Информативен въпрос

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
krastew

Информативен въпрос

Мнение от krastew »

Здравей те !!! Имам няколко въпроса ако може някои нека да ми отговори ако може!!! 1.Синът ми е на 18г. трябва ли да учи френски език и каква степен на езика да сложим!!! 2.Да ли и той ще бъде на интервю??? :?: :?: :?: :) :) :)
Аватар
thebull

Мнение от thebull »

Опасявам се че синът ви също ще бъде на интервюто. В поканата ви за интервю ще го пише: кандидата, половинката му и другите които са придружаващи.

Хубаво е да се учи френски и то не само, за да се мине интервюто. То си е за вас.
За ниво на френски никой не знае, а само този до когото се отнася. Нека той сам си прецени.

Поздрави
NIAnia

ученето на френски може само да е в плюс

Мнение от NIAnia »

Ученето на френски може да е само в плюс за всеки, така че по това дали да учи или не - трябва сам да реши. На интервюто може да искат да е с вас, а може и да не поискат, т.е. ще преценят от Виена и понеже всеки случай е индивидуален, не може никой друг да каже със сигурност как ще е при вас. Аз имам дъщеря на 19 г. и не ни беше искано да присъства на интервюто. Но знам за случаи, в които е било посочвано в поканата и детето да присъства.
Успех!
nia
ednabulgarka

Мнение от ednabulgarka »

В поканата за интервю ще пише - деца над 21 години - на 18 изобщо не е задължително да е с Вас на интервюто. Ако Вие желаете или пък на него му е любопитно може да го вземете с Вас. На самото интервю, ако синът ви все пак реши да дойде с Вас просто ще е страничен наблюдател. Неговото ниво на знание на френски или на английски език по никакъв начин няма да повлияе на решението на интервюиращия относно вашата кандидатура.
ednabulgarka

Мнение от ednabulgarka »

При ваше успешно преминаване на интервюто е хубаво синът Ви да поучи малко - и моят съвет е ако в училище е учил английски да задълбочи знанията си по този език, тъй като времето от получаване на сертификати до пристигането Ви в Канада няма да е достатъчно за да научи добре френски. По-доброто познание на който и да е от двата езика ще му позволи по-лесно да се адаптира и ако знае малко английски не го насилвайте да учи непременно френски, дори и ако решите да се установите във френскоговорящата част на Канада. Болшинството от хората тук говорят и двата езика, особено пък младежите на неговата възраст. Важно е да понесе по-лесно началото, първите месеци, а след това възможности за учене тук на другия език има много.
Публикувай отговор