Ще започна с това, че и аз като всички решили да имигрират, четях форума постоянно - ден и нощ..., толкова вярвах на всичко тук, че след като получихме визите, почнах да се замислям дали не правим грешка, че тръгваме... Работата ми в БГ беше доста добра, а заплатата средно 2000лв. Но така или иначе решихме да тръгнем и да опитаме. Сега е момента да кажа, ЧЕ СЪМ В КАНАДА ОТ ТРИ МЕСЕЦА И ПОЛОВИНА. Дойдохме в Монреал, аз не знам и грам френски. И вече подготвен какво ме очаква от "реалистите" във форума-инженер от БГ, без основния език... отворих първия руски вестник и...
РАБОТА 1 - ПУБЛИ САК. Бачка се здраво, по 10-11 часа на ден за около 80$ на ден, 4 пъти в седмицата. Дойде ми много тежко обаче, това е истинска тръстика

Напуснах след като ми предложиха...
РАБОТА 2 - ПИЦА ДЕЛИВЪРИ. 7$ на час, миеш чинии, удряш стирки, режеш домати и си прибираш бакшишите от доставките. Доста по-добре е от #1. Но взеха, че ми звъннаха за...
РАБОТА 3 - По специалността. Заплата 60К годишно. Почуствах се много щастлив, и наистина бях. За тези, които твърдят, че с 60К не можеш да живееш добре, не им вярвайте... Бачках здраво, тряваше да се докажа, бачках до момента, в който ми предложиха...
РАБОТА 4 - По специалността. Световно известна компания. Заплата шестцифрена за година. Всички измислени до момента бенефити, служебна кола, служебен телефон, служебен лаптоп, самолетни билети, луксозни хотели, ресторанти...
Батето, забравих да те питам, по-горе инженерите забрави ли ги или умишлено ги пропусна? Не съм стриптизьорка, обичам компютрите, но не съм и ИТ.
Използвам момента да пожелая на всички новопристигащи (то не че аз съм старо пристигнал) моя шанс и да не се отказват, всичко зависи от тях. Успехи!!!