Нов член на семейството след интервюто

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Таня Калинчева
Обратна връзка:

Нов член на семейството след интервюто

Мнение от Таня Калинчева »

Здравейте на всички съфорумци.
Аз имам една молба - ако някой е минал по пътя, по който ние сме тръгнали, нека да сподели. Роди ни се второ детенце след интервюто. Какво точно трябва да изпратим до Виена? Аз мисля, че преведения Акт за раждане, но може би и някакво обяснително писмо?
Благодаря предварително!
silvestur

Мнение от silvestur »

При всички положения изпратете писмо и опишете случая. Те много бързо ще ви отговорят какво трябва да направите и как се процедира по-нататък. И честито! :D
ave

Мнение от ave »

Първо, поздравление за бебчето, да ви е живо и здрава. И така: изпращаш във Виена акта за раждане, както и няколко реда - уведомление за щастливото събитие и чакаш да ти пратят Сертификат и за Бебчо. Това е. Поне при нас беше така.
ave

Мнение от ave »

Исках да кажа по-горе ПРЕВОДА на акта за раждане.
Таня Калинчева
Обратна връзка:

Благодаря за отговорите! :infant:
tupoto

Мнение от tupoto »

Здравейте, понеже и аз съм в същото положение, бебе след интервюто искам само да попитам такса за бебето от 150$ не трябва ли да се плати? Защото вчера в бързината пратих уведомително писмо и копие от акта за раждане с превод към Виена обаче днес ми просветна, че не съм платил такса за детето.
didilota

Мнение от didilota »

Здравейте!Ние бяхме в същото положение.Роди ни се второ дете след интервюто.Изпратихме до Виена копие от акт за раждане,платежно нареждане за превода на таксата,копие от задграничхия паспорт на бебето,който направихме когато беше на 20 дни и обяснително писмо.Успоредно с тези документи до Виена си изпратихме пакета документи до Букурещ,в които включихме и бебето и отново драснахме едно писмо , че ще им изпратим сертификата на бебето,когато го получим от Виена.
В крайна сметка от Виена ни поискаха нов договор за финансова независимост за вече 4-членно семейство.Искам да поясня,че сумата , декларирана в първия договор,който подписахме на интервюто беше достатъчна за нашето пораснало семейство,но в крайна сметка изпратихме нов.Междувременно още преди да изпратим сертификата на бебето до Букурещ си получихме баркодовете,така че по този начин наистина се пести време.Надявам се да съм ви помогнала.
Успех на всички!
Аватар
oganche

Мнение от oganche »

tupoto написа:Здравейте, понеже и аз съм в същото положение, бебе след интервюто искам само да попитам такса за бебето от 150$ не трябва ли да се плати? Защото вчера в бързината пратих уведомително писмо и копие от акта за раждане с превод към Виена обаче днес ми просветна, че не съм платил такса за детето.
Да, трябва.
Ето как беше при нас. След интервюто ние изчакахме раждането на бебка и не изпратихме док. до Букурещ. После извадихме задграничен паспорт на бебето (снимате го без проблем като го държиш. И да се вижда част от ръцете не е никакъв проблем, защото все пак това е бебе) И изпратихме следните документи:
-Оригинален превод на акта за раждане
-Чек за 150 CAD
-Копие на 2 и 3 страница от задграничният паспорт
-Копие на нашите сертификати
-Писмо свободен текст какво изпращам и какво искам от тях...т.е. искам да ми изпратят сертификатът за селекция.
Без никакви проблеми след около 1 месец получихме сертификатът и тогава изпратихме на всички ни документите до Букурещ.
!!!!!!Да отбележа нещо мноооого важно. Ще получите 2 оригинални сертификата, които ще ви изглеждат абсолютно еднакви. Но....не е така. Разликата е в долният десен ъгъл. На единият ще пише "1-Titulaire", а на другият "2-Immigration ". За Букурещ пращате копие на "2-Immigration " Аз видях разликата след като бяхме изпратили документите и разбира се погрешният сертификат. Та сега се обяснявахме на два пъти с посолството, че трябва да ми върнат "1-Titulaire", ама още не са.
Успех!
Докато се усмихнеш...се озъбиш!
tupoto

Мнение от tupoto »

Много Ви благодаря за отговорите.Който бръза - бръка, както се казва в една мъдрост.Напред към паспорта и таксата:)
Таня Калинчева
Обратна връзка:

Задължително ли е преди изпращане на документите до Букурещ да се правят паспорти на децата, не е ли по-удачно да се изчака да минат проверката за сигурност и медицинските. Та нали това са още две препядствия преди визите.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Таня Калинчева написа:Задължително ли е преди изпращане на документите до Букурещ да се правят паспорти на децата, не е ли по-удачно да се изчака да минат проверката за сигурност и медицинските. Та нали това са още две препядствия преди визите.
Няма проблеми да се изчака дори и получаването на самите визи за родителите от Букурещ преди да се стартира процедурата за виза за новороденото. Въпросът е в това кой и до колко има търпение да чака. Защото колкото и бързо да стават нещата за получаване на сертификат за селекция и след това на виза за бебето, все пак си отиват от един до няколко месеца.

Пък и навсякъде си пише изрично, че при промяна на обстоятелствата кандидат-имигрантите са длъжни да уведомят незабавно имиграционните служби. Някак си кофти се получава да "забравиш" няколко месеца до получаването на поканите за изпращане на паспортите, че имаш нова рожба. Защото това е момента и единствения начин да си напълно сигурен, че въпросните "две препятствия" са преодолени.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Публикувай отговор