Tigani,tendzeri,lekarstva-kakvo to4no da nosja?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
TRIPLE X

Tigani,tendzeri,lekarstva-kakvo to4no da nosja?

Мнение от TRIPLE X »

Njamam ideja kakvo to4no da nosja s men pristigajki v Canada.Da predpolozim,4e sum nael kvartira 4rez prijatel,kojato e obzavedena prili4no.Posuvetvajte me ot kakvo 6te imame nuzda az i suprugata mi,kato absoljutno na4inae6ti kandidat-kanadci v samoto na4alo.4uvam naj-razli4ni kilogrami za bagaza v samoleta -ot 32 na 4ovek do 60.Ne mi se vla4at izli6ni ne6ta za smetka na drugi,vazni.Siguren sum,4e vsi4ki ste se sbluskvali s tozi problem,taka 4e dajte mi malko akul za da si spestja nervi.Blagodarja na vseki predvaritelno za informacijata
VENI,VIDI,VICI
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

bih te posavetval- nai napred si vzemi edna torba s lekarstva!!! che tuk sa mnogo trudni s izpisvaneto na edin obiknoven antibiotik. odeala i tem podobni prosto ne gi nosi, nyama smisal, tuk e ujasno goreshto navsyakade. vzemi i vajni uchebnitzi vav vrazka s profesiata ti. a bagaja e 2x32 kg na chovek, za 90 % ot kompaniite
Аватар
fe_ya
Ефирна
Обратна връзка:

Мнение от fe_ya »

Килограмите са стандартни на човек по два багажа всеки с тегло не повече от 32 кила - демек имате право всеки от вас на 2х32=64 кила или общо 128 за двама ви. Всеки от вас има право и на ръчен багаж - в зависимост от авиокомпанията варира между 5 и 10 кила. В ръчния багаж не влиза връхна дреха /може да носите едно яке или палто в ръка нищо че навън е 30 градуса примерно :-)/ както не влиза и дамската чанта която никой не я мери :-) изводите са си за теб или за жена ти :-)
Ще имате нужда от всичко, което имате, просто както всички тук са казвали много пъти ако нещо го нямате ще го купите тук - просто си вземете това което вече имате - всичко за домакинството, лекарства примерно за около година, подправки, речници, учебници и справочна литература, дискове с каквото ви трябва.
За домакинството всичко което имате и можете да вземете - приборите чашите и чиниите тук мисля че не са много скъпи така че ако трябва да избирате дали да вземете тях или тенджери и тигани /естествено ако си имате хубави/ моя съвет е вземете тенджерите и тиганите - струва ми се че те тук са по-скъпи, но ако можете да вземете всичко не се двоумете.
За завивките - чаршафи долни препоръчвам от тук да вземете ако си нямате много голям формат - просто тукашните са правени за тукашните легла и мисля че са по-удачни - иначе горни чаршафи, калъфки и завивки май е по-добре ако имате да си ги донесете.
Ел. уреди май няма смисъл да носите - тук са достъпни като цена и са си съобразени с електричеството. Ако нямате особени претенции почти всяка седмица има промоции и пускат миксери, пасатори, кафемелачки, тостери и други подобни за по 10-15 долара.
Моето мнение е че тук хубавите дрехи са скъпи - така че съвета ми е докато вървят разпродажби да се снабдите с хубави якета от България, за обувки мнението ми е същото - до сега не съм очарована от канадските обувки - на външен вид има хубави, но не са ми удобни, за сметка на това маратонките им ми харесват повече от българските.
Успешно събиране на багажа пък поровете назад - темата е многократно предъвкана - сигурно ще намерите много полезна информация.
Аватар
bijou

Мнение от bijou »

