успешно интервю на 23.02.04 и...

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
RealMan

успешно интервю на 23.02.04 и...

Мнение от RealMan »

Минахме със съпругата ми успешно интервюто при LaRue. Беше точно както бе описвано от други минали при него.
Ето как мина:
Влязохме, седнахме, обясни ни защо сме дошли защо той е там и т.н и т.н. с превод от преводачката, като не се интересуваше дали го разбираме или не. Отново пусна редовния си лаф за времето и температурата, с което искаше да каже че ако пита нещо иска точен отговор, а не картечен изтрел както скеча за краставицата която съдържа 98% вода. Взе паспортите гледа писа в лаптпа после взе раб. книжки даде ги на преводачката сверяваха данните двамата. Мина по всички документи които бяхме изпратили първо само моите и накрая взе основния формуляр, който сме попълнили и пита. Коя година съм роден? и трябва да кажеш не дата и т.н.а само година, и така за датата и за деня после по формуляра oui и no. Пита ме за приятел там, от къде се познаваме. Аз си показах познанията по фр. После иска референцията с $$$ дадох му я. Пита заощо не е от банка в града в който живеем, казах му, че щяме едно време да се мести там и естествено и $$$ с нас, после се отказахме и той остана доволен. Пак не ни изненада.
После започна с жена ми. Пита я формалностите с oui и no, После я пита къде е учила фр., на колко години е учителката ни по фр. и пак за да пробва дали го разбира пита: Жена ли е или мъж, аз го изгледах и си викам :ах ти хиено много добре знаеш че е жена понеже жена ми ти каза LA professeur. Пробва езика човека дали го разбираш. И каза "вярвам вече знаете какъв е изхода от интервюто" и преводачката ни даде прословутите сини папки бъкани с брошури за франкофонския квебек. Минахме за около 40 - 45 минути.

Малко инфо: аз съм на 32, жена ми на 29, компютърен инжинер, жена ми акушерка имаме едно дете на 6. Учим френски от 10 месеца. Големи благодарности на TV5 - голяма роля изигра.

И още малко инфо за сесият за април на тези които им предстои.
Пазача в консулството ни даде инфо за изпитващите през април. Ще бъдат ЛаРю и още някакъв, който до сега не е идвал никога!

Успех на останалите!
alexa

Мнение от alexa »

CHESTITO I USPEH ZANAPRED!!!!!
Аватар
titi
Обратна връзка:

Мнение от titi »

Честито!!!!!

Това си е направо подвиг да минеш така лесно при La Rue!!!

Сега може да празнувате смело! :beer: :beer: :beer:

Успех в по-нататъшната ви процедура! :lol:

P.S. Много хубаво инфо даваш за тези, които ще се явяват на интервю през април. Не се притеснявайте, ножът е дървен, ако знаете добре френски и разбирате това, което ви се говори! :wink:
Аватар
emyangels
Обратна връзка:

Мнение от emyangels »

Честито!!! Пожелавам ви да си довършите процедурата много леко и да получите визи във възможно най-кратки срокове!!! :D
Аватар
yaiuat
Обратна връзка:

Re: успешно интервю на 23.02.04 и...

Мнение от yaiuat »

RealMan написа:Минахме със съпругата ми .....за около 40 - 45 минути.
..!
Браво :beer: :D :beer:

А какви нива по френски и англииски във формуляра писахте със съпругата ти :?:
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

Честито! :D
Желаем ви бързи медицински и визи и много щастие на канадска земя!
:beer: :beer: :beer: :beer:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
RealMan

Мнение от RealMan »

Относно въпроса за точките за езика ето инфото:

за мен: англ: разб: 11; говор.: 11
фр.: разб.: 8; говор.: 7

за жена ми: англ: разб: 8; говор.: 7
фр.: разб.: 6; говор.: 5
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

Само една вметка по френски, RealMan :
няма "LA professeur"! Задължително се използва определителен член за мъжки род!
Така че мосюто не е за подценяване... :D
:beer: :beer: :beer:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
Veso

Мнение от Veso »

Chestito, nie sashto minachme uspeshno na 23.02.04 pri La Rue. I vaprosite, koito ni pita biacha podobni. A sega kak se spraviash s documentite koito triabva da prashtate? Az oshte ne moga da si nabavia vsichki. Naprimer triabva da imame niakakav sertifikat ot policiata, no ne moga da razbera kakvo e tochno tova.
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

Veso написа:Chestito, nie sashto minachme uspeshno na 23.02.04 pri La Rue. I vaprosite, koito ni pita biacha podobni. A sega kak se spraviash s documentite koito triabva da prashtate? Az oshte ne moga da si nabavia vsichki. Naprimer triabva da imame niakakav sertifikat ot policiata, no ne moga da razbera kakvo e tochno tova.
Честито интервю! :D
Така наречения сертификат от полицията всъщност е свидетелство за съдимост. Трябва да е "чисто" (да не си осъждан :D :wink: ), актуално (важи 6 месеца от издаването му) и да е преведено на френски или английски език. Легализация не се изисква.
Желая ви много успехи и късмет по-нататък!
:beer: :beer: :beer: :beer:
Заключено