли. Знам че за кандидатстване в университет ще ми е необходим, но още не знам дали ще се наложи да кандидатствам ...
Аз по принцип съм много добре с английския, в момента го практикувам често, била съм и в САЩ, френския ми е горе долу, колкото да искараме интервюто...но и него ще го науча...
Моля някой в подобна ситуация,който вече е там да ми пише, дайте съвет как да постъпя.
Живей така, сякаш на земята е рай!
25.02.2009 Varna - Paris - Montreal
- Kan_Tangra
Всичко е индивидуално. Никой не може да отговори вместо тебе.
Ако умееш да вършиш нещо с информатика, има шанс да си намериш работа. Дипломата е на 2място.
Няма как да се предвиди предваритлно кой от 2та варианта ще е. Щом питаш такива въпроси, обаче, шанса да си намериш работа не е голям.
Идваш, търсиш работа. Ако те вземат работиш, ако не те вземат следваш. Мисля, че е елементарно и очевидно като логика.
ТОЕФЛ-а не е задължителен, но би помогнал ако ще следваш. Но има някакъв срок. Примерно година, или 6 месеца между взимането на изпита и започването в университета.
А за да започнеш например септември 2009, ще трябва да си в Канада април, например, за да си подадеш документите. През това време срока за ТОЕФЛ-а може да мине.
Аз лично като кандидатствах минах един локален изпит за университета. Можех да избирам между ТОЕФЛ и него. Но на този цената му беше само 20$ и затова минах него.
Не знам в САЩ колко си говорила с английски, но повечето хора, които мислят че английския им е добре им трябват години, преди езика им да се стабилизира, и да могат да комуникират енергично на интервю, за да бъдат харесани.
Ако умееш да вършиш нещо с информатика, има шанс да си намериш работа. Дипломата е на 2място.
Няма как да се предвиди предваритлно кой от 2та варианта ще е. Щом питаш такива въпроси, обаче, шанса да си намериш работа не е голям.
Идваш, търсиш работа. Ако те вземат работиш, ако не те вземат следваш. Мисля, че е елементарно и очевидно като логика.
ТОЕФЛ-а не е задължителен, но би помогнал ако ще следваш. Но има някакъв срок. Примерно година, или 6 месеца между взимането на изпита и започването в университета.
А за да започнеш например септември 2009, ще трябва да си в Канада април, например, за да си подадеш документите. През това време срока за ТОЕФЛ-а може да мине.
Аз лично като кандидатствах минах един локален изпит за университета. Можех да избирам между ТОЕФЛ и него. Но на този цената му беше само 20$ и затова минах него.
Не знам в САЩ колко си говорила с английски, но повечето хора, които мислят че английския им е добре им трябват години, преди езика им да се стабилизира, и да могат да комуникират енергично на интервю, за да бъдат харесани.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Re: Обучение в Монреал
Ако знаеш добре английски и не чак толкова добре френски – може би Монтреал не е най-добрия избор на град за установяваве.
Ако имаше намерение да търсиш работа в областта на счетоводството – ученето в този случай е напрактика неизбежно, като има професионални програми за които ТОЕФЛ не се изисква, но има разни други приемни условия.
За информатика/графичен дизайн мисля че е по-важно да можеш да убедиш потенциалните работодатели че те бива на практика и може да имаш късмета да не ти се налага да учиш.
Ако имаше намерение да търсиш работа в областта на счетоводството – ученето в този случай е напрактика неизбежно, като има професионални програми за които ТОЕФЛ не се изисква, но има разни други приемни условия.
За информатика/графичен дизайн мисля че е по-важно да можеш да убедиш потенциалните работодатели че те бива на практика и може да имаш късмета да не ти се налага да учиш.
С това не съм много съгласен, но всеки знае най-добре за себе си колко му е добър езика. На мен ми отне няколко седмици за да стигна до първото си интервю за работа, без да съм живял преди това навън, но ползвайки доста английски в работата ми в България.Kan_Tangra написа:
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
-
Kan_Tangra:
След като казвам, че английският ми е отличен, значи е така. Няма смисъл да се доказвам или да се обяснявам, точно на теб. Предполагам, че имаш някакви проблеми след като са ти трябвали години, за да го научиш нормално.
И не разбирам какво означава - Щом задаваш такива въпроси значи няма да си намериш работа лесно ???
Сега съм завършила образованието си в България и нямам голям опит, затова и се притеснявам, виждам че на повечето места искат няколко години опит, затова питам относно образованието там.
Явно не си наясно - TOEFL важи 2 години, след като го вземеш успешно, могат директно да го изпратят в 4 избрани от кандидата университета.
Явно не си разбрал/а въпросът и колебанията ми. Надявам се че повече няма да получавам съобщения от злонамерени и завистливи хора като теб!
След като казвам, че английският ми е отличен, значи е така. Няма смисъл да се доказвам или да се обяснявам, точно на теб. Предполагам, че имаш някакви проблеми след като са ти трябвали години, за да го научиш нормално.
И не разбирам какво означава - Щом задаваш такива въпроси значи няма да си намериш работа лесно ???
Сега съм завършила образованието си в България и нямам голям опит, затова и се притеснявам, виждам че на повечето места искат няколко години опит, затова питам относно образованието там.
Явно не си наясно - TOEFL важи 2 години, след като го вземеш успешно, могат директно да го изпратят в 4 избрани от кандидата университета.
Явно не си разбрал/а въпросът и колебанията ми. Надявам се че повече няма да получавам съобщения от злонамерени и завистливи хора като теб!
Тя и една друга съфорумничка така беше писала тук за английския и за да се разбере по късно че писала е-маил в коийто се оплаква че хората бързо говорили в Канада и разбирала едва половината с отличния си по БГ стандарти англииски език.След като казвам, че английският ми е отличен, значи е така.

