2,75$ за всяко преминаване през мостовете и тунела?
2,75$ за всяко преминаване през мостовете и тунела?
Току що прочетох в един вестник (Метропол) че общината на Монреал се готви да въведе тази такса.
Някой е да има повече инфо?
Някой е да има повече инфо?
Сиренето е безплатно само в капана.
Защо да мислят - Ами защото всеки път когато минават по моста също ще плащат.Lub0 написа:Е кое му е злорадстването по-точно? Защо трябва да му мислят тези, които живеят в града?
А за злорадстването - ти си знаеш че е факт - няма нужда да ти доказвам.
Днес мостовете, утре и магистралите (ама на кой му пука - вместо да не се гласува за тези общински съветници и кмет на следващите избори) :
The Montreal Economic Institute paper (available in English and French at www.iedm.org) takes the position that tolls should apply on all of Quebec's major highways. And this month Mayor Gérald Tremblay is to produce the city's 20-year master plan for transport, and he's expected to call for tolls;
Лошо няма - по-малко коли, по-малко замърсяване, по-малко катастрофи, по-малко коли с по един пътник вътре..com написа:Защо да мислят - Ами защото всеки път когато минават по моста също ще плащат.Lub0 написа:Е кое му е злорадстването по-точно? Защо трябва да му мислят тези, които живеят в града?
А за злорадстването - ти си знаеш че е факт - няма нужда да ти доказвам.
Днес мостовете, утре и магистралите (ама на кой му пука - вместо да не се гласува за тези общински съветници и кмет на следващите избори) :
Тези, които живеят на острова минават по мостовете много по-рядко, ergo не трябва да мислят много

поУМпи, пак ще те точковам :"))poumpy написа:...
Лошо няма - по-малко коли...
Тези, които живеят на острова минават по мостовете много по-рядко, ergo не трябва да мислят много
1. Наивно мислене, че броя на преминаващите през мостове ще намалее (колкото намаля след като бензина се вдигна от 59ц до 150ц за литър)
2. За злорадстването говорех - и ето още примери от някой който даже не е в Канада, но има злорадстващо мнение (представител на злобари вуидаоут бордерс вероятно )

Последно промяна от .com на Пон Юли 14, 2008 4:29 pm, променено общо 1 път.
1. факт, е че колите намаляват, поне в щатите, няма причина Монреал да прави изключение.com написа: поУМпи, пак ще те точковам :"))
1. Наивно мислене, че броя на преминаващите през мостове ще намалее (колкото намаля след като бензина се вдигна от 59ц до 150ц за литър)
2. За злорадстването говорех - и ето още примери от някой който даже не е в Канада, но има злорадстващо мнение (представител на еврейския клон на злобари вуидаоут бордерс вероятно )
2. аз не виждам къде е злорадството. Може би съм си забравил хапчетата днес, а ? ще ми предпишеш ли нещо ?
карането на кола е свързано с определени разходи и човек си прави сметката, къде е проблема ?
Предлагам парите които се събират от хората (такси, регистрации на коли, глоби, уелкъм такси) да се използват по предназначение (+примерно общините които граничат с Монтреал да плащат на Монтреал за подръжката на мостовете) а не да се таксуват още повече хората.Lub0 написа:Ти какво предлагаш, да им се плаша бензина за това че идват до Монтреал ли?
Таксувани сме достатъчно (повече от половината ми заплата е данъци, като добавим и другите такси става сериозна сума). като се умножи тази сериозна сума по десетки хиляди стават стотици милиони.
Пари има - проблема е в управлението на парите.
Едни крадат, други да плащат липсите - това става. Вместо да финансират излишно общинските дружества могат да поддържат мостовете (и всичко останало). Застрахователните дружества да плащат за пътищата примерно е също добра идея.
1. това с таксите е измама - няма как повече от половината ти да отива обратно в държавата. При мен реалния данък до сега (4 финансови години) , никога не е преминавал 10%, като не смятам получените детски. С тях сигурно ще е още по-малко. Не знам колко трябва да правя за да стигне 50 % ???.com написа: Таксувани сме достатъчно (повече от половината ми заплата е данъци, като добавим и другите такси става сериозна сума). като се умножи тази сериозна сума по десетки хиляди стават стотици милиони.
Пари има - проблема е в управлението на парите.
Едни крадат, други да плащат липсите - това става. Вместо да финансират излишно общинските дружества могат да поддържат мостовете (и всичко останало). Застрахователните дружества да плащат за пътищата примерно е също добра идея.

2. застрахователните дружества от къде ще вземат парите ? От премиите, тоест пак от шофьорите, но не от тези, които ползват мостовете, а от всички - това е социализъм....
3. "бедните" могат да се carpool-ват, да не си сменят всяка година 52 инчовия телевизор и пак ще са ОК. Брат ми, който живее в Белгия, при безплатни магистрали се carpool-ват 4 души заедно за работа почти всеки ден. Защо "бедните" в Канада да не го правят ?
Последно промяна от pumpy на Пон Юли 14, 2008 4:40 pm, променено общо 1 път.