Az su6to 6te kaja na purvo mqsto lekarstva,no ne prekalqvaite s koli4estvata 4e te imat srok na godnost vse pak!Puk posle ako se naloji (nedai si Boje)6te vi pra6tat ot BG i tolkova!Nie li4no vzexme vsi4ko kakvoto imaxme!(nai-neobxodimoto ot tova razbira se)No za smetka na tova kato pristignaxme tuk si kupixme samo mebeli,texnika i nqkoi drebni ne6ta!E vqrno be6e ni mnogo trudno s tolkova mnogo bagag,no posle ne sujalqvaxme!Tenjerite tuk sa bokluci,a xubavite sa mnogo skupi!Razbira se,ako imate dosta pari4ki moje vsi4ko ot tuk da si nakupite!Nie sme 3-ma du6i i bqxme sus 7 saka :shock: Kato ediniq go platixme dopulnitelno-110$,puk ru4niq bagag ni be6e po 1 4anta po 10kg+o6te xilqdi 4anti4ki i torbi4ki.Bqxme kato xamali :? Az se qdosvax v na4aloto ot tozi svrux bagag,no posle se radvax kolko mnogo ne6ta ne mi se naloji da kupuvam tuk!Za kilogramite pravqt problem na leti6teto v bg,drugade-ne!Ako sa nad 32kg ti kazvat da vadi6 bagag.Na6ite razbirase vsi4ki bqxa nad 32kg s 2-3 kila otgore,no nali si platixme edin sak im napravixme skandal kak moje da vadim bagag kato sakovete ve4e bqxa vakuumirani!Ta se padna edna svqstna jenica i ni vlezna v polojenie,no ni kaza 4e po princip e zabraneno,za6toto zastraxovkata na xamalite bila za 32 kg.Ta taka!V kraina smetka 6te postupita kakto vie sami si re6ite!Jelaq vi kusmet i lek put! :D
Аватар
Flash

Линк :)

Мнение от Flash »

Прегледайте този форум:

http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... sc&start=0

Пуснато на: Пон Дек 01, 2003 4:02 pm Заглавие: Какво да купим от Бг преди заминаване за Кб?

Може да намерите полезни неща и съвети.
Човек не може да избере родителите си и къде да се роди, но може да избере къде, с кого и как да живее !
Аватар
Maria

Мнение от Maria »

По отношение на количеството багаж, искам само да вметна, че специално с КЛМ, то е намалено. Преди няколко дена, като си правих резервация, ми обърнаха внимание на това: актуалните цифри са 2х23кг + 7кг ръчен. А и някакъв размер на чантите посочиха - 158см....каквото и да означава това :roll:
Аватар
p4eli4ka
Обратна връзка:

Мнение от p4eli4ka »

Здрасти Мария :)
Ако беше дошла преди няколко дни на срещата във Варна, щях да ти поясня какво означават тези 158 см. Ама ще опитам и тук. Тези 158см. са сбора от трите измерения на куфара (кашона, сака, чантата). Примерно кашон 50см/50см/58см е долу горе идеалния вариант. Колкото повече се приближаваш до формата на куба, толкова по-голям обем багаж ще събереш. Ако решиш да използваш кашон за част от багажа, потърси от познати кашон от 17" монитор, той е почти идеалния вариант. Ако имаш въпроси, пиши ЛС или мейл.
А това, че КЛМ са намалили максимума на багажа, явно е от скоро. До преди месец важеше това за 2х32кг. на човек. Всичко най-хубаво от нас и дано се видим преди да хванете самолета за крилцата :wink:
Аватар
ClaireIv

Мнение от ClaireIv »

stranna rabota :( :?: ,
az minalia chetvyrtyk (12.02)si napravih reservatsiiata pri KLM i mi potvyrdiha,che dopustimia bagag e 2x32
Carpe Diem!
Аватар
fe_ya
Ефирна
Обратна връзка:

Мнение от fe_ya »

Мария, провери отново за багажа - 2х23 кила е за континентален полет а не за презокеански - просто има много некомпетентни лица които подвеждат - ако трябва потърси отново в сайта на KLM там със сигурност я има информацията - аз поне я четох там преди година така че ако има промяна ще е обозначена.
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

A stiga be!
Kogato si pravihme rezervaciata s KLM - v hotel Rila - imashe dve slujitelki. po-mladata mi kaza, che imam pravo na bagage 20 i niakolko kila i az mnogo se vazmutih. Togava se namesi po-vuzrastnata slujitelka - razbirai s poveche opit, i kaza slednoto: 2*32 kg na osnoven bagage, kato razmerite sa max 158. 1*10 kg ruchen bagage ili 115 cm.
oshte utre se obajdam v buroto!
Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

Sled kato mnogo sa razstroih ot dumite na Maria, proverih kakvo kazva KLM po vaprosa:

Sur les vols au départ et à destination des Etats-Unis et du Canada, tous les passagers peuvent emporter deux pièces de bagages sans frais supplémentaires. Chaque pièce ne peut dépasser une taille de 158 cm (somme de longueur + largeur + hauteur). Le poids maximum autorisé est de 32 kg (70 livres) par bagage.

