Цветя
- Дякон Игнатий
Цветя
Моля по-разбиращите да споделят какво да се направи за да не умират цветята на 2-та седмица след купуването им?Купихме си маргаритки и гербери и още на 3-4 -я ден започнаха да съхнат и така та до днес.Искам да кажа ,че става въпрос за цветя купени от "Уолмарт" , "Рона, и др. такива.Знам ,че зелените по-държат, но нали трябва и малко шарениика...Веднага след вземането им ги пресадих в отделни саксии, със земя за 5$ уж с минерали бла-бла....заминават си завалииките.
НАПРАВИ НЕЩО ЗА РОДИНАТА-ЕМИГРИРАЙ
- Independent
А поливате ли ги?
Също трябва да се види каква светлина и топлина обичат и изобщо да се дундуркат като бебчета...

Също трябва да се види каква светлина и топлина обичат и изобщо да се дундуркат като бебчета...
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
- bgmontreal
- Обратна връзка:
3-4 дни
аз врех една шаренийка преди жена ми да отиде в ЛА на командировка миналата година. гадината изсъхна на 2рия ден (разбирай шаренийката) и сърцето ми се обърна, докато се върна жената.
Засега само "фикусо" подобни траят.
Апартамента ми бъка със светлина (външните стени са изцяло прозорци), поливам ги често, но нищо не вирее освен "фикусо" подобните
Виж в офиса имам ... дърво на парите (наистина така се казва - money tree) и то расте здраво - иди го разбери, скоро ще завземе офиса

аз врех една шаренийка преди жена ми да отиде в ЛА на командировка миналата година. гадината изсъхна на 2рия ден (разбирай шаренийката) и сърцето ми се обърна, докато се върна жената.
Засега само "фикусо" подобни траят.
Апартамента ми бъка със светлина (външните стени са изцяло прозорци), поливам ги често, но нищо не вирее освен "фикусо" подобните
Виж в офиса имам ... дърво на парите (наистина така се казва - money tree) и то расте здраво - иди го разбери, скоро ще завземе офиса
При мен и фикусите мрат. Два до тук. Взимам ги пролетта, лятото растат прекрасно, зимата са ОК ,но пролетта постепенно умират.
Уж фикусите лесно се гледали.
Иначе за такива каквито говори Дякон Игнатий съм взимала за през лятото. За 2-3 месеца постепенно измират всичките, но горе - долу за през лятото издържат.

Уж фикусите лесно се гледали.
Иначе за такива каквито говори Дякон Игнатий съм взимала за през лятото. За 2-3 месеца постепенно измират всичките, но горе - долу за през лятото издържат.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Няма начин ако купиш цъфнали цветя от оранжерия да ти траят повече от 3 седмици. Ако са луковични по имаш шанс да си посадиш луковичките на другата година, ама с едногодишни коренови растения - забрави. Те и в природата умират за толкова време. Животът им се удължава с химикали /купуват се на същото място където се купуват цветята - най-практични са във вид на свещички, които се забождат в пръстта/. Също така, ако искаш да ги запазиш по-дълго време свежи трябва да са на температура не по-висока от 20 градуса. Не се поливат прекалено често, за да не им изгният корените ама все пак гледаш и да не засъхнат. Това като общ принцип. За къщи, в апартаментна обстановка най-виреят не-цъфтящи растения, т.е. зелено-листни ... моя фикус хич не умира вече 4-та година, пък де да знам за ваште. Лятото го гледам на балкона и пораства с по 2 педи на сезон. За стаята си вземете теменужки - има много цветове. Лесни са за поддъжане и цъфтят. Герберите са капризно цвете, трябва майсторлък.
-
Здрасти!Ако понасяте хризантеми,тичай да купуваш.Аз съм анти-цветарка,при мен нищо не вирее,ама тва чудо,не само,че не успя да умре,въпреки моите"грижи",ами и взе,че цъфна преди 2-3 седмици за втори път.Смених му пръстта чак 3 мес.след като ми го подариха и разбрах тогава,защо увяхваше,ако не го полея 1 ден-пръст имаше само отгоре,за камуфлаж.Сега,ако се сетя 1 път в седм.да полея-браво на мен.Та държеливо е хайванчето.
Успех с цветята!
Успех с цветята!
Аз пък си намерих една драцена пред блока преди 2 години, посред зимата,затрупана със сняг и все още е жива
. Съживи се след 2 дни на топло и доста е пораснала. Имам и една голяма палма от Уолмарта,добре е за сега, а лятото си купих Китайска роза от една бабка срещу нас. Цъфтя цяло лято но от както я прибрах вътре спря да цъфти, нормално е май, но ще видим дали ще изкара зимата 

-
Тва с купешките цветя си е мъка: промяната на условията им се отразява зле. Ако я преживеят, после тръгват. Случва се и да са заразени с разни буби, които трудно се забелязват.
Аз за това отглеждам кактуси, и те са трудни, ама поне маже и да не се поливат често.
И любов трябва да има!
Аз за това отглеждам кактуси, и те са трудни, ама поне маже и да не се поливат често.
И любов трябва да има!
- Дякон Игнатий