Как напускат децата БГ и Канада само с единия родител?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
sgeorgieva

Как напускат децата БГ и Канада само с единия родител?

Мнение от sgeorgieva »

Здравейте!
До колкото знам при напускане на пределите на България на дете първоначално само с единия родител(а другият родител отива по-късно), предварително трябва да се отиде в полицията и да се подпишело някакъв документ, че двамата родители са съгласни. Може ли някой, който има информация за това да сподели.
А как стои въпроса, ако трябва детето да се върне например в БГ за малко и пътува от Канада(пак с единия от двамата родители)? Пак ли трябва да се подписват такива документи?
Благодаря ви предварително. :D
tanyta

Мнение от tanyta »

здравей!за напускане на БГ с дете с 1 родител е нужно да отидете двамата при нотариус ,където единият от вас ще подпише декларация ,че е съгласен детето му да напуска БГ с другия родител(това ,в зависимост от ситуацията :) ).в полицията е нужно да ходите пак двамата само за издаването на задграничния паспорт на детето.това е за БГ :) .надявам се да съм била полезна.
Аватар
Bubi

Мнение от Bubi »

На мен тази декларация ми я искаха миналата година не само като напусках България, а и като влизах в Канада, обаче служителят на Гранична полиция на летището в София ми я взе и не ми я върна въпреки молбата ми и след това на летището в Монреал си имах проблеми. На излизане от Канада не ми я искаха.
tanyta

Мнение от tanyta »

да,мен ме предупредиха за това ,Bubi.и ме посътветваха да си направя копие на декларацията с акта на раждане на детето,което да си го приберат от гранична полиция.
Аватар
Bubi

Мнение от Bubi »

По принцип Гранична полиция не трябва да вземат декларацията /съпругът ми работеше в същата служба преди да дойдем/, а само да я видят или ако искат копие да поискат от мен такова. Но те ми казаха, че нямам нужда по-нататък от тази декларация, че тя важи само за тях и т.н. и както и да ги молих не ми я върнаха нито за копие нито за нищо.
sgeorgieva

Мнение от sgeorgieva »

Bubi, на излизане от Канада пак ли пътуваше само единия родител с дете и не ви искаха такава декларация? Значи само за излизане от БГ е необходим този документ?
Аватар
Bubi

Мнение от Bubi »

Да, на излизане от Канада пътувах пак сама с двете деца.
Публикувай отговор