кандидатстване за втори път

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
tora2007

Мнение от tora2007 »

Здравейте отново на всички съфорумци
искам да попитам има ли други случай като нашия и как се развиват нещата в такъв случай.Ние кандидатствахме през 2003г след неуспешно интервю мислим отново да пробваме .След като е било преди 5г дали да пишем в документите че сме кандидатсвали и преди възможно ли е да фигурираме в архивите им . Интервюто пак ли ще бъде като за първи път защото преди имаше коментари че когато кандидатсташ за втори път интервюто минавало по лесно.
Ще съм благодарна на всякаква информация.
Аватар
Koko

Re: кандидатстване за втори път

Мнение от Koko »

tora2007 написа:Здравейте отново на всички съфорумци
искам да попитам има ли други случай като нашия и как се развиват нещата в такъв случай.Ние кандидатствахме през 2003г след неуспешно интервю мислим отново да пробваме .След като е било преди 5г дали да пишем в документите че сме кандидатсвали и преди възможно ли е да фигурираме в архивите им . Интервюто пак ли ще бъде като за първи път защото преди имаше коментари че когато кандидатсташ за втори път интервюто минавало по лесно.
Ще съм благодарна на всякаква информация.
Нямате интерес да криете че сте кандидатствали преди - ако ви хванат че лъжете в документите последствията могат да бъдат доста по-неприятни, а това че фигурате в архива е сигурно.
От друга страна предполага се че за миналите пет години сте напреднали с езика, трудовия стаж и другите показатели по процедурата и имате по-добър шанс да прескочите летвата без да се налага да криете че сте пробвали и преди.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
mwanza
Обратна връзка:

Мнение от mwanza »

Аз също първия път бях отрязан. Не ми стигаха точки защото нямам визше образование. След това точките които се изкскваха бяха намалени 2 месеца след интервюто ми. Аз изчаках 8 месеца (май толкова беше срока след който може пак да кандидастваш по мое време) и подадох пак. Интервюто, втория път, мина буквално за 15 мин и не ми искаха дори документ за самоличност, което малко ме изненада. Документите ми бяха абсолютно еднакви с предишните.

Фигурирате в архивите им, затова може да си абсолютно сигурен.

На първото ми интервю, дамата видя паспорта ми, но само страницата със снимката. Без да отгръща нататък където би трябвало да има визи. И директно ме пита защо не сам излизал никога от България.

Както каза Коко, ако те хванат, че криеш нещо може да стане кофти.
Подавай документите смело и успех :)
tora2007

Мнение от tora2007 »

Благодаря за отговорите . Започвам да глася документите надявам се да не е проблем че ще им изпратя същите док преведени и легализирани от 2003г .Дано този път имаме късмет
Аватар
thebull

Мнение от thebull »

.След като е било преди 5г дали да пишем в документите че сме кандидатсвали и преди възможно ли е да фигурираме в архивите им
Фигурирате и още как :D

Като си попълвате документите наново за Виена там има въпрос дали сте кандидатсвали и преди и причините да ви отрежат. Пишете както се полага и нищо недейте да криете в тази връзка.
Успехи
Аватар
thebull

Мнение от thebull »

когато кандидатсташ за втори път интервюто минавало по лесно
Според мен не разчитайте на това. Въпросът не е дали ще бъде по-лесно интервюто, а дали и как ще съберете точките.
Аватар
AnnaR

Re: кандидатстване за втори път

Мнение от AnnaR »

tora2007 написа: Започвам да глася документите надявам се да не е проблем че ще им изпратя същите док преведени и легализирани от 2003г .
Преводите на дипломите ти със сигурност можеш да използваш. При тях нищо не се е променило. Но, на трудовата ти книжка, трябва да направиш нов превод или поне да използваш същата фирма, за да ти преведе вписванията от 2003 до 2008. В противен случай излиза, че не си работил през този период. А, това са си цели 5 години. И не забравяй, ако все пак имаш нови документи за превод, че легализацията е излишна и са само хвърлени пари на вятъра.
Аватар
rorcho
Обратна връзка:

Да ударим едно рамо !

Мнение от rorcho »

Привет !

В никъкъв случей не криите, даже напротив, даже това вие е + !

Тъй като около 2г. ходих на сбирки и в София и Варна то се запознах с няколко семейства , които ги скъсаха. Даже едно семейство ги скъса Ларю и на второто интервю са били пак при него, той ги одобри.

Защо казвам че имате един голям + ! Интервюращият ви възприема, като по-амбицирани от преди за да живеете в Квебек, че не сте кандидатствали за федералната част а пак кандидатствате за Квенек, едва ли не това ви е голямата мечта (така трябва да изглежда). Всички , които познавам и кандидатсваха за втори път ги одобриха. Ако ви питът защо след 5г ,вие ще кажете, че сте искали максимално да се подготвите, спрямо език, стаж и т.н.

Всичко е компютизирано, така че не 100 а 101% съм сигурен , че ви има в базата от данни на техните сървъри !

Изпипайте си нещата и пълен напред :thumbsup:

Be happy !
Публикувай отговор