различни имена на межд.паспорт и PR карта
различни имена на межд.паспорт и PR карта
Имената ми на PR картата са тотално различни от тези на българският ми паспорт.Все още не съм citizen.Искам да си отида до България ,но от сега усещам ,че ще имам проблеми.
Има ли някой,който си е ходил до България и е бил в подобна ситуация?
Има ли някой,който си е ходил до България и е бил в подобна ситуация?
-
- Обратна връзка:
Незнам защо не си отстранил/а разликите м/у двата документа още щом си видял/а че има такива, все пак имената на ПР картата трябва да съответсват на паспорта....но това е твой проблем, надявам се няма да нямаш по-нататъшни проблеми с това, провери си и другите документи СИН и Здравна карта как са имената...
За проблем при пътуването си е доста рисковано според мен.
lz2arn написа:
така че дали митничаря не е стресиран и неврозен няма да ти помогне. Освен това проблем може да възникне още при чекирането в София и смяната на самолета някъде из Европа, където при полета за Канада ще ти искат ПР картата и паспорта.
На добър път.
За проблем при пътуването си е доста рисковано според мен.
lz2arn написа:
На БГ границата можеш да си влезеш с българската лична карта и никой няма да пита за паспорта, включително и във всички ЕС страни, обаче при влизане в Канада не можеш да влезеш само с ПР карта, основен документ за пътуване е паспорта, а картата удостоверява легалния ти престой в КанадаПроблеми едва ли. Паспорта ще ти проверят на българската граница, ПР важи на канадската. А на канадската митничарят не е стресиран и нервозен, веднага ще се съгласи, че името може да е различно поради транслитерацията. Приятен път.

На добър път.
-
- Обратна връзка:
Да прав/а си, все пак човек трябва да е готов на по-големите мерки за сигурност при полети, които действат в момента
Преди месец пътувах за БГ от Пиърсън-Торонто, смутих се от мерките за сигурност, незнам дали беше единичен случай или е вече практика та-
пътувах с Австрийските авиолинии през Виена, след чекирането и съответно секюрити контрола си мислих че сме приключили с усиления контрол, да ама не, преди качването в самолета освен проверката на билета и паспорта се минаваше след това през един батко с едно сладко и свирепо кученце
да те подуши и след това през една редица полицаи които питат за документи за легален престой в Канада(ПР или паспорт) и дали не носиш повече от $10 000, твоят отговор го вписват на гърба на билета.

Преди месец пътувах за БГ от Пиърсън-Торонто, смутих се от мерките за сигурност, незнам дали беше единичен случай или е вече практика та-
пътувах с Австрийските авиолинии през Виена, след чекирането и съответно секюрити контрола си мислих че сме приключили с усиления контрол, да ама не, преди качването в самолета освен проверката на билета и паспорта се минаваше след това през един батко с едно сладко и свирепо кученце

Обикновено разликата само на една буква тук се счита за друго име. Така че не се чуди ами си уеднакви имената по най-бързия начин. Имената ги имаш на преведения акт за раждане. Всички останали комбинации са си свободни съчинения. Върху формуляра с който си влязал за първи път в Канада IMM нещо си, имената трябва да са същите като тези в акта ти за раждане.
Сиренето е безплатно само в капана.
Ще имаш проблем на връщане. Най-вероятно няма да те качат на самолет за Canada, защото нямаш виза. Проблема ще се появи при паспортния контрол на летището където се качваш на самолет за Canada. Авиокомпаниите плщат огромни глоби за всеки пътник който са докарали на канадска земя без редовни документи. На повечето летища паспортния контрол при качване на самолета се извършва от независима фирма, която поема глобите на авиокомпаниите ако сгафи. Така е поне на Frankfurt където сутринта при пристигане от София издадоха бординг пас на жена ми и дъщеря ми, а 7 часа по късно им отказаха бординг на полета на Condor до Calgary.
Condor ни прехвурли на Air Canada които казаха че документите са редовни и същата служителка дето ни отказа за Condor ни пусна. На Торонто нямахме никакъв проблем с imigrationa, но си останаха нервите, разправиите, изпуснатия директен полет , 6 часа закъснение и пристигане без багаж. Не рискувайте!
Condor ни прехвурли на Air Canada които казаха че документите са редовни и същата служителка дето ни отказа за Condor ни пусна. На Торонто нямахме никакъв проблем с imigrationa, но си останаха нервите, разправиите, изпуснатия директен полет , 6 часа закъснение и пристигане без багаж. Не рискувайте!
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.
Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
и аз малко да добавя ,
ПР картата служи за " виза" , разрешение да се влезе в КАнада , когато вече нямате входяща виза валидна .
хубавото е , че за разлика от визата , ПР има снимка , лошото е , че е официален документ , на който имената ви трябва да са идентични с паспорта , който придружава .
ПР картата има лимитиран ред за символи , при мене презимето ми е с липсващи последни букви , но това е защото няма място , което не представлява проблем .
каква точно е разликата при вас? объркани букви или напълно различни имена ?
все отнякъде трябва да са взели данните за да издадат картата ..
ПР картата служи за " виза" , разрешение да се влезе в КАнада , когато вече нямате входяща виза валидна .
хубавото е , че за разлика от визата , ПР има снимка , лошото е , че е официален документ , на който имената ви трябва да са идентични с паспорта , който придружава .
ПР картата има лимитиран ред за символи , при мене презимето ми е с липсващи последни букви , но това е защото няма място , което не представлява проблем .
"искам да ми е интересно , иначе няма да играя "
карлсон , който живее на покрива .
карлсон , който живее на покрива .
то4но казано,аз имах същият проблем ,но никаде не са ме спирали.tochica написа:и аз малко да добавя ,
Предполагам много зависи.
A long time ago
in a galaxy far ,far away
in a galaxy far ,far away
Доколкото разбирам,при всеки е индивидуално.
Поразпитах и познати и приятели,докато си честитяхме Великден:))))
И за каква една буква разлика ми говорите бре хора?:))))
Моите имена са 37 букви/забележете,че не броя интервалите/ и след като ми издадоха първите канадски документи с 2префасонирани имена и след като половин година спелувах като щурава най-накрая реших да си съкратя имената.Ето такъв ми е случая.
благодаря на всички,които се включиха по темата:)))
Поразпитах и познати и приятели,докато си честитяхме Великден:))))
И за каква една буква разлика ми говорите бре хора?:))))
Моите имена са 37 букви/забележете,че не броя интервалите/ и след като ми издадоха първите канадски документи с 2префасонирани имена и след като половин година спелувах като щурава най-накрая реших да си съкратя имената.Ето такъв ми е случая.
благодаря на всички,които се включиха по темата:)))