Поведението ни на интервюто

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
anilevi

Поведението ни на интервюто

Мнение от anilevi »

Подхващам темата,защото........
съм тре сенсабл :lol: ,та как овладявате емоциите си...ще ми се да съм максимално сдържана,има едни такива малко издайнически маниери...при разговор като ръкомахане ,поглед изчевяване,потене... :roll: които ясно дават отговор за увереността на кандидата

Т.е питам-как планирате стратегически...(разбира се)поведението си...искренни(дори в емоциите) или сдържани,делови,отговори-ясни и кратки,ще се опитате да водите монолог(да си изпеете песничката :lol: ) или да отговаряте само на задаваните ?

ей това ми е чуденката :D
iva
kaka_dora_Luk4o

Мнение от kaka_dora_Luk4o »

Честно да ти кажа и аз го обмислям това - а и от госпожата ми получих ценни съвети :
1) Пред теб стоят ченгета чиято главна роля е да видят как реагираш под стрес - може да ни задават 1 и същ въпрос по няколко пъти за да видят това ще ни изнерви ли - усмихваш се и пак повтаряш отговора
2) Монолога не е добра идея - кратко точно и ясно на въпросите като не влизаш в ненужни подробности и се опитваш да усетиш следващия въпрос т.е. по възможност ти насочвай темата на разговор а не те.
3) На много лични въпроси не отговарям - C'est personnel и толкова
4) Ръцете много няма да махам да не взема да им бръкна в окото :lol: ще си държа с тях папката с документи
5) Не се притеснявай каквото и да стане света не свършва с това а и освен това на 90 % вече сме си одобрени, ако покажем адекватни реакции 40 мин и запазим хладнокръвие сме в кюпа :wink:
Изображение
Аватар
Welder

Мнение от Welder »

Аз бих допълнил темата, като обсъдим и актуалните модни тенденции. 8)
Доста е дискутирано по въпроса, но не предполагах, че ще дойде ден в който и аз ще заговоря за това. Какво според вас е подходящото облекло за мъж и съответно за жена? Според мен не е добре да сме строго официални, да отидеш оБлЯкАн като гаврош, също не прави добро впечетление.

Иначе и аз мисля, че точния и кратък отговор е най- добрия. Никой няма да седи и да слуша наизустени рецитали. А и колкото повече говориш, толкова повече разширяваш броя на темите на които може да те зачекне.

Успех! :wink:
Не крадете! Правителството не обича конкуренцията!
Аватар
angelheart

Мнение от angelheart »

Welder написа:Аз бих допълнил темата, като обсъдим и актуалните модни тенденции. 8)
Какво според вас е подходящото облекло за мъж и съответно за жена?
Де що моден журнал има, твърди, че зима 2007/2008 ще изобилства от съчетания на червено и черно 8) Освен това мога да ви цитирам и едно знаменито изречение от модната институция Евгени Минчев - "Бъдете облечени" :lol: :lol: :lol: Убедена съм, че ще свърши работа :D
Най-големите разочарования в живота са победите. От тях няма полза.
kaka_dora_Luk4o

Ние и двамата ще заложим на клсическото черно (без червено да не разяряваме бика :P ) Хубаво е поне един цвят да го има и в двамата - създава усещане за хармоня :)
Изображение
Аватар
Amental
Обратна връзка:

Мнение от Amental »

kaka_dora_Luk4o написа:Ние и двамата ще заложим на клсическото черно

Изображение

:lol: :beer:
DCS-15.03.08
Accuse - 10.04.08
Interview-16.06.08 ОК
Букурещ - 10.07.08
Баркодове - 04.08.08
Медицински - 21.08.08
OK - 18.09.08
Покани за виза - 20.10.08
06.11.08г. - ВИЗИ !!!Изображение
kaka_dora_Luk4o

де да можехме да се превъплатим в тия двамата за 1 час на 10.12
Да влезем така при каката :shock: как ли щеше да се опули :lol: :lol: :lol:
Изображение
emilia

Мнение от emilia »

Здравейте! Пиша на всички на които им предстои интервю - не се притеснявайте - никой от интервюиращите не е тук с цел да се заяжда с вас, или пък да ви подлага на кръстосан разпит или пък на каквито и да било други мъчения. Интервюиращият обикновено се запознава с документите ви. Отмята ги един по един. Понякога може да поиска да види съответния оригинал или пък да попита нещо касаещо този документ - например ако разглежда трудова книжка да зададе въпрос за работата ви. Може да зададе и някой допълнителен въпрос от вида къде ще живеете, какво знаете за града или провинцията, мислили ли сте какво може да работите и повярвайте ми не очаква задълбочени отговори, а няколко думи свързани в изречение... и дори и да не успеете да отговорите не е чак толкова голям проблем... Просто бъдете естествени и се притеснявайте колкото се може по-малко. Пожелавам успех на всички!
Presiyana

Мнение от Presiyana »

аз мисля, че е добре да сме облечени спортно-елегатно :D мъжът ми с риза, но не от най-официалните и дънки или друг панталон, а аз с черен панталон и цветна блуза. Ръцете не трябва да бъдат кръстосани, а по-скоро спокойно сложени на бюрото пред нас, без излишно ръкомахане. Стойката при седнало положение трябва да е изправена, а не полегнала :D Да гледаме събеседника в очите...
важно е да сме естествени и уверени , и наистина дори и да не можем да отговорим на някой въпрос едва ли ще е фатално.
kanka

Мнение от kanka »

Здравейте и от едни много отдавна преминали интервю (дек.2005г), но и видяли много проблеми с процеса на имиграция хора! След като нашето интервю мина за 1час и 50 мин(мисля, че сме рекордьори в това отношение) при мадам Люсил Хорнър, мога да ви кажа, че при нея действаше тактиката "Бъди твърд и отстоявай позициите си". За този час и 50 мин аз си отворих устата само за 5 мин, през цялото друго време мъчи конжуанта ми(водещ в нашия случай) с какви ли не въпроси, но той, макар и с не много добър френски, и отговаряше търпеливо, дори и отказа да и донесе документ от НОИ за работата, тъй като това ще ни струва време и пари и обясни на мадам, че да си имаш работа с български институции е трудна работа и хаби много нерви, и тя явно разбра :lol: :twisted: Но накрая ни пусна с усмивка и ни пожела "Бон шанс!"(без да пропусне да ми отмакне дипломата за средно :cry: много беше разхвърляна, така че внимавайте) Явно ни е тествала как сме в стресова ситуация и как ще реагираме. (мен ми каза, че ще ме изгони, ако още веднаж се опитам да помогна на конжуантчето :oops: :roll: ) Ами това, не се стряскайте и бъдете себе си, винаги се усеща кога човек "играе". Пожелаваме успех на всички, вярвайте в себе си! Дано съм била полезна на някой! Много успехи и търпение (ще ви трябва МНООООГО по-нататък в процедурата)!
anilevi

Мнение от anilevi »

kanka написа:Здравейте и от едни много отдавна преминали интервю (дек.2005г), но и видяли много проблеми с процеса на имиграция хора! След като нашето интервю мина за 1час и 50 мин(мисля, че сме рекордьори в това отношение) при мадам Люсил Хорнър, мога да ви кажа, че при нея действаше тактиката "Бъди твърд и отстоявай позициите си". За този час и 50 мин аз си отворих устата само за 5 мин, през цялото друго време мъчи конжуанта ми(водещ в нашия случай) с какви ли не въпроси, но той, макар и с не много добър френски, и отговаряше търпеливо, дори и отказа да и донесе документ от НОИ за работата, тъй като това ще ни струва време и пари и обясни на мадам, че да си имаш работа с български институции е трудна работа и хаби много нерви, и тя явно разбра :lol: :twisted: Но накрая ни пусна с усмивка и ни пожела "Бон шанс!"(без да пропусне да ми отмакне дипломата за средно :cry: много беше разхвърляна, така че внимавайте) Явно ни е тествала как сме в стресова ситуация и как ще реагираме. (мен ми каза, че ще ме изгони, ако още веднаж се опитам да помогна на конжуантчето :oops: :roll: ) Ами това, не се стряскайте и бъдете себе си, винаги се усеща кога човек "играе". Пожелаваме успех на всички, вярвайте в себе си! Дано съм била полезна на някой! Много успехи и търпение (ще ви трябва МНООООГО по-нататък в процедурата)!
олееееееее :shock: ,много неприятно звучи :? ,и аз мислех да помагам на мъжа ми..значи да не се обаждам
а относно търпението .....не ни е налично :evil: ,но ще се постараем

УСПЕХ ЗАНАПРЕД
iva
kanka

Мнение от kanka »

Ехх, целта ми съвсем не беше да ви плаша, напротив - исках да ви кажа, че зависи изцяло от вас как ще се представите, дори френският ви да не е блестящ, покажете, че сте готови смело да се справяте с трудностите, които предстоят и сте отворени към подобрения. А и все пак това беше доста отдавна - м.декември 2005г. - а и изпитващата сега ще е друга, може и да позволява жокер "Помощ от приятел" :lol: . Не се плашете, а смело напред и 100% Успех на сесията !!!! :wink: :) [/code]
Публикувай отговор