За концерта на "Мистерията на Българските гласове"

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
Roza

За концерта на "Мистерията на Българските гласове"

Мнение от Roza »

Не знам дали сте забелязали малката статия със снимка във "24 Heures", съобщаваща за предстоящия спектакъл на "Мистерията на Българските гласове" в Монреал. Аз я видях и така се вдъхнових, че реших да заведа и канадската си приятелка, която никога не беше чувала българска фолклорна музика и преди концерта ме питаше дали това не е вид класическа музика...

Изгледах концерта в мъгла от сълзи, следейки със затаен дъх всяко музикално движение, всеки тон, трептене, ритъм и настроение. Бях обгърната от хармония и невероятно певческо съвършенство.
Приятелката ми до мен ръкопляскаше все по-силно след всяка следваща песен и след края беше в пълен възторг. Сподели, че не е очаквала музиката да я разчувства толкова много и че благодарение на нея, всичкото напрежение от работния и ден е отлетяло. "Съвършенство", "перфектност", "релаксация" бяха едни от многобройните и коментари.

Колко жалко, че спектакълът мина толкова тихо и незабелязано за Монреалци (слаба реклама). Залата на разкошния храм Saint Joseph Baptiste беше пълна само наполовина и от публиката най-многобройни бяха българите. Свалям шапка на онези български семейства, които бяха завели и децата си, за да се докоснат до най-доброто от българското изкуство.
Публикувай отговор