Какво очаква българският емигрант в/от Канада?!
- ZanzibarHero
Какво очаква българският емигрант в/от Канада?!
Братя, не идвайте ...
http://youtube.com/watch?v=Hjhi_FHxY8k
http://youtube.com/watch?v=rC0Nsba1fWQ&feature=related
http://youtube.com/watch?v=Hjhi_FHxY8k
http://youtube.com/watch?v=rC0Nsba1fWQ&feature=related
Не съм гледала видеото, но със сигурност бих казала-Елате и опитайте!!!Всеки сам си кове щастието в Канада или България!!Живота е такъв, какъвто си го направиш, важното е да имаш куража да поемеш рисковете и да направиш промените!Аз и семейството ми сме тук от 20 дни и се чувстваме превъзходно, адаптираме се невероятно бързо и никак не съжаляваме, че направихме своя избор!Искам да пожелая успех на всички българи в България и Канада и да пожелая Весели празници-бог да ни пази живи и здрави, да се радваме на децата си и да имаме здрави ръце да работим.Другото са бели кахъри...
Какво очаква българският емигрант в/от Канада?
Слиза БГЕмигранта на Канадското летище и там го чакат. И го завеждат у тях и той вади луканката и ракията и почва да обеснява как е в БГ. А след туй го завеждат да си подаде документите, а той обеснява как е в БГ. И като се върне от подаването пак обеснява как е в БГ. И почва да си търси работа и обеснява как е в БГ. Защото за това се чувства сигурен и подготвен. С това утрепва местните. Те не знаят как е в Бг.
Проблемът е , че тук никой не търси хора, знаещи как е в БГ.
Слиза БГЕмигранта на Канадското летище и там го чакат. И го завеждат у тях и той вади луканката и ракията и почва да обеснява как е в БГ. А след туй го завеждат да си подаде документите, а той обеснява как е в БГ. И като се върне от подаването пак обеснява как е в БГ. И почва да си търси работа и обеснява как е в БГ. Защото за това се чувства сигурен и подготвен. С това утрепва местните. Те не знаят как е в Бг.
Проблемът е , че тук никой не търси хора, знаещи как е в БГ.
Клякаш не старта, оголваш зъби, напрягаш мишци, взираш се във финалната си цел и.......хукваш.
По пътя сръгваш руснака, спъваш индиеца, бъркаш в окото на китаеца и на финала ти гарантирам, че ще си в ТОП-50
По пътя сръгваш руснака, спъваш индиеца, бъркаш в окото на китаеца и на финала ти гарантирам, че ще си в ТОП-50
Човек е голям, колкото са големи мечтите му
http://www.youtube.com/watch?v=8QnN4Ob_CPE" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=8QnN4Ob_CPE" onclick="window.open(this.href);return false;
- ZanzibarHero
Много борба, много усилие ... Обаче къде са нашите съседи от Близкият Изток и не дотам близък, а и тукашните домакини как би включил.army написа:Клякаш не старта, оголваш зъби, напрягаш мишци, взираш се във финалната си цел и.......хукваш.
- ZanzibarHero
Хората ще си помислят, че като дойдеш в Канада и тука веднага те набутват в един офис, недей така..Братя, не идвайте ...
Това го разбирам като продължение на темата за камилчетата.
За клиповете, да тукашните офиси са направени по най-евтиния начин. В БГ като кажат в офиса - мед им капе от устата. А истината е, че човек не трябва да се асоциира с работата, професията, работното време. Тежко на тия дето така мислят, и в БГ и в другаде. Това ги лишава от тяхната същност, променя личността им. И Канада най-малко им е виновна.
Я ккажете вие къде ги четохте тия суперлативи, кой ви каза че Канада е голямата работа във всичко, та сега сте изненадани. Наистина ли толкова много хора имат такава ограничена представа за света? Няма лошо, сега ще знаете вече...
- ZanzibarHero
Не искам да правя коментар на написаното от теб, ще се опитам да бъда полезен(?!) на който вижда идването си тук като продължение на живота си в БГ, някакво бягство или панцея за нещо ...
Наистина има ирония и малко провокация. За много хора работата в офис е някакъв апотеоз на мечтите им и ги е срам да си кажат, че започват работа в търговията, строителството, малки производствени компании и на най-невероятни, различни от работата им в БГ, места, където животът (случайност, обстоятелсва) ги е поставил. Нямам идея защо, но настискът на "общественото мнение" (роднини, познати, съседи от БГ, пък и самото БГ комюнити в Канада) е осезателен и абсолютно неадекватен. Първият въпрос, зададен от баща ми бе: По специалността ли си работиш?7George написа: Хората ще си помислят, че като дойдеш в Канада и тука веднага те набутват в един офис, недей така..
Какво да кажа: Емиграцията, като удобен начин да работиш и живееш по-различно, отколкото си живял преди нея!7George написа: ... В БГ като кажат в офиса - мед им капе от устата. А истината е, че човек не трябва да се асоциира с работата, професията, работното време. Тежко на тия дето така мислят, и в БГ и в другаде. Това ги лишава от тяхната същност, променя личността им. И Канада най-малко им е виновна.
Никъде, разбира се. Когото получих визата направо ми се дръпна л....то. Да се набутам сам в такава ситуация. Да - плюсовете бяха повече от минусите. Но и минусите си ги биваха ...7George написа: ... Я кажете вие къде ги четохте тия суперлативи, кой ви каза че Канада е голямата работа във всичко, та сега сте изненадани. Наистина ли толкова много хора имат такава ограничена представа за света? Няма лошо, сега ще знаете вече...
стори ми се интересно-та го преписах от друг форум...
Аз с удоволствие бих помогнала на някой да го посрешна и да се адаптира, но ще взема тук да го напиша, явно някои хора идват със странни представи в ********.
1. Това, че живеем тук, не означава, че сме милионери, поемайте си ВСИЧКИ разходи.
2. Колкото и да не ви се вярва, тук времето наистина е пари и е много кът, систематизирайте си исканията, за да е полезно и безболезнено за всички.
3. Като питате нещо и ви се даде ясен и смислен отговор, не е нужно да питате още 10 човека, и то дестинирани по света. Просто го направете. Като например : преведи си едикойси докуметнт. -Ама не го направих, щото Аврам Бакалина ми каза, че няма нужда. Ама то верно трябвало, сега какво да правя?!
4. Не се извинявайте сутрин, обед и вечер, че сте притеснили помагащите, щото то си е така. Само че щом ви се помага, значи го правим, защото искаме и сме си дали сметка, че ще ни притесните, едно благодаря накрая е достатъчно.
5. Последно. Преди да си тръгнете, не си сгъвайте мръсните чаршафи на равни квадратчета, по-добре си измийте чиниите!
Аз с удоволствие бих помогнала на някой да го посрешна и да се адаптира, но ще взема тук да го напиша, явно някои хора идват със странни представи в ********.
1. Това, че живеем тук, не означава, че сме милионери, поемайте си ВСИЧКИ разходи.
2. Колкото и да не ви се вярва, тук времето наистина е пари и е много кът, систематизирайте си исканията, за да е полезно и безболезнено за всички.
3. Като питате нещо и ви се даде ясен и смислен отговор, не е нужно да питате още 10 човека, и то дестинирани по света. Просто го направете. Като например : преведи си едикойси докуметнт. -Ама не го направих, щото Аврам Бакалина ми каза, че няма нужда. Ама то верно трябвало, сега какво да правя?!
4. Не се извинявайте сутрин, обед и вечер, че сте притеснили помагащите, щото то си е така. Само че щом ви се помага, значи го правим, защото искаме и сме си дали сметка, че ще ни притесните, едно благодаря накрая е достатъчно.
5. Последно. Преди да си тръгнете, не си сгъвайте мръсните чаршафи на равни квадратчета, по-добре си измийте чиниите!
- ZanzibarHero
Една пропусната точка ...
4.5 Ако домакините ви поискат пари, погледнете календара, най-вероятно са минали шест месеца и е време да си потърсите квартира или други готови да ви помогнат за адаптация в ******!
навремето в бг, пък и тук сега често ми се случва да се разхождам из магазините, зяпайки... и ако нещо ми хване окото купува
та в БГ ме питаха: "какво си търсите" - и аз се базиках и отговарях ( за щастие в БГ отбират от майтап) - "ами каквото си търся, ще си го намеря'
сетих се затова и мисля, че по темата бих дала съшия отговор: ами, всеки един емигрант каквото търси в Канада ще си го намери

та в БГ ме питаха: "какво си търсите" - и аз се базиках и отговарях ( за щастие в БГ отбират от майтап) - "ами каквото си търся, ще си го намеря'

сетих се затова и мисля, че по темата бих дала съшия отговор: ами, всеки един емигрант каквото търси в Канада ще си го намери