И ние минахме!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
tini

И ние минахме!

Мнение от tini »

Здравейте на всички!Дойде и нашия час да се радваме.Получихме заветните сертификати.Съжалявам за нашите приятели - tomozo които бяха преди нас и се видяхме за малко.Нека пробват отново.И така не знам откъде да започна.Още не мога да повярвам.На мосюто почти му разбирах, но говореше на моменти бързичко и половината не му разбирах.И така накратко-аз водеща,счетоводител,31 год,с над 5 години стаж.Съпругът ми икономист,но без стаж по специалността.Като водеща на интервюто тежестта падна върху мен.Още по вече ,че половинката ми не знаеше добре езика и ползваше преводачката,която беше на възраст и много строга и студена.Попита ни за следните въпроси до колкото си спомням-паспортите,акта за брак,пита ме дали е първи брак,пита ни откога учим френски,после ме пита за работата и аз започнах да му разказвам.после започна да иска дипломи,трудови книжки.Изведнъж ме попита дали имам атестация от работата или още нещо мисля препоръка и аз казах че имам трудов договор и го подадох заедно с длъжн.ми характеристика ,преводачката сравнява и казва.Направи му голямо впечатление, че мъжът ми има дипломи и специалности ,а няма работа при което ни беше трудно да му обясним как работи без трудов договор.Пита ме за приятелите ни там,пита ме какво зная за монреал,на английски ме пита за синът ни-аз казах три изречения и това беше.По едно време каза ,че сме си писали високи нива ,а в действителност били по ниски.Започна да разпитва за темата на магистърския ми проект,влиза в подробности при което се чудих какво да кажа че да се измъкна по бързо.После мисля ,че каза че ще помисли и ще ни изчисли точките.След 2-3 минути мълчание започна да печата на принтера,на не знаех какво.Мъжът ми подразбра че е са сертификатите,аз го разбрах като каза че решението му е позитивно.И така каза му че трябва да научи езика по добре.и така е.Явно няма рецепта за успех.ПО едно време си помислих че ще ни върне.Важното е да повтарята че сте сигурни че ще успеете.Аз му го повтарях няколко пъти.Успех на всички останали.Ще стискаме палци.
Изпратени DSC - 15.01.2007 г.
Интервю - 28.08-успешно
Монреал-10.05.2008 г.
Аватар
balbi

Мнение от balbi »

Ами айде честито тогава! :)
Таня Калинчева
Обратна връзка:

Мнение от Таня Калинчева »

Честито! Много се радвам, че почти всички до сега са преминали с успех! Дано така да продължи!
Gele33
Обратна връзка:

Мнение от Gele33 »

Честито и успехи в процедурата нататък , :beer2: :thumbsup:
;-)
tini

Мнение от tini »

Искам да попитам миналите интервю-на сертификатите ни на точка 17-Bureau federal- пише BVC de BELGRADE.Моля който е минал да каже какво пише на техните сертификати ,че ако е грешка ако трябва да търсим ли мосюто отново или и аз не знам.
Интервю - 28.08-успешно
Монреал-10.05.2008 г.
Darkblade

Мнение от Darkblade »

Не се притеснявайте. И на моя пише Белград.
I am here because you broke something!
tini

Мнение от tini »

Ей мерси много.Камък ми падна от сърцето.Явно много ми е дошло ученето.Мерси и успех на всички!
Интервю - 28.08-успешно
Монреал-10.05.2008 г.
Аватар
feanor

Мнение от feanor »

Браво,поздравления и от нас! :beer: И на нас така пише.
Док. до Виена 05.01.2007/Получени 08.01.2007
Accusе de reception 05.02.2007/Покана за интервю 26.06.2007
Интервю 27.08 2007 Хилтън
Баркодове и Медицински 05.12.2007
Покана за визи 17.01.2008
Получени визи 05.02.2008.В Канада от 24 май 2008.
Публикувай отговор