Collection agency

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
bro

Collection agency

Мнение от bro »

Някой имал ли си е взимане-даване с такава агенция? Интересува ме как се процедира.
bateto

Мнение от bateto »

тея пак какво колекционират :D
Аватар
Al Bundy

Мнение от Al Bundy »

Парички от тия дето не са си платили дълговете към кредитните карти и прочее.
bateto

Мнение от bateto »

ми и аз искам да си правя такава колекция. :D значи един вид рекетьори пазени от закона дето сами са си го гласували. :lol:
kralimarko

Мнение от kralimarko »

Бате айде да си отворим една такава агенция и ния с теб :lol: :lol:
Те тва е убав бизнес ,само дето требе да сме гадни копелета и да досаждаме на хора дето немат $$$ да си платат сметките,От умрел -писмо
Аватар
THC
СЕКСИ ПИЧ

Мнение от THC »

може пък да вършат работа и да връщат парите...
щот в бг-то нали знаете как е? ще викнеш тимаджиите ама те едно 50% комисионна ще си удържат
Пари на заем - само взимаме.

http://www.thc-ministry.net/untoldstory/#INDEX
bateto

Мнение от bateto »

бе малко работата ми се струва на умряло куче нож да вадиш.какво могат да вземат от бедняка освен единственните му цървули.най много да му осерат кредитната история.биг диъл :lol:
bro

Мнение от bro »

Интересува ме дали могат да ти вземат нещо или просто ти преебават кредит хисторито.Щото ако е само до него-да го преебат.Голяма работа :wink:
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

bro написа:Интересува ме дали могат да ти вземат нещо или просто ти преебават кредит хисторито.Щото ако е само до него-да го преебат.Голяма работа :wink:
Могат баце. Ако сумата е под $10000 ще заведат дело срещу тебе в Small Claims Court. После ще го спечелят и ако междувременно не си обявил банкрут (или си в процес), още 1-2 месеца след това пристигат с шерифа (след 2 нотиса от страна на шерифа) и почват да събират от вас квото ти е излишно :wink:
bateto

Мнение от bateto »

за малкия съд сумата не трябва ли да е под 7000 и ако няма нищо излишно кво к..а му ще вземат.
bateto

Мнение от bateto »

между другото ,ако колекшъните започнат да те зарибяват с разни изгодни оферти като условието е да отидеш при тях да подпишеш не им се вързвай,щото образно казано ще ти щракнат белезниците.могат единственно да те плашат ,че ще ти дойдат в къщата да ти секвистират имуществото,но знай ,че нямат никакво право,това е посегателство с/у личноста.единственно тъжителя ,ако е спечелил дело и има съдебно изпълнително решение може да ти дойде съдия изпълнител да ти описва ,но колекшъните не ,те са само за психологически тормоз.
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

miteto написа:
bro написа:Интересува ме дали могат да ти вземат нещо или просто ти преебават кредит хисторито.Щото ако е само до него-да го преебат.Голяма работа :wink:
Могат баце. Ако сумата е под $10000 ще заведат дело срещу тебе в Small Claims Court. После ще го спечелят и ако междувременно не си обявил банкрут (или си в процес), още 1-2 месеца след това пристигат с шерифа (след 2 нотиса от страна на шерифа) и почват да събират от вас квото ти е излишно :wink:
това виц ли е или така се прави наистина?
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
bro

Мнение от bro »

miteto написа:
Ейй,да го е...а.Ами как стоят нещата с банкрут?
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

sasho71 написа:това виц ли е или така се прави наистина?
Да Саше, така е. Освен това в доста случаи агенцията купува дълга от кредитора за 40%, т.е. ако ти дължиш на Бел $100, те продават твоя дълг за $40 и после агенцията квото успее да си събере. Така че те имат зор да те гонят минимум за $40 от тези $100 и ти ако си тарикатче може да се разбереш с тях примерно да дадеш $60-70 и пито платено :D
Pepon

Мнение от Pepon »

Това с дълговете и банкрутуте в Канада е голям цирк. Аз имах един колега, които правеше много глупости /хазарт и т.н./. Взел, че натоварил кредитните карти с 35к, после спрял да плаща и те станали 50к за има-няма 2 години. То бяха едни дела, едни панаири, по едно време, докато обяви банкрута си държеше ДВД-то и ТВ-то в колата като идваше на работа :D
Беше поискал от шефа да му плащат на ръка, а не с pаy check в един период :shock:
След малко повече от 2 години отиде и си купи на кредит чисто нова кола за 16к. Чувам, че си я кара и до днес без проблеми. Та всичко е куче влачи, диря няма...но трябва да си местен за да познаваш добре начините да се заобикаля закона. А законът е врата в полето, дори и в Канада.
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
Публикувай отговор