Какъв е срока за получаване покана за канадско гражданство?
Какъв е срока за получаване покана за канадско гражданство?
Бих искал да попитам всички, които имат някаква информация или скоро са минали интервюто за канадско гражданство и съответно-клетвата, какви са сроковете за получаването на поканата за Монтреал? Дали след като е обявен срок от 12 до 15 месеца за третиране на молбата, наистина ли се спазва това? И колко време още трябва да се изчака?
Благодаря предварително на всички, които драснат по 2 реда...
Благодаря предварително на всички, които драснат по 2 реда...
-
От пускането на молбата до получаването на гражданство минава около година и полувина.
Това е за Монреал. За други съм чувал и за 5 месеца. Но там преобладаващото население са индианците
Това е за Монреал. За други съм чувал и за 5 месеца. Но там преобладаващото население са индианците

If SearchFor(shliokavica) then ShowMessage('Пиши на кирилица бе!!'#10#13'Няма да си вадя очите с тая шльокавица!!');
нещо не се разбира- покана за какво? и какво интервю? церемонията е една, обикновено 2-3 месеца след теста или интервюто дето казваш.Zuy написа:Merci na IRA za byrziya otgovor...mnogo okurajavachto![]()
Znam, che 2 sedmici sled pokanata e nasrocheno intervuto, no ceremoniyata v sychtiya den li beche?
Predvaritelno blagodarya!
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
При мен всичко беше на куп. Първо изпита, след това интервюто и накрая цеременията. По мои наблюдения тези, които минават първи изпита (май беше в 8 ч .) цялата процедура им е накуп.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Радой Ралин
е ти ма фърли в тъчаIRA написа:При мен всичко беше на куп. Първо изпита, след това интервюто и накрая цеременията. По мои наблюдения тези, които минават първи изпита (май беше в 8 ч .) цялата процедура им е накуп.

Тук отиваш на теста, 30 минути, преди това ти преглеждат документите и отмятат ако има нещо нередно. След като предадеш теста, оня ти казва че ако ти е грешен , до 6 месеца ще се явиш пред съдията, ако не ти е грешен след 2-3 месеца получаваш една розова покана за деня и часа и мястото на церемонията.
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Всички тук минават на интервю , не са мисля точно съдии всичките, а някакъв вид служители. На интервюто те питат от колко време си там, кога си излизал, защо си излизал извън страната, какво си правил , един вид общи приказки, взимат ти ПР картата. При мен първо беше теста набързо, чакаш всички да свършат и влизаш в залата където се провежда церемонията , там си изчакваш да те викнат да си поприказваш със служителката , след това излизаш навън чакаш всички да приключат и ви викат на церемонията. Както вече казах , това не е за всички , само за тези които минават теста първи т.е най-рано. Отидох в 8 ,сутринта а 12 на обяд имах гражданство.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Радой Ралин
Радой Ралин
Явно има разлика в процедурата в Квебек и Онтарио. Днес ми се потвърди и това което казва ИРА - чакане на поканата 1 год. и 3 месеца и минаване на интервюто, теста и церемонията в един ден. Може и да е шанс, може и да е друго!
Радвам се, че имаше желаещи да пишат по темата и дано да е полезна за тези, на които им предстои тази процедура!
Радвам се, че имаше желаещи да пишат по темата и дано да е полезна за тези, на които им предстои тази процедура!
докато се чака поканата може ли вече да си излязъл в чужбина и правят ли проблем?нали трябвало 3 години да си в страната през последните 4, не повече, за да ти дадат гражданството? в 2 от 5 години трябва да си в страната но поне 6 месеца в годината, но четох доста че дори да си с разрешително да излезеш този срок може като се върнеш да те изгонят, въпреки че си спазил нещата. това ако ми е либерално....който има опит и знае - да сподели
Да, може да се излиза и няма никакъв проблем - в такъв случай човек пътува като Перманент резидент, но това му пътуване не се отразява на процедурата за гражданство. Аз си ходиш до България 3 месеца след като бях подал документите за гражданство и никой нито ме е пита нещо, нито ми създава проблеми.pticheto написа:докато се чака поканата може ли вече да си излязъл в чужбина и правят ли проблем?нали трябвало 3 години да си в страната през последните 4, не повече, за да ти дадат гражданството?
Изискването за престой от 6 месеца в рамките на 1 година отпадна още през 2002-ра година.pticheto написа:в 2 от 5 години трябва да си в страната но поне 6 месеца в годината, но четох доста че дори да си с разрешително да излезеш този срок може като се върнеш да те изгонят, въпреки че си спазил нещата. това ако ми е либерално....който има опит и знае - да сподели
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)