Ako niakoi ne razbira - vij mi predishnoto saobshtenie.

Dishaite spokoino - shte ima miasto i za tava!
Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Носи повечко ракия за хората дето ще те посрещат...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
laura

Мнение от laura »

Ако имаш възможност, донеси си неща, които ги няма тук- картини, икони, предмети със сантиментална стойност (колкото и абсурдни да ти се струват), българска музика, филми.
MechoPuh

Мнение от MechoPuh »

laura написа:Ако имаш възможност, донеси си неща, които ги няма тук- картини, икони, предмети със сантиментална стойност (колкото и абсурдни да ти се струват), българска музика, филми.
Prisediniavam se kam Laura. Tova koeto nemojete da kupite tuka e kulturata vi. Bulgarski neshta pochti niama (ne govorim za sirene). Kaseti, video, snimki, lichni spomeni...tova ima stoinost...drugoto sa boklutsi praveni v kitai. az lichno si prenesoh tsialata biblioteka kato se "zmaognah" s konteiner ot BG.
A po povod na obuvkite niakoi beshe pisal che niama hubavi canadski...tova e goliama zabluda. ima, no struvat kolkoto sedmichnite razhodi na sredno imigrantsko semeistvo- 150-300 CAD. s 2 godini garantsia (minimum) i ako na niakoi mu stane studeno s tiah moje da se obadi vav firmata- shte poluchi bonus...ako iskate saitove- kazvaite da tarsia adresite ot jenata :wink:
Joy

Мнение от Joy »

A po povod na obuvkite niakoi beshe pisal che niama hubavi canadski...tova e goliama zabluda. ima, no struvat kolkoto sedmichnite razhodi na sredno imigrantsko semeistvo- 150-300 CAD. s 2 godini garantsia (minimum) i ako na niakoi mu stane studeno s tiah moje da se obadi vav firmata- shte poluchi bonus...
Сигурна съм,че има и такива,но ако говорим именно за ботуши (предполагам,че тях имаш впредвид),хубавите започват от 110-120 дол. За такава цена могат да се намерят хубави,качествени дамски ботуши от естествена кожа и с естествена вълна отвътре.Трябва да спомена,че и в България са по над стотина лева. Ако става въпрос за затворени обувки,добрите започват от 40 дол.(както и в България доколкото си спомням от 40 лв. бяха)Цените не се отличават много,но това ще го забележите чак след годинка и отгоре... :D Та,затова си носете,носете! :D
Сега да съм на ваше място,картини бих си взела както препоръча Лаура.
Ако ще носите тенджери и тигани,на Тефал си вземете тиган с капак ако намерите (тук няма такива) или ако са наистина качествени.Китайските тенджерки със стъклени капаци са по 38 дол. комплекта.Ренде Бьорнер ако си ползвате,че умирам тук за любимото си ренде,но го оставих... :( Прибори за хранене си вземете повечко,защото комплект лъжици и вилици излиза скъпичко.
Лекарствата-най-важното.Трудно е да се каже какви по-точно-това си е строго индивидуално,но антибиотици,противозачатъчни си носете повечко.Всички по-силни лекарства,които ползвате.За простудни заболявания бронхолитици и бронхоразширяващи (каквото сте си ползвали и го познавате добре)За всички хронични заболявания.Най-добре съставете списък с всички възможни болежки и поговорете с фармацевт(най-добре познат) да ви препоръча тези лекарства,които в чужбина са с рецепта или пък са си специфични за България.Аз дадох 200 лв. за лекарства преди заминаване(при все че си имах повечето от нужните неща) и не съжалявам за нито една стотинка.Да,билки си носете всякакви-тук няма да намерите.
Заключено