Посетителска виза - продължителност?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
mice

Посетителска виза - продължителност?

Мнение от mice »

Изчетох всичките теми във форума за посетителски визи, както и сайта, но две неща не са ми съвсем ясни, a не ми се иска да объркаме нещата и процедурата да се забави, моля за помощ, че с моя женски бременелски мозък не мога да го измисля:
1. Ако поканим майка ми за 6 месеца = макс. срок на еднократната виза, по-големи ли са шансовете за отказ? Или ако поканата е за 4-5 месеца, а остане по-дълго време, но в сроковете на легалния престой - 6 месеца, това ще бъде ли проблем при следващо кандидатсване за посетителска виза? Тоест приоритет има крайната дата в поканата или крайната дата на визата в паспорта?
2. В т. 5 от Application form for a Temporary Resident Visa: http://www.cic.gc.ca/english/informatio ... s/visa.asp
искат сума, покриваща разходите за престоя. Ние искаме да поемем разходите, което ще опишем в поканата. В такъв случай т. 5 остава празна или? В гида пише: Provide details of finances available to you (...) while in Canada.If a relative or host will provide support include their name and address on a separate sheet. Трябва ли да се прикрепва допълнителен лист, в който майка ми да пише .."заявявам, че еди кой си ще ме издържа" или Бележката с доход от работодателя и поканата от наша страна са достатъчни? И едно допълнение - нямаме Т4, понеже сме от скоро тук, но предполагам, че няма да е проблем, при условие. че представяме служебна бележка.
Въпросите май станах повече от 2 :oops:
Аватар
mice

Мнение от mice »

Няма ли кой да отговори? :shock:
Аватар
drifter
Обратна връзка:

Мнение от drifter »

По точка две, каквото си спомням.
В полето Provide details of finances available to you (...) while in Canada не писахме нищо. Според мен там се пише сума ако идваш със собствени средства. Освен поканата приложихме бележки от работодателите. Има една точка в която се иска да покажеш, че имаш пари и или имоти в България. Свекървата приложи някаква разпечатка от банкова сметка. Майка ми няма такава и за това приложи копие от нотариалния акт на апартамента. Предполагам, че и без него пак щеше да стане. Навремето когато аз вадих туристическа виза, имах поканата, бележка от работата на съпруга ми и извадка от неговата банкова сметка. Аз от моя страна само бележка от работата бях извадила.
По точка едно, но само предположение :) След като ти издадат визата за 6 месеца, няма никакво значение поканата за колко дена е била. Важно е да не надвишаваш срока на визата.
All we have to decide is what to do with the time that is given us.
Аватар
mouse

Мнение от mouse »

Колкото и месеца да напишеш визата винаги е за 6 месеца.
Парите за билета ги внася в банката и си вади бележка и на тази основа смятате за колко дена ще и стигнат да искате за толкова дена визата.
Бележка от работодателя че работиш там от едиколко си време и за едиколко си на година върши супер работа.
Ако има интервю да каже че отива да разгледа Канада, къде са се установили децата, а не че ще ви помага с децата и други подобни намеци за работа на черно.
Сиренето е безплатно само в капана.
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

da , тук възниква един наболял въпрос, дали след като изтекат 6 месеца може да стане подновяване в канада и доколко това не е "вредно" от гледна точка за бъдещи идвания?
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
speedy

Мнение от speedy »

sasho71 написа:da , тук възниква един наболял въпрос, дали след като изтекат 6 месеца може да стане подновяване в канада и доколко това не е "вредно" от гледна точка за бъдещи идвания?
Може да се поднови престоя и не влияе вредно на бъдещи идвания.

http://www.cic.gc.ca/english/visit/extend-stay.asp
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
mice

Мнение от mice »

Благодаря за отговорите, само за престоя не знам да не направят проблем при следващо идване, ако пишем 4-5 месеца, а майка ми стои 6 месеца. Всъщност не искаме да удължаваме престоя (повече от 6 м.), но да го използваме максимално ;)
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

ti внимателно, че един престой от 4-5 месеца тука е доста неприятен в повечето случаи за някои родители, става им скучно и почват да искат да се прибират :D
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
delisted_2

Мнение от delisted_2 »

sasho71 написа:ti внимателно, че един престой от 4-5 месеца тука е доста неприятен в повечето случаи за някои родители, става им скучно и почват да искат да се прибират :D
А в някои случаи е доста неприятен за домакините, писва им и искат да ги разкарат. :lol:
Аватар
DIMELBE

Мнение от DIMELBE »

mice написа:Благодаря за отговорите, само за престоя не знам да не направят проблем при следващо идване, ако пишем 4-5 месеца, а майка ми стои 6 месеца. Всъщност не искаме да удължаваме престоя (повече от 6 м.), но да го използваме максимално ;)
Имаме роднини, които живеят в Канада от 4 години, за този период 4 пъти са канили близки (аз съм помагала преди от БГ сега и оттук с подготовката на документите) и в поканата винаги са посочвали по-кратък период на оставане и той винаги е бил надвишаван :D , че даже сме удължавали и виза веднъж. Досега виза не ни е отказвана.
Това е моят опит.
УСПЕХ С ВСИЧКО! :beer: :thumbsup:
"Може да си разочарован ако не успееш, но си обречен ако не опиташ"!!!
bp_de

Мнение от bp_de »

mice
Цялата работа с визите е да докажеш че посещаващата персоната няма да лапа парички наготово от Канада.
Това е -друго няма.Как става това -е тук универсална рецепта няма и всеки случаи е индивидуален.

Относно ТРВ визата - това е 100% факт -щото е лично мои опит.
Моите ТРВ визи дето са издадени от Берлинското посолство са бяха едногодишни,многократни.А последната ми която ми издадоха мин година август е до август 2009.
успехи.
Аватар
drifter
Обратна връзка:

Мнение от drifter »

Есенцията на форумната мъдрост събрана в едно изречение.
bp_de написа:...това е 100% факт -щото е лично мои опит.
:rotfl:
All we have to decide is what to do with the time that is given us.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

mice написа:Благодаря за отговорите, само за престоя не знам да не направят проблем при следващо идване, ако пишем 4-5 месеца, а майка ми стои 6 месеца. Всъщност не искаме да удължаваме престоя (повече от 6 м.), но да го използваме максимално ;)
Няма да имаш проблем. Тя казва колко ще седи на летището като кацне.
Визите биват еднократни и много кратни.
Дата която пише на визата до кога важи е само за влизането т.е до тази дата може да я ползваш за влизане в страната, тази дата не определя кога да излезнеш от страната. Обикновено еднократните визи издадени на българи могат да се ползват до 6 месеца от дата на издаване. Многократната виза на майка ми важи до изтичане на валидността на паспорта й т.е в нейния случай това са 2 години. Така и я издадоха.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
bp_de

Мнение от bp_de »

drifter написа:Есенцията на форумната мъдрост събрана в едно изречение.
bp_de написа:...това е 100% факт -щото е лично мои опит.
:rotfl:
Kакво е толкова интересно в това изречение....
bisi

Мнение от bisi »

А някой знае ли как или къде се обжалва -отказ на роднина за туристическа виза?
Благодаря ви предварително за отговорите.
Публикувай отговор