Здравей те !!! Имам няколко въпроса ако може някои нека да ми отговори ако може!!! 1.Синът ми е на 18г. трябва ли да учи френски език и каква степен на езика да сложим!!! 2.Да ли и той ще бъде на интервю???
Опасявам се че синът ви също ще бъде на интервюто. В поканата ви за интервю ще го пише: кандидата, половинката му и другите които са придружаващи.
Хубаво е да се учи френски и то не само, за да се мине интервюто. То си е за вас.
За ниво на френски никой не знае, а само този до когото се отнася. Нека той сам си прецени.
Ученето на френски може да е само в плюс за всеки, така че по това дали да учи или не - трябва сам да реши. На интервюто може да искат да е с вас, а може и да не поискат, т.е. ще преценят от Виена и понеже всеки случай е индивидуален, не може никой друг да каже със сигурност как ще е при вас. Аз имам дъщеря на 19 г. и не ни беше искано да присъства на интервюто. Но знам за случаи, в които е било посочвано в поканата и детето да присъства.
Успех!
В поканата за интервю ще пише - деца над 21 години - на 18 изобщо не е задължително да е с Вас на интервюто. Ако Вие желаете или пък на него му е любопитно може да го вземете с Вас. На самото интервю, ако синът ви все пак реши да дойде с Вас просто ще е страничен наблюдател. Неговото ниво на знание на френски или на английски език по никакъв начин няма да повлияе на решението на интервюиращия относно вашата кандидатура.
При ваше успешно преминаване на интервюто е хубаво синът Ви да поучи малко - и моят съвет е ако в училище е учил английски да задълбочи знанията си по този език, тъй като времето от получаване на сертификати до пристигането Ви в Канада няма да е достатъчно за да научи добре френски. По-доброто познание на който и да е от двата езика ще му позволи по-лесно да се адаптира и ако знае малко английски не го насилвайте да учи непременно френски, дори и ако решите да се установите във френскоговорящата част на Канада. Болшинството от хората тук говорят и двата езика, особено пък младежите на неговата възраст. Важно е да понесе по-лесно началото, първите месеци, а след това възможности за учене тук на другия език има много.