Здравни осигуровки в Торонто

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
melissa

Здравни осигуровки в Торонто

Мнение от melissa »

Някой в състояние ли да разясни въпроса със здравното осигуряване? В смисъл докато работи там човек работодателят ли го осигурява? А за първите месеци как стоят нещата? Как се осигуряваме 'сами' и колко струва? Боже колко въпроси зададох вече..ама с питане до Торонто се стига /дай боже/ :) :oops:
leaf

Мнение от leaf »

За първите 3 месеца нямате застраховка.
След това, започва да действа провинциалната здравна осигуровка.
Издават ви здравна карта и си намирате личен лекар. Когато имате здравен проблем се обращате кам личния лекар, а той ви дава необходимите направления за специалист.
Това е общо взето организацията.
Аватар
Siluet
Обратна връзка:

Мнение от Siluet »

За първите 3 м си правиш тука застраховка, ако прецениш че ти е необходима, ние сме с 2 малки деца и си направихме тук -Торонто за около 400 $ за четиримата.
Аватар
iv

Мнение от iv »

А ние в Бг си направихме за 2 родители и 2 деца за 200 лв за 3 месеца- ДСК, здравна международна застраховка.
на циганина давали царство, а той: А има ли хляб?
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

iv написа:А ние в Бг си направихме за 2 родители и 2 деца за 200 лв за 3 месеца- ДСК, здравна международна застраховка.
добре, че не ти се е наложило да я ползваш, щото имам големи съмнения как биха ти я признали и как евентуално щеше да ги гониш в БГ да ти връщат парите. Щото аз май не съм чувал за застраховка извън Канада, която директно би ти покрила разходите, а по-скоро принципа е "дай парите , а после оди да гониш дивия при застрахователите". При положение че сумата може да е доста дебела, приемнро 8-10 хиляди, затова е строго препоръчително да е тукашна застраховката.
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Aerin

Мнение от Aerin »

Гледам, че досега никой не е казал, че след първите три месеца няма нужда да се "осигуряваш" тук, както се прави задължително в Бг. Тук системата е безплатно здравеопазване под шапката на провинциалното правителство като част от здравните услуги са платени. Работодателят също не те осигурява - не се изисква от него, а някои фирми имат здравни бенефити - т.е.частно осигуряване, което ти позволява да ползваш и тези платени услуги като си платиш процент само (физиотерапия, очен лекар и очила, лекарства по рецепта, дори в най-добрия случай на бенефити - зъболекар).
Като се ядосваш, наказваш себе си заради глупостта на другите.
Аватар
Al Bundy

Мнение от Al Bundy »

Най-добре ще е според мен да се сключи застраховка на място в Канада, но също така е важно да се знае какво покрива тази застраховка, доболнична помощ ли само или включва и болнична помощ. Сигурен съм че парите за двата вида се различават. Ние поехме риск с малко дете да не сключим застраховка, по простата причина че всеки лев беше предварително си намерил мястото,но съм чувал за хора с проблеми с деца почти веднага след идването им, така че без застраховка си е риск.
Leni
Обратна връзка:

Мнение от Leni »

Aerin написа:Гледам, че досега никой не е казал, че след първите три месеца няма нужда да се "осигуряваш" тук, както се прави задължително в Бг. Тук системата е безплатно здравеопазване под шапката на провинциалното правителство като част от здравните услуги са платени. Работодателят също не те осигурява - не се изисква от него, а някои фирми имат здравни бенефити - т.е.частно осигуряване, което ти позволява да ползваш и тези платени услуги като си платиш процент само (физиотерапия, очен лекар и очила, лекарства по рецепта, дори в най-добрия случай на бенефити - зъболекар).
Ти от къде си правиш тези изводи, че не се плаща нищо, плаща се и още как, от всеки чек, поне за Онтарио е така, а като виждам и в Алберта и БС, само че тук в Онтарио е базирана на дохода - по- голям доход респективно по-голяма здравна такса
http://www.health.gov.on.ca/healthpremium/
ilka

Мнение от ilka »

така- сключена застраховка в България, заболяване на малкия на втората седмица, след 2 часа обяснения
със счетоводството на болницата застраховката беше потвърдена, бяха се свързали с агента на застрахователя
в Канада, подписах документите и малкия беше прегледан
- не съм плащала нищо тук, макар че в началото се опитаха да ми обяснят как трябвало да платя :evil:
значи може !
Застрахователят ни е Алианц - тук работят с Мондиал Асистанс
П.С. издадоха на малкия временна карта за достъп до медицински услуги в същото лечебно заведение
за срока на застраховката, т.е. при следващо ходене няма да има разправии, а направо си отиваме в приемното
пак сме тук :-)
Аватар
iv

Мнение от iv »

iv написа:
А ние в Бг си направихме за 2 родители и 2 деца за 200 лв за 3 месеца- ДСК, здравна международна застраховка.

добре, че не ти се е наложило да я ползваш, щото имам големи съмнения как биха ти я признали и как евентуално щеше да ги гониш в БГ да ти връщат парите. Щото аз май не съм чувал за застраховка извън Канада, която директно би ти покрила разходите,
Ами ползвах я вече и ми поискаха от София фактурата с писменни обяснения и банкова сметка, така че надявам се ...
на циганина давали царство, а той: А има ли хляб?
Публикувай отговор