Преди време бях пуснала една тема за киселото мляко и останах поразена от високото качество на получената информация. Благодаря на всички за участието.
Сега искам да обсъдя въпроса защо храните които намираме на пазарите в изобилие и са генетично променени са вредни за нашето здраве.
Очевидно, щом задавам този въпрос моите познания са нулеви. Според мене въпросът има два измерения - научно и чисто икономическо. Аз бих имала мнение по икономическото. Според мене се създава нова необходимост у хората да купуват органични храни и съответно да заплащат повече за тях. Може би това е опростенческо мнение
Но за научната страна учудването ми е огромно
1. До колкото знам в Европа е забранено да се продават. Защо в Америка не е така. Дали тука са по-късогледи и решават че е по-добре хората да са сити, даже и по-късно това да се отрази на здравето им
2. Тези храни са просто врезни или може би ще се окажат вредни след време. С една дума, една ябълка има повече вещества отколкото една оргарична ябълка и тези повече вещества са вредни или с неизвестни последици за здравето. Давам примера с ябълката, защото, доколкото знам ,плодовете не задържаш нитрати както зеленчуците. ДОКОЛКОТО ЗНАМ т.е. не много

Надявам се да проявите интерес към дискусията. Причината е че скоро прочетох някъде за доста преуспяваш бизнес на производител на дънки , който използва ОРГАНИЧЕН ПАМУК