Отказ на виза заради медицински

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Akif

Отказ на виза заради медицински

Мнение от Akif »

Здравейте на всички, искам да попитам има ли възможност да ми откажат визи заради медицински проблем.По точно имам стесняване на кръвоносния съд на сърцето, и по време на прегледите ми казаха да си направя още изледвания и да ги изпратя, не съм чувал но при какви случаи отказват освен при заразни болести.Предварително благодаряна всички за мнението.
I tova shte mine
polinpo

Мнение от polinpo »

Информацията която си дал е много малко не пишеш дали е хронично дали пиеш постоянно лекарства имаш ли намалена трудоспособност дали си основения или придружаващия кандидат.Аз мисля че ги интересува освен заразните болести и дали си работоспособен.Все пак ако си основен кандидат и имаш 90 % инвалидност мисля че може и да ти откажат виза.Аз също имам хронично заболяване за което пия лекарства , но вече имам визи.
DCS Виена - 06.12.06
покана за интервю - 05.04.07
Интервю - 16.05.07 успешно
Визи 20.09.
Ванкувър 18.03.2008
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

polinpo написа:Аз мисля че ги интересува освен заразните болести и дали си работоспособен. Все пак ако си основен кандидат и имаш 90 % инвалидност мисля че може и да ти откажат виза.
И откъде ви идват всичките тези мисли, бе хора? Как може човек да говори ей така...без всякакво основание и обосновка?

Няма нищо такова, Akif. Нормално е при наличие на някакво заболяване да искат по-подробна информация за историята му и актуалното състояние. Пише си го в наръчника им за медицинските изследвания и касае всички болести.
В твоят случай няма налице нито едно от основанията за отказ по здравословни причини и няма защо да се притесняваш.
Нека пак ги припомня основанията:
La Loi sur liimmigration et la protection des refugies (LIPR) prevoit trois motifs sanitaires
diinadmissibilite :
(1) danger pour la sante publique;
(2) danger pour la securite publique;
(3) fardeau excessif pour les services sociaux ou de sante.
Някъде да се виждаш тук? А иначе допълнителни изследвания изискват не само при сърдечно-съдовите заболявания.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Akif

информация

Мнение от Akif »

Заболяването ми е вродено, аз съм водещия и за щастие съм трудоспособен.Много Ви благодаря за коментарите и по специално на Линко.Успех и късмет на всички
I tova shte mine
itze

Мнение от itze »

Аз се обадих вчера в МОМ да попитам за нашите медицински, понеже дъщеря ни през ноември й правиха операция и се притеснявах нещо да не се закучат нещата и оттам ми казаха че по принцип такова нещо като отказ заради медицински няма, могат да ти поискат да си направиш допълнителни някакви изследвания. Слава богу при нас не се наложи.
kanka

Мнение от kanka »

Малко допълнителна информация и от нас... За тези, които са имали операция (в моя случай - фиброаденом на гърдата), добре е да занесете документ, че до момента всичко е наред и не е имало усложнения, за да не ви забавят както нас. Най-добре е документа да е от хирурга, извършил операцията и е задължително да е преведен. Въпреки операцията, имаме ОК на мед., так че не се притеснявайте. Успех на всички!
Публикувай отговор