1. Ако поканим майка ми за 6 месеца = макс. срок на еднократната виза, по-големи ли са шансовете за отказ? Или ако поканата е за 4-5 месеца, а остане по-дълго време, но в сроковете на легалния престой - 6 месеца, това ще бъде ли проблем при следващо кандидатсване за посетителска виза? Тоест приоритет има крайната дата в поканата или крайната дата на визата в паспорта?
2. В т. 5 от Application form for a Temporary Resident Visa: http://www.cic.gc.ca/english/informatio ... s/visa.asp
искат сума, покриваща разходите за престоя. Ние искаме да поемем разходите, което ще опишем в поканата. В такъв случай т. 5 остава празна или? В гида пише: Provide details of finances available to you (...) while in Canada.If a relative or host will provide support include their name and address on a separate sheet. Трябва ли да се прикрепва допълнителен лист, в който майка ми да пише .."заявявам, че еди кой си ще ме издържа" или Бележката с доход от работодателя и поканата от наша страна са достатъчни? И едно допълнение - нямаме Т4, понеже сме от скоро тук, но предполагам, че няма да е проблем, при условие. че представяме служебна бележка.
Въпросите май станах повече от 2