Пренасяне на CD/DVD до Канада

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
ivonasi
Обратна връзка:

Пренасяне на CD/DVD до Канада

Мнение от ivonasi »

Здравейте! През месец април идвам в Канада. Наред със всички други въпроси ме тревожи и как да пренеса CD/DVD, които съм събирал през годините и дали няма да имам проблем на границите. Искам да попитам тези, които са минали по този път - имали ли сте проблеми с при влизане в Канада и сте носили софтуер (програми, игри, филми и т.н., които РАЗБИРАСЕ са нелегални) 300 -400 диска например. Благодаря ви предварително!!!!!!!
Аватар
mouse

Мнение от mouse »

Няма проблеми, за по-лесно ги носи без кутиите.
Сиренето е безплатно само в капана.
ivonasi
Обратна връзка:

Мнение от ivonasi »

Благодаря ти mouse! Аз смятамда си взема някакви класьори за по 100-200 диска и наистина да махам обложки и кутии. Така хем ще заемат по-малко място хенм най-накрая ще взема да си подредя дисковете :) :)
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

1. А как трябва да бъдат оценени, предвид изискването да се оценява всичко внесено според това, колко то би струвало в момента на вноса в Канада и трябва ли да се даде точната бройка?
2. На колко приблизително се оценява 1 грам злато 14 карата в момента в Канада?
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Павел написа:1. А как трябва да бъдат оценени, предвид изискването да се оценява всичко внесено според това, колко то би струвало в момента на вноса в Канада и трябва ли да се даде точната бройка?
2. На колко приблизително се оценява 1 грам злато 14 карата в момента в Канада?
не издребнявай толкова, няма нужда от големи точности
Ann
Обратна връзка:

Мнение от Ann »

Ние също носихме доста CD и DVD, бяхме ги пръснали навсякъде из багажа. Мисля,че такова количество (300-400 бр.), за каквото говорите, не е много уместно да ги слагате на едно място. Ако имате лаптоп, спокойно можете да си качите някои неща там. Като за новопристигащи, вероятността да Ви проверят е малка, но все пак имайте "едно на ум".
Късмет!
Ако искаш да промениш света, започни първо от самия себе си!
Аватар
mice

Мнение от mice »

За златото, искат да го опишеш, примерно два пръстена, една гривна. Като ти сам си оценяваш колко струват, не питаха за грамове. Митничарят ще ви помогне.
За CD и софтуеьр не са ни питали дали носим.
Публикувай отговор