интервю с имигрешъна при кацане на летището
-
- Обратна връзка:
интервю с имигрешъна при кацане на летището
Здравейте! Какви въпроси ви зададоха офицерите от имигрейщъна (или както там се казват) при кацането ви на летището при първото ви влизане в Канада. Вярвам, че отговора на въпроса не вълнува само мен. Благодаря ви предварително!!!!
Това, което помня, е "това ли е крайната дестинация" и "къде ще отседнете". Дадоха ни да се подпишем на няколко места и мисля това беше. Може би около 2 минути отне. После друга служителка питаше с колко пари пристигаме и попълнихме някаква бланка и ни пуснаха да си ходим. Минахме покрай хора, на които им проверяваха багажа и поизтръпнах, но ни пожелаха само приятна вечер и да сме ходели да си почиваме вече и това беше.
Ние пристигнахме преди 2 седмици във Ванкувър. Минахме много бързо. Ние сме по процедурата за Квебек, но те не ни питаха защо кацаме тук, дали оставаме тук. Питаха ни само с колко пари влизаме и това беше. Ние решихме все пак да им покажем сертификатите и имигрейшън офицерката ги погледна все едно ги вижда за първи път и каза, че не й трябват. После направи снимка само на мъжа ми и ни пожела всичко най-хубаво. Всичко отне около 5 минути.
"I'll think of it all tomorrow. After all, tomorrow is another day."
Ако снимката от Бг не е съвсем по техните изисквания ти правят на място на летището. Наште ги поразгледаха, консултираха се един друг и решиха, че стават. Да, ама не, после получихме писмо къде и кога да се явим за нови снимки. Та по-добре, че са го снимали на място човека, че да не се занимава после.
В този ред на мисли, поради объркване на летището ние декларирахме, че влизаме със 600 долара. Имиграционната опули очи, сви рамене и каза: "Ваш си е проблема, ама да знаете, че с тази сума няма да изкарате и седмица" и подписа документите. Чак тогава се усетих какво е станало и доста се смяхме.optics написа:Въпроса за колко пари носите винаги ми се е струвал про-форма, докато една позната от Торонто не ми разказа как на тях са им казали да извадят парите и са ги броили до последния долар. Това става -- Май 2003-та.
А, да, и нас ни снимаха. А снимките уж бяха по всички изисквания...
Гледам че пишете за снимки при пристигането, трябва ли да имаме снимки в нас или ползват снимките от документите , придружаващи визите. 

DCS Виена: 28.12.2006
Интервю: 22.08.2007
Док Букурещ: 05.09.2007
Баркодове: 09.10.2007
Направени медицински: 09.11.2007
О.К. Медицински: 23.11.2007
Покана за визи: 09.01.2008
Визи: 29.01.2008
В Канада:29.02.2008
Интервю: 22.08.2007
Док Букурещ: 05.09.2007
Баркодове: 09.10.2007
Направени медицински: 09.11.2007
О.К. Медицински: 23.11.2007
Покана за визи: 09.01.2008
Визи: 29.01.2008
В Канада:29.02.2008
никви снимки не трябва да носиш, те си имат камера пред гишето дето стоиш, само леко приклякваш и те снимат и снимката излиза веднага.Venko написа:Гледам че пишете за снимки при пристигането, трябва ли да имаме снимки в нас или ползват снимките от документите , придружаващи визите.
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
-
- MoHTpeal_boy
Аз когато пристигнах просто ме питаха къде ще отседна , с какви пари влизам и на колко си оценявам вещите които имам.След това само ме накараха да си прекарам куфарите през скенер и полицая ми вика :"Ама вие тука имате 2 шишенца" и аз и викам "Ми имам да!" , и тя :" Добре дошли в Канада!" 

Последно промяна от MoHTpeal_boy на Вто Мар 04, 2008 2:15 pm, променено общо 1 път.
Ами четете - месо в Канада не се носи. Никакви хранителни продукти.Herisson написа:Haс никой не ни снима, нито ни искаха снимки, но падна голямо ровене из багажа. Взеха ни всички местни продукти, усещането е ужасно така, че по-добре не носете такива неща. :rotaeye:
Пък и за какво ви е. Кеф ви хубава луканка под път и над път, а не като в БГ -мокра и не се знае от какво животно е месото.