добре, че не ти се е наложило да я ползваш, щото имам големи съмнения как биха ти я признали и как евентуално щеше да ги гониш в БГ да ти връщат парите. Щото аз май не съм чувал за застраховка извън Канада, която директно би ти покрила разходите, а по-скоро принципа е "дай парите , а после оди да гониш дивия при застрахователите". При положение че сумата може да е доста дебела, приемнро 8-10 хиляди, затова е строго препоръчително да е тукашна застраховката.iv написа:А ние в Бг си направихме за 2 родители и 2 деца за 200 лв за 3 месеца- ДСК, здравна международна застраховка.
Ти от къде си правиш тези изводи, че не се плаща нищо, плаща се и още как, от всеки чек, поне за Онтарио е така, а като виждам и в Алберта и БС, само че тук в Онтарио е базирана на дохода - по- голям доход респективно по-голяма здравна таксаAerin написа:Гледам, че досега никой не е казал, че след първите три месеца няма нужда да се "осигуряваш" тук, както се прави задължително в Бг. Тук системата е безплатно здравеопазване под шапката на провинциалното правителство като част от здравните услуги са платени. Работодателят също не те осигурява - не се изисква от него, а някои фирми имат здравни бенефити - т.е.частно осигуряване, което ти позволява да ползваш и тези платени услуги като си платиш процент само (физиотерапия, очен лекар и очила, лекарства по рецепта, дори в най-добрия случай на бенефити - зъболекар).
Ами ползвах я вече и ми поискаха от София фактурата с писменни обяснения и банкова сметка, така че надявам се ...iv написа:
А ние в Бг си направихме за 2 родители и 2 деца за 200 лв за 3 месеца- ДСК, здравна международна застраховка.
добре, че не ти се е наложило да я ползваш, щото имам големи съмнения как биха ти я признали и как евентуално щеше да ги гониш в БГ да ти връщат парите. Щото аз май не съм чувал за застраховка извън Канада, която директно би ти покрила разходите,