Тя и Кримон така сама мери колко отлични били познанията на децата и по Бг литература без да са учили в БГ у-ще или са учили там до 1-ви клас.

Абе вие как така сами се измервате?
Мнението на работодателите ви в Канада не ви ли вълнува?:)
-
Работя с американци, англичани и руснаци - само. При това работата ми е доста отговорна. Цялата кореспонденция ми е на английски, тел разговори също, и най-вече срещи всекидневно.
В САЩ на 3-тата седмица говорех бързо колкото черните и им разбирах всичко, затова не мисля че ще ми трябва повече от месец да свикна, какъвто и диалект да говорят. Френският ме притеснява повече.
В САЩ на 3-тата седмица говорех бързо колкото черните и им разбирах всичко, затова не мисля че ще ми трябва повече от месец да свикна, какъвто и диалект да говорят. Френският ме притеснява повече.

-
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Ха, ха, ха...кой го казва.Hullman написа:Абе вие как така сами се измервате?

Ами че за всичките бизнес-умения и качества, за "атрактивния" външен вид "на живо" и т.н. на чудото от Hull ние освен от устата на самият Hullman, от друг не сме ги чули.

Мда...забравих, че само той единствен има верен поглед и преценка на всяко нещо, включително и на самият себе си. На другите това не е позволено.

Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Е, Hullman, не бъде чак такъв егоист де! Няма само ние с теб да се облажваме от социалните програми на тая държава я.Hullman написа:И аз това щях да питам.
Като си толкова печена с англииския, работиш само с чужденци кеото предполага че си добре платена и не отиваш в Квебек заради социала, и държавните програми за адаптация от какъв зор отиваш в Квебек като не знаеш добре френски а от горе на всичко имаш и намерение да учиш?

Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
На Хълман мерните единици явно са на високо ниво след като с много добър англииски ( не отличен ) отива където се говори англииски, и където това е предимство а не недостатък.
Явно добе е премерил че има качества да бъде собственик на бизнес и да се конкурира с местните и хора от цял свят на чужд терен ( а не в БГ където е по лесно ) без да си губи времето да ходи да се моли ( кандидатсва ) за работа при евреи, индиици, табарнаци да не кажа и шриланковци че вече и такива работодатели се появяват докато вие експертите ходите по програмки за адаптация.
Явно Хълман има самучувстве за да си пусне снимката във форума.
Пуснете си вие вашта пък ние ще се смеем кой колко бил атрактивен.
Явно добе е премерил че има качества да бъде собственик на бизнес и да се конкурира с местните и хора от цял свят на чужд терен ( а не в БГ където е по лесно ) без да си губи времето да ходи да се моли ( кандидатсва ) за работа при евреи, индиици, табарнаци да не кажа и шриланковци че вече и такива работодатели се появяват докато вие експертите ходите по програмки за адаптация.

Явно Хълман има самучувстве за да си пусне снимката във форума.
Пуснете си вие вашта пък ние ще се смеем кой колко бил атрактивен.

-
Hullman определено не отивам там заради социалните, нито съпругът ми.
Прав си, че съм добре платена в България, но има неща с които не мога да се примиря и просто не ми харесват тук.
Преценили сме, че можем да живеем по-спокойно и уредено в цивилизована, бяла държава, където да живеем легално, в началото да работим каквото и да е, докато научим идеално френския, докато си оправим документите и ако се наложи докато учим.
Може би при нас нещата станаха и от самосебе си с Канада, но това е живота, всеки сам се оправя, просто искам мнения и съвети ...
Прав си, че съм добре платена в България, но има неща с които не мога да се примиря и просто не ми харесват тук.
Преценили сме, че можем да живеем по-спокойно и уредено в цивилизована, бяла държава, където да живеем легално, в началото да работим каквото и да е, докато научим идеално френския, докато си оправим документите и ако се наложи докато учим.
Може би при нас нещата станаха и от самосебе си с Канада, но това е живота, всеки сам се оправя, просто искам мнения и съвети ...
Е защо трябва да губите време и да работите каквото и да е докато научите френски.докато научим идеално френския, докато си оправим документите и ако се наложи докато учим.
Това е някакъв вид нов мазохизъм който аз не разбирам.
Бихте могли да си живеете идеално в бяла цивилизована държава и да не работите каквото и да е достатъчно е само да не е в Квебек.
Ето малко съвети :thehellgirl написа:...определено не отивам там заради социалните...
... има неща с които не мога да се примиря и просто не ми харесват тук.
... в началото да работим каквото и да е, докато научим идеално френския, докато си оправим документите и ако се наложи докато учим.
...просто искам мнения и съвети ...
1. Декларирайте макс 4000$ на влизане в Канада.
2. Запишете се на Кофи ASAP (френски няма да научите перфектно от Кофи, но е много добро начало).
3. Ако се наложи, кандидатствайте си за Социал без притеснения (това не е черен печат в Канада).