Пречи ли,ако си работил след изтичане на виза в някоя д-ва?
-
Пречи ли,ако си работил след изтичане на виза в някоя д-ва?
Здравейте!
Може ли някой, който е осведомен по въпроса да бъде така добър да сподели с мен. Научих отскоро за процедурата за Квебек, но не съм сигурна дали изобщо имам шанс. Работила съм в САЩ със студенстска виза/работна за лятото, но останах почти година след това да работя там - тоест вече без виза. Дали това ще е пречка да подам документи за Квебек? Има ли значение дали си работил нелегално в някоя държава?
Благодаря предварително на всеки, който знае някоя официална информация.
Може ли някой, който е осведомен по въпроса да бъде така добър да сподели с мен. Научих отскоро за процедурата за Квебек, но не съм сигурна дали изобщо имам шанс. Работила съм в САЩ със студенстска виза/работна за лятото, но останах почти година след това да работя там - тоест вече без виза. Дали това ще е пречка да подам документи за Квебек? Има ли значение дали си работил нелегално в някоя държава?
Благодаря предварително на всеки, който знае някоя официална информация.
Re: Пречи ли,ако си работил след изтичане на виза в някоя д-
Ако мога да ти помогна, но ние бяхме по Федералната процедура.
Съпругът ми беше 1 г. в САЩ след изтичане на редовната му работна виза - т.е. нелегално и то по време на процедурата ни с Канада. Нямаше никакви проблеми относно самата процедура. Питаха ни само с каква виза е в САЩ. Никога не е ставало въпрос за какъв период е валидна визата и така нямаше как да разберат дали я е пресрочил. И ние се страхувахме да не би да има някаква система за контакт между Канада и САЩ, но всичко мина без проблеми. Само трябва да се представи FBI clearance, ако човек е бил повече от 6 месеца в САЩ.
Късмет!
Съпругът ми беше 1 г. в САЩ след изтичане на редовната му работна виза - т.е. нелегално и то по време на процедурата ни с Канада. Нямаше никакви проблеми относно самата процедура. Питаха ни само с каква виза е в САЩ. Никога не е ставало въпрос за какъв период е валидна визата и така нямаше как да разберат дали я е пресрочил. И ние се страхувахме да не би да има някаква система за контакт между Канада и САЩ, но всичко мина без проблеми. Само трябва да се представи FBI clearance, ако човек е бил повече от 6 месеца в САЩ.
Късмет!
-
Работенето в някоя държава след изтичане на правото се нарича нарушаване на закона.
Имаш 2 пътя:
1-да кажеш че си нарушавала закони и съответно да се обезсмисли всичко
2-да си затраеш (т.е. да излъжеш) и да се надяваш да не те проверят. Това че някой не е хванат не означава че никой няма да бъде хванат
Имаш 2 пътя:
1-да кажеш че си нарушавала закони и съответно да се обезсмисли всичко
2-да си затраеш (т.е. да излъжеш) и да се надяваш да не те проверят. Това че някой не е хванат не означава че никой няма да бъде хванат
Ама за каква лъжа говорите?MILOSHAR написа:С други думи, интервю каквото ще да е, ако не се излъже,,, няма да го бъде,,,,, ами ако не можем да лъжем?![]()
![]()

Единственият начин да разберат, ако човек много държи да не си затрае, а да си признае, е да им напише допълнително писмо със свой текст. В него, за да си изчисти съвестта пред себе си и да покаже на канадските власти колко е честен и доблестен, кандидатът описва прилежно колко време и в коя държава е пребивавал нелегално.

А си мисля, че и дори да разберат пак ще те пуснат, защото имам 2 познати семейства правили процедурата от САЩ и пристигнали направо от там в Канада като в последните няколко години от пребиваването им там са били нелегални!
Разбира се че няма такъв въпрос. Обаче има къде сте били и за колко време. Та ако се остави празно се предполага че не сте били и като се окаже че сте били сте излъгали като не сте посочили.Жени написа:Ама за каква лъжа говорите?Те просто не те питат - т.е. и да искаш няма къде да си кажеш. Попълваш си документите графа по графа и там няма въпрос пресрочили ли сте си визата някъде си.
А като посочите трябва да обясните какво сте правили и тогава излиза че сте били и сте пресрочили.
С две думи внимавайте с лъжите, и не слушайте сульо и пульо че после да не плачете.
Nonika написа:Разбира се че няма такъв въпрос. Обаче има къде сте били и за колко време. Та ако се остави празно се предполага че не сте били и като се окаже че сте били сте излъгали като не сте посочили.Жени написа:Ама за каква лъжа говорите?Те просто не те питат - т.е. и да искаш няма къде да си кажеш. Попълваш си документите графа по графа и там няма въпрос пресрочили ли сте си визата някъде си.
А като посочите трябва да обясните какво сте правили и тогава излиза че сте били и сте пресрочили.
С две думи внимавайте с лъжите, и не слушайте сульо и пульо че после да не плачете.
Отговаряте на въпросите къде сте били и колко време сте били, и какво сте правили там, но никъде не те питат визата за другата държава за какъв период е била.
А на кой да вярвате- на Сульо или на Пульо, решавайте сами!