Турист...работник
Турист...работник
Здравейте. Малко е необичаен въпроса. В момента се върнах от щатите бях там 2 години и сега искам да пробвам как е в Канада, но за съжаление няма никакви работни програми за там има само за определени професии и се чака доста време. Искам да попитам ако замина с туристическа виза ще е възможно ли да си намера каквато и да е работа. Разбира се че ще е неквалифицирана. Поне в началото, за да предобия представа как е и да си плащам сметките. За по нататък сигурно ако почна ще мога и работно разрешително да си изкарам. Но въпроса ми е това дали ще мога да започна някаква работа или е невъзможно. В щатите поне беше лесно да си намериш така работа, но за Канада може би е различно.
Зависи къде в Канада, но като цяло възможностите за нелегална работа тук са много ограничени. Като отидеш на интервю задължително ще ти поискат социален номер. А ако някой те наеме нелегално, то ще е за малко пари, които едва ще ти стигат да си покриваш разходите. Не забравяй, че българската диаспора тук е много по-малка, общото население е значително по-малко, така, че няма много възможности да се мине между капките.Това не е Чикаго. Не съм чувала някой да работи нелегално на друго място освен в Квебек, но едва ли такъв живот ще ти допадне, защото в Канада не се правят бързи пари, а се живее спокойно. Ниско квалифицираният труд е лошо платен в легалния си вариант, прави сметка, ако си нелегален, за по-добро никой няма да те наеме без документи.
Ще ти кажа само, че за мен Канада си остава по-добрият вариант от Щатите. Поне засега.
Сигурна съм, че след мен ще се излее поток от съфорумци, които ще обяснят как и къде някой си бил работел еди-си-какво-си нелегално и колко много били такива, ама като цяло можеш да ги сложиш в графа "Казан-речено през оградата" и " Ако баба ми имаше дръжка".
Тая масова практика дето я има в Щатите с милионите нелегални емигранти, тук не се прилага. Ако трябва да се изразя малко по грубо: "Тая дето си я намислил няма да стане."
Пробвай по нормалния начин не е невъзможно. Каквото и да решиш, успех!
Ще ти кажа само, че за мен Канада си остава по-добрият вариант от Щатите. Поне засега.
Сигурна съм, че след мен ще се излее поток от съфорумци, които ще обяснят как и къде някой си бил работел еди-си-какво-си нелегално и колко много били такива, ама като цяло можеш да ги сложиш в графа "Казан-речено през оградата" и " Ако баба ми имаше дръжка".
Тая масова практика дето я има в Щатите с милионите нелегални емигранти, тук не се прилага. Ако трябва да се изразя малко по грубо: "Тая дето си я намислил няма да стане."
Пробвай по нормалния начин не е невъзможно. Каквото и да решиш, успех!
Абсолютно категорично е установено, че ключова характеристика на индивидуалното благополучие е принадлежността към морална общност, усещането, че си ангажиран с нещо отвъд тебе, което придава социален смисъл на съществуването.
И аз искам спокоен живот не да изкарам много пари. Имах го в Америка, но там просто няма възможност да си взема гражданство или каквото и да било. Просто американците те карат да станеш нелегален и аз реших преди това да се случи да се прибера. Четях по много сайтове, правих теста, но нямам достатачно точки, защото първо съм на 22 няма как да съм с висше и да имам опит над 1 година... и т.н. Всички които имигрират или мама и тати са там или пак цялото семейство на куп, но на мен така ми се е паднало, че нявсякаде сам трябва да си пробивам. Имам приятелка от Перу тя пробва да кандидатства за програмата, в която гледаш деца или стари хора, но не стана. Сега аз мисля, че начина е отивам там (намерих си квартира от един сайт за съквартиранти) и си намирам работа. Този номер разбрах, че е нещо като ССН в щатите. Много лоша работа като бях там си мислих, че поне за Канада не е толкова трудно. Четох че ако живея там 2 години после мога да си подам за перманент резидент. Ако някой може да даде съвет или някаква насока какво да правя. Писах на обяви в хотели, но явно никой не съдейства за работно разрешително. Ще съм благодарен ако някой даде съвет.
пак опират до пари нещата, зависи колко имаш, можеш най лесно да дойдеш като международен студент тука, да учиш и след завършването да останеш. Разбира се ако си намериш работа. Така ще вземеш работна виза и пътя към перманент статута е кратък. Другия вариант е много дълъг и мизерен дето си го намислил, нелегалната работа си е мизерия и ходене по мъките.
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Да за ученето съм съгласен и в момента чета езикови програми CANADA
LANGUAGE COUNCIL май с тях мога да дойда с разрешително за учене и после работно разрешително. Мисля че това е добра идея някой ако ми даде допълнителна информация, а парите незнам колко ще ми трябват и кога ще мога да си изкарам работното разрешително, защото ако се наложи да чакам 1-2 години доста пари ще са нужни, за да се издържам без да работя толкова дълго време.
LANGUAGE COUNCIL май с тях мога да дойда с разрешително за учене и после работно разрешително. Мисля че това е добра идея някой ако ми даде допълнителна информация, а парите незнам колко ще ми трябват и кога ще мога да си изкарам работното разрешително, защото ако се наложи да чакам 1-2 години доста пари ще са нужни, за да се издържам без да работя толкова дълго време.
Облачко тук са се опитали да ти го кажат по деликатно, ама ти явно не си разбрал. Да ти го кажа с две думи и аз - няма да стане. Ако си бил в Щатите и си решил, че там е зле за нелегалени имигрант аз мога да те уверя че там е трудно, а тук невъзможно Първо не ми е ясно и да имаш квартира как ще дойдеш. Айде да речем че почти уцелиш jackpota и вземеш туристическа виза не те виждам какво ще правиш след това. Какво те кара да мислиш, че си толкова по-добър с твоите 22 години от 200 000 годишно пристигащи легално и в какво си по-добър?
Това и друг път съм го казвал - сега специално за теб.
Имиграцията сама по себе си не решава проблеми. Напротив - създава много нови. Има смисъл да имигрираш, ако знаеш къде отиваш, какво искаш и как приблизително да го постигнеш.
Имиграцията сама по себе си не решава проблеми. Напротив - създава много нови. Има смисъл да имигрираш, ако знаеш къде отиваш, какво искаш и как приблизително да го постигнеш.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.
Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Адаш кво го плашиш момчето толкова.Ако е як,здрав и издържлив на работа и бой даже и кинти може да направи ,поне в Мтл.За флаерите и пицата никой няма да му иска СИН номер,трябват му само здрави крака,лека кола и канатска книжка.Ако гърби по 70-80 часа на черно/което означава да не плаща данъци/ на седмица ще скатае по вече кинтоци отколкото една детска учителка или некадърен инженер.
бате що го заробваш така момчето с пица и флаери? Ми на 22 може и стриптиз да прави. Ние с тебе сме дърти и не ставаме вече, ама на 22 ... има да хвърлят лунита по него бабите!
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.
Ей верно! Ама не забравяй че всичко деро съм ти го писал по-горе за имиграцията продължава да е валидно. Освем ако въпросната канадска гражданка не е много богата и много глупава.mouse написа:Няма нищо невъзможно на този свят.
Идваш като турист или както го наредиш и се жениш за канадска гражданка. Проблема е да я намериш. Имам такъв познат който дойде от Щатите.
Иванчо,що не идеш да се гръмнеш,бе,момчето ми..Като не можеш да помогнеш-не пречи.Много ти е широко на тебе около врата,майтап да става,пък облачко да го ....Ivan1007 написа:бате що го заробваш така момчето с пица и флаери? Ми на 22 може и стриптиз да прави. Ние с тебе сме дърти и не ставаме вече, ама на 22 ... има да хвърлят лунита по него бабите!
P.S.И тази глупост,дето си я сложил като подпис,по-добре я изтрий,че си смешен.
що да го заробя момчето с пица и флаери.то по тая логика 50% от българите и техните семейства трябва да са роби след като работят точно тия две неща плюс чистене на еврейски къщи и какви ли не ;робски; дивотии,с тая разлика ,че лапат сошиал и детски щото са легални,докато той съвсем спокойно може да си ги работи тия работи с изключение на тая екстра.ами я виж колко българи само пращат родителите си които са им дошли на гости като туристи да ги работят тия работи и да заработят билетите и издръжката си тука.
или може би нещо излъгах за ;Истината; за канада А.
или може би нещо излъгах за ;Истината; за канада А.
Явно и на теб ти е останало нещо българско и то от лошото Първо не съм казал че съм на 22 и с това съм по добър от другите. Казах го в точно обратния смисъл, че сега ми е по трудно, защото още не съм завършил и нямам семейство. Поради тази причина доста точки ми смукват. Чети моля ти се! Второ в щатите казах че не съм бил нелегално но просто няма начин да си изкарам документи и поради тази причина, за да не остана нелегално реших да си дойда. Както и да е все пак мерси за твоя коментар За другите отговори аз това исках да знам явно за по простите професийки няма да има проблем. Аз казах искам само да дойда и да си имам каквато и да е работа, за да вида как е и възможно ли е да се направи нещо. В предишния си коментар открих тези училища. Мисля че това е доста добра идея за да станеш легале. Прочетох в на няколко училища страниците че ако завуршиш и вземеш диплома после ти е осигурена работата. Ако например си учил 10 месеца може да работиш 10, но после не е май проблем да продължиш, но не съм сигурен това вие ще кажете. Нали сте там Прочетох също ако съм работил 2 години после мога да подам за перманент резидент. Мисля че това е добра стратегия за млади хора които като мен нямат достатачно точки от теста, но искат да отидат. Дано тази тема да е полезна на някой. Чакам още предложения за "мизерни" работи и план за действие. Виждам че повечето от Вас сигурно са с положение и т.н. с добра работа, но хора мизерна работа няма. Работиш за по 8 долара на час 50 часа това ти е наема за квартирата. Следващата седмица за храна и така. Радвайте се на спокоен живот парите нямат никакво значение. Поне от това може всеки да се научи от хората в България до какво води постоянно да се мисли за пари- нерви, убииства, престъпления, далавери, а да не казвам баба ми и дядо ми като почнат да смятат всичко и колко си скъсяват животаIvan1007 написа:Облачко тук са се опитали да ти го кажат по деликатно, ама ти явно не си разбрал. Да ти го кажа с две думи и аз - няма да стане. Ако си бил в Щатите и си решил, че там е зле за нелегалени имигрант аз мога да те уверя че там е трудно, а тук невъзможно Първо не ми е ясно и да имаш квартира как ще дойдеш. Айде да речем че почти уцелиш jackpota и вземеш туристическа виза не те виждам какво ще правиш след това. Какво те кара да мислиш, че си толкова по-добър с твоите 22 години от 200 000 годишно пристигащи легално и в какво си по-добър?
добре че сме от дъртите(над 30), та ни харесва тукаJunior написа:Ти си на 22, а Канада е възможно най-тъпото място от цивилизования свят за млади хора.
и всъщност защо да няма хубави заведения, ресторантчета всякакви, кухни всякакви, за 30-40$ си хапваш и пийваш супер. Друг е въпроса ако тез 30-40 са ти много
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!