Молба за съвет относно професия и диплома

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
emilcho

Молба за съвет относно професия и диплома

Мнение от emilcho »

Здравейте, по образование съм инженер-химик (магистър), специализация - полиграфия. Работя в печатници от 1997г. Бил съм технолог, а сега съм началник цех. Моля за съвет към кой точно ордер да се насоча? Има ли някой с подобна професия? Какво трябва да направя, за да мога да работя нещо такова?
"I am a very stable genius " - Powered by Donald Trump
"Donald Trump is a fucking moron " - Powered by Rex Tillerson
.com

Re: Молба за съвет относно професия и диплома

Мнение от .com »

emilcho написа:Здравейте, по образование съм инженер-химик (магистър), специализация - полиграфия. Работя в печатници от 1997г. Бил съм технолог, а сега съм началник цех. Моля за съвет към кой точно ордер да се насоча? Има ли някой с подобна професия? Какво трябва да направя, за да мога да работя нещо такова?
Според мен трябва да позвъниш лично в печатниците, в които би искал да работиш и да ги попиташ какви са им изискванията.
nikito

Мнение от nikito »

ордер за печатари няма,
за да станеш печатар има професионално образование в рамките на 1800 часа или около 16 месеца, учи се на френски, излизаш с диплом за проф образование, но в твоя случай не ти трябва.
търсенето е голямо, реализцията на онези с ДЕП (диплом от тук) е сто %, заплатите са начални:15,16 на час до 40 с натрупан стаж,
знам това, защото ходих в училището, гледах им програмата и съм говорил с единия от преподавателите.
иначе, може да почнеш работа веднага, тук има търсене на тази професия, ако искаш виж сайтовете за работа, за да се увериш.
Аватар
emyangels
Обратна връзка:

за работата

Мнение от emyangels »

Здравей,

Ако имаш добър опит и познания в областта даже може и без обучение да започнеш - има голям недостиг на кадри в тази сфера. Специално има търсене на печатари. Вземи си хубави препоръки и наблегни на езиците ако не ги знаеш добре. Подай си документите на много места даже и без да са обявили, че търсят хора.
Ето и списък на печатниците в Монреал:
http://canada411.yellowpages.ca/search/ ... e/montreal
Публикувай отговор