Откриване на банкова сметка веднага след пристигане???

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
ivaiilo

Откриване на банкова сметка веднага след пристигане???

Мнение от ivaiilo »

Здравейте,
много ме интересува дали , след пристигането ще мога веднага да си открия банкова сметка , преди да имам СИН, PR Card и т. н. И ако в случай че пренеса парите си в пътнически чекове, ще мога ли веднага след пристигането си да ги дам в някоя банка за осребряване (което да стане в рамките на няколко седмици)?
Мисля , че тази тема ще е от полза на всички, които ще летят скоро.
Ивайло
снимки от Ванкувър.
http://ivaiilo.myphotoalbum.com/albums.php
Аватар
fe_ya
Ефирна
Обратна връзка:

Мнение от fe_ya »

По принцип можеш, но и банките могат да ти откажат да им станеш клиент - затова се подготви добре - на повечето места искат 2 документа със снимка - единия при всички случаи ти е паспорта, а за втори може да ползваш международна шофьорска книжка например ... възможно е да се задоволят и с паспорт и формуляра, който ще ти остане след като на летището ти вземат документите за издаване на PR картата ... обясняваш ясно и точно, че като ти изпратят SIN номера ще им го представиш - може да си носиш бележката, че си подал документи за такова чудо и ако нямаш адрес обясняваш, че като си го смениш ще им го кажеш - но ако не ти създават проблем естествено не обясняваш много за да не се сетят, че могат да ти създадат проблем :-)
Има няколко големи банки и доста по-малки такива, така че ако ти откажат на едно място няма гаранции, че и на друго ще ти откажат така че опитваш.
Ако имаш познат който ходи достатъчно често в банката за да го познават може да те заведе за да ти улесни приемането, но тук много от банковите операции се извършват през банкомат и малко хора поддържат трайни връзки със служителите на банките.
pumpy

Мнение от pumpy »

супер тема аз точно си миалих да си уговоря среща в банката на 19 март деня след пристигането ми, за да си открия сметка и да си депозирам чека за осребряване. надявам се да не ми откажат пък ще видим, ако ли не ще си дам паричките другаде. :evil:
Godis

Мнение от Godis »

В Banque de Montreal ни направиха сметки без допълнителни въпроси и веднага ни прехвърлиха чековете. В Royal bank ни искаха SIN или
поръчител-клиент на банката.
Докато не си получите PR картата, част от чаршафа който сте получили и е закрепен за паспорта ви , поема ролята на PR карта.
Аватар
Slava

Мнение от Slava »

Eto i nashiat opit po vyprosa (ot minalata sedmica). V Royal Bank otkazaha da ni otkriat smetka bez dokazatelstvo za adres (dogovor za naem ili platena smetka za tok ili telefon). V CIBC obache ne se dyrpaha tolkova da ni priberat parichkite i ni otvoriha smetka bez problemi. Kato 2 dokumenta za samolichnost izpolzvaha pasporta i immigrantskata viza.
Аватар
Papi

Мнение от Papi »

ha, gledai ti, az hodih v Banque de Montreal i kategori4no mi otkazaha baz sin, nai strannoto e 4e tova moge bi e sa6tiq klon v koito sa dali na godis - tozi na sherbrooke
Edin poznat si izvadi bez problemi v laurentienne, edin rusnak mi kaza 4e si e otkril smetka v royal bank o6te ot moskva po faksove, a az iz4akah nai-kulturno da mi doide sina i si otvorih v TD prosto za5toto imat po dalgo rabotno vreme ot vsi4ki drugi banki
Аватар
Tanya_kad

Мнение от Tanya_kad »

V Banque de Montreal mi napraviha smetka samo s mejdunarodniya pasport.
Riba

Мнение от Riba »

Predi sedmica posreshtnah moi priyateli.Zavedoh gi pri nashata slujitelka v TD-Canada trust-bank,otkriha im vednaga smetka.
Poiskaha im samo 2 dokumenta sas snimka-te dadoha pasport i shof knijka(ama ne mejdunarodnata ,a Bg knijkata-pak svarshi rabota)...i tova beshe...
Tova stana v sryada,dnes( ponedelnik) si poluchiha dori poimennite debitni karti(inache na myasto im izdadoha vremenni,bez imenata im)...i taka...
Uspehi :)
Alina

Мнение от Alina »

Здравейте приятели

Веднага подкрепям това което е написала Риба

Още на следващият ден след пристигането си, недоспала и уморена, отидохме с КанАк в най-близкият клон на TD-Canada където ме приеха веднага в един офис, и само срещу международният ми паспорт ми откриха сметка - в канадски и в американски долари. Аз исках канадските да ми са в Дебитната карта. Без никакъв проблем, дадоха ми и 4екове. И вероятно защото нещо му станахме симпати4ни на 4овека, той ме попита ще у4а ли скоро, и като му казах да - той ми направи дебитната карта като за студенти, с по-ниски такси и право на пове4е безплатни оператсии. Имайте го това в предвид. Нямах нито адрес, нито телефон, нищо. Е, КанАк си даде неговият адрес и телефон, но не сме лъгали 4овека 4е живея там. Само ми каза, като си намеря адрес и си полу4а СИН номера да му ги пратя на Е-мейла, дори не се наложи да се разкарвам до банката за това.

Така 4е не се притеснявайте.
Alina
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

otidi v CIBC i nyama da imash problem, vednaga shte ti otkriat smetkata
Аватар
Mark

Мнение от Mark »

Spored men DESJARDINS ima naj-dobri uslowia za wlogowe i taksi po tiah (w niakoi slu4ai bez taksi, daje i s unlimited tranzakcii)

Mojete da si naprawite sprawka za taksite sami na www.desjardins.com

ЗАВИСТTА "УБИВА" ТОЗИ КОЙТО Я ИЗПИТВА.
ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ, НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО И НЕРВИТЕ А ПОТЪРСЕТЕ ХУБАВОТО И ЗА ВАС.
Godis

Мнение от Godis »

Papi написа: tozi na sherbrooke
Не Papi, на St.Luc, до пожарната и пощата.
ivaiilo

Мнение от ivaiilo »

Благодаря ви приятели!
Ивайло
снимки от Ванкувър.
http://ivaiilo.myphotoalbum.com/albums.php
Заключено