Здравейте!
Дали мислите че има някаква връзка между забавянето на поканите за визи (при когото се е получило за огромно нещастие) и някакъв по-дълъг престой в чужбина? Имам предвид не престой за екскурзия, а свързан с обучение или работа?
Моля, на съфорумниците, на които поканите са се забавили да споделят, ако имат нерви, какво според тях е било пречка - някакви допълнителни документи (свързани с какво?), допълнителни медицински изследвания (след като от БГ поликлиниките са им казали ОК) или пък продължителен престой в чужбина.
Мисля, че ще бъде полезно за чакащите. Ние все още нямаме ОК на медицински, но ме интересува дали има някаква зависимост по принцип.
Поздрави
Връзка забавяне на покани за виза / престой в чужбина
Ами защо изобщо казвате, че сте били в чужбина? И аз бях повече от 2 години ама на интервюто казах, че съм работил без договор и затова нямам стаж, а паспорта ми е сменен. Няма начин да разберат (въпреки че от 7 години съм с адресна регистрация в Мадрид-тъй де не съм отписан).
И от ок-я до визата мина малко повече от месец.
Туй е по-скоро като съвет, за които сега започват процедурата. :giavol:

Туй е по-скоро като съвет, за които сега започват процедурата. :giavol:
Здравейте, аз не мисля че има връзка. Аз съм живяла и работила в 2 различни държави в Европа, така доказах и част от стажа си на интервюто. В пакета документи изпратени в Румъния, бях приложила и сжидетелства са съдимост от съответните държави. Поканите са визи получихме, около 1 месец след мед.
Моят съвет е, ако имате стаж в други държави и можете да го докажете, не го крийте! Показва че сте адаптивни. На мен това ми помогна на интервюто и не ме е забавило.
Желая на всички успех!
Моят съвет е, ако имате стаж в други държави и можете да го докажете, не го крийте! Показва че сте адаптивни. На мен това ми помогна на интервюто и не ме е забавило.
Желая на всички успех!