Резидентство за родители?
- ablood
- Обратна връзка:
Резидентство за родители?
Искам да доведа родителите си завинаги. Майка ми има средна(овладяна) форма на паркинсон. Това може ли да им отреже пътя?
Не искам да се пробвам напразно, защото, ако декларирам родител с паркинсон пред правителството, после никога няма да имам читава частна застраховка.
Не искам да се пробвам напразно, защото, ако декларирам родител с паркинсон пред правителството, после никога няма да имам читава частна застраховка.
Последно промяна от ablood на Пет Мар 07, 2008 8:28 am, променено общо 1 път.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Re: Резидентство за родители?
Мисля че в официалния сайт някъде имаше информация относно заболяванията, най-добре провери там.ablood написа:Искам да доведа родителите си завинаги. Майка ми има средна(овладяна) форма на паркинсон. Това може ли да им отреже пътя?
Не разбира това притеснение от къде идва - защо да нямаш здравна застраховка?ablood написа: Не искам да се пробвам напразно, защото, ако декларирам родител с паркинсон пред правителството, после никога няма да имам здравна застраховка.
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
- ablood
- Обратна връзка:
Азстна застраховка
Поправих се - частна застраховка. Застрахователите питат има ли човек в семейството с еди какви си заболявания, преди да ти направят застраховка живот.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
ami много ясно че ще питат, това са пре-екзистинг къндишънс и никой няма да се навие да застрахова при някое по-сериозно заболяване. Обикновено може да попълниш само questionnaire и да декларираш че си здрав, но в повечето случаи има някои първични изследвания преди да сключат застраховката.
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
- Ivet
- Обратна връзка:
Re: Азстна застраховка
Не могат да ти откажат застраховка живот, защото майка ти е болна. Сключването на застраховка се определя основно от възраст/пушач-непушач/здравословно състояние (правят ти изследвания) и после други фактори като семейни заболявания. Като цяло отделните фактори могат да ти вдигнат евентуално вноските от например 50 на 60$, но единствено здравословното ти състояние може да ти попречи да си направиш застраховка. За здравна застраховка от работата въобще няма значение.ablood написа:Поправих се - частна застраховка. Застрахователите питат има ли човек в семейството с еди какви си заболявания, преди да ти направят застраховка живот.
Let it go...
Re: Азстна застраховка
Разбирам, че говориш за застраховка-живот за себе си, а не за родителите ти.ablood написа:Поправих се - частна застраховка. Застрахователите питат има ли човек в семейството с еди какви си заболявания, преди да ти направят застраховка живот.
По принцип застрахователите са предпазливи по отношение на застраховката-живот. Общо взето не биха отказали минимална такава. Във формуляра (или въпросника), който трябва да се попълни има раздел за евентуални настоящи или наследствени заболявания. Когато се декларира някакъв по-сериозен проблем, застрахователят е в правото си да поиска медицински изследвания, съпроводени от рапорт. На негова основа той може да прецени, че риска за него е голям и да откаже по-голяма застраховка. Но както вече казах, не би следвало да откаже минимума.
Ако не е неудобно, мога ли да попитам за коя компания става въпрос (тъй като работя в сферата...да не е при нас

tuk нещо бъркаме понятията! ако той иска да доведе майка си като резидент, то тя ще трябва да мине преглед евентуално през Вита и там могат да не я пуснат. Ако дойде тука като турист, няма да има проблем в повечето случаи, но ще излезе скъпо, ама нали той иска да остане тука за постоянно.
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
- ablood
- Обратна връзка:
Друга тема
Да не дискутираме моята застраховка повече!.
Някой има ли представа дали паркинсонът ще е пречка да получат резидентство? Идвали са като туристи, ама това е съвсем друга работа.
Някой има ли представа дали паркинсонът ще е пречка да получат резидентство? Идвали са като туристи, ама това е съвсем друга работа.
Re: Друга тема
Отговора е лесенablood написа:Да не дискутираме моята застраховка повече!.
Всички болести които водят до това че държавата да се грижи за тия хора са в черния списък .
Просто колкото и да е богата 1 страна -не знам някъде по света да има такова нещо.
отиваш и проверяваш с кои болести не се допуска емиграция в Канада и си готов. Ако болеста на маика ти е в списъка -сори .Ако не спонсорираш.
Re: Äðóãà òåìà
èìà ëè íÿêîé ñ ïðåñåí îïèò äà ñïîäåëè ïðîäúëæèòåëíîñòà íà ïðîöåñà íà ñïîíñîðèðàíå .... â Êåáåê ?
Re: Друга тема
Зависи за кое спонсориране говориш!heat написа:има ли някой с пресен опит да сподели продължителноста на процеса на спонсориране .... в Кебек ?
Ако е за родител - нямам идея, но ако е за съпруг/съпруга или деца нещата влизат в рамките на 6 месеца до година макз! От подаването до вземането на виза!
Освен това спонсорирането не е провинциална, а федерална процедура. Това го пиша, защото някъде по долу видях отговор, 4е е 25 месеца за Квебек. Пак казвам, ако е за родител нямам идея, но за фамили мембърс нещата са доста бързи...
Re: Äðóãà òåìà
Äà, çà ðîäèòåë ïèòàõ, âå÷å ìèíà åäíà ãîäèíà, îò Ôåä ñïîìåíàõà ÷å ùå îòíåìå ìåæäó 2 è 3 ãîäèíèbalbi написа:...Çàâèñè çà êîå ñïîíñîðèðàíå ãîâîðèø!
Àêî å çà ðîäèòåë ...