Изпратихме паспортите със Спиди на 01.10 и още ги няма.Нормално ли е и ако не е къде да се обадя да питам,защото звънях на Спиди,но оттам казаха,че или на адрес ще дойдат или ще им се обадят от посолството да отидат да ги вземат.Много се притеснявам,ако някой знае нещо и е пускал със Спиди нека сподели,МОЛЯ!
И аз чакам, днес говорих пак със Спиди, но паспортите ги няма все още - ние ги изпратихме на 09.10.2007. Аз съм сигурна, че другата седмица ще има резултати...Обикновено хората, които получават Визи чрез Спиди се радват вторник-сряда..така съм забелязала!Т.е. ако веднъж седмично се взимат готовите паспорти от съответния куриер, и спрямо сроковете 2-3 дни е връщането...нещата се подреждат! Успех!
От последния ми разговор преди малко с операторката на Спиди, тя ми обясни, че от Посолството се обаждат на куриерските фирми да си вземат пратката / говоря за румънските им партньори - TransBalkan..в нашия случай/.От съфорумци, които са споделяли досега се вижда, че при СПИДИ всичко става максимум за период от месец. И аз съм убедена в това! Днешният работен ден още не е свършил! А пък довечера е началото на края на седмицата, Димитровден...все поводи за веселие! Повярвайте всички - чакането през последните дни по линия на емиграционната реализация за новия живот в Квебек е най-най-най изнервящо...
Ами да, да не пропускаме купоните в България, та да има за какво да си спомняме през студените дни там! Все пак сме избрани за квалифицирани работници!
Здравейте, и аз докато чекам визите,днес гледам че са ми пратили е-мейл от Букурещ че документите(визите) са готови и да се обадя на куриера да ги вземе от посолството. А от Спиди ми казаха когато ги пращах че пак те ще ги върнат, но явно те сами няма да се размърдат и днес ще ходя в офиса им. Паспортите ги пратих на 11.10
На нас със Спиди излезе така:
08.10.2007 - платихме таксите
09.10.2007 - изпращане на документите
19.10.2007 - готови документи и Визи
23.10.2007 - интернет сатуса по баркод ни се промени, че е взето решение
24.10.2007 - написах мейл до Посолството, че искам да ми върнат паспортите по ТрансБалкан - месля че беше излишно и късно
26.10.2007 - операторка от Спиди ми се обади по телефона, че пратката е в България
27.10.2007 - дойде куриер и ни донесе дългоочакваната пратка
Nous vous adressons tous nos voeux de réussite dans votre nouvelle vie au Canada!
Ето това са финалните думи на финалната фаза от процеса ни по емиграция в Квебек, които получихме след 11 месеца!!!
ЧЕСТИТО И ОТ НАС Dessita
На същите дати и ние платихме и изпратихме паспортите.Имахме и доплащане по новата тарифа и никакъв отговор нито от СПИДИ ,ни от румънци...
НАЗДРАВЕ И МНОГО ЩАСТИЕ НА КАНАДСКА ЗЕМЯ